به گزارش ایرنا عباس سعیدی روز سه شنبه در جمع اعضای پروژه مهر خراسان شمالی که با حضور رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی تشکیل شد، اظهار داشت: تاکنون ۹۳ درصد از کلاس اولی های استان، معادل ۱۷ هزار و ۴۷۵ نفر، در مدرسه ثبت نام کرده اند که این امر نشان از اراده خانواده ها برای حضور دانش آموزان در کلاس درس دارد.
وی خاطرنشان کرد: ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر از نوآموزان استان برای سنجش اقدام کرده و یا نوبت دریافت کرده اند که این هم حکایت از بی اساس بودن شایعه ممانعت خانواده ها از حضور کلاس اولی ها در مدرسه دارد.
به گفته مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی، ۷۷.۵ درصد از دانش آموزان پایه هفتم استان، معادل ۱۲ هزار و ۲۴۶ نفر تا کنون در مدارس ثبت نام کرده اند.
سعیدی با اشاره به راه اندازی سامانه شاد اظهار داشت: در سال تحصیلی گذشته، ۴۰ درصد از دانش آموزان استان معادل ۷۰ هزار نفر به این سامانه دسترسی نداشتند که تلاش داریم این مشکل در سال جدید به کمترین برسد.
وی با اشاره به شیوع کرونا و سوق یافتن آموزش به فضای مجازی اظهار داشت: سال تحصیلی گذشته، ۶۰ درصد از دانش آموزان، ۹۲ درصد از معلمان و ۱۰۰ درصد مدیران مدارس در شبکه شاد حضور یافتند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: در سال تحصیلی جدید، آمادگی داریم تا بر اساس مصوبات ستاد مقابله با کرونا، برای برگزاری کلاس های درس به صورت حضوری، نیمه حضوری و یا مجازی اقدام کنیم.
عقب ماندگی در رسیدن به اهداف هدایت تحصیلی
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش خراسان شمالی هم در این نشست با اشاره به عقب ماندگی ها در رسیدن به اهداف هدایت تحصیلی و سوق دادن دانش آموزان به هنرستان ها گفت: تلاش داریم در این زمینه از توان و ظرفیت ادارات و دستگاه های اجرایی، بهره ببریم که برخی ادارات استان برای همکاری و راه اندازی هنرستان اعلام آمادگی کرده اند که جهاد کشاورزی و فرهنگ و ارشاد اسلامی از آن جمله اند.
سیدمحمد سیدی اظهار داشت: رویکرد آموزش وپرورش، سوق دادن نیمی از دانش آموزان دوره متوسطه دوم به رشته های هنرستانی است اما اکنون تنها ۳۴ درصد از دانش آموزان در این استان در هنرستان ها تحصیل می کنند و هدفگذاری شده که امسال این رقم به ۳۸ درصد برسد.
کمبود نیروی انسانی
معاون پژوهشی، برنامهریزی و منابع انسانی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی هم درباره بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید در شرایط کرونا گفت: کلاس های درس در روستاها به ویژه در مناطق شیعه نشین، کم جمعیت است و تراکم به اندازه ای نیست که نگران کننده باشد از این رو می توان به راحتی برای حضور دانش آموزان برنامه ریزی کرد.
قنبرعلی خوش آیینه اظهار داشت: این استان به لحاظ پراکندگی روستاها، رتبه سوم استان های کشور را به خود اختصاص داده است.
وی درباره کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش استان گفت: بیشترین مشکل در کمبود نیروی انسانی، در مقطع ابتدایی است.
وی اظهار داشت: سال تحصیلی جدید، بیش از ۳۳۰ نفر نیروی جدید، شامل پذیرفته شدگان در آزمون استخدامی و یا دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان، وارد آموزش و پروش استان می شوند.
معاون پژوهشی، برنامهریزی و منابع انسانی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: کمبود نیروی انسانی با تدابیر و برنامه ریزی هایی، مدیریت شده و تلاش داریم تا در آغاز سال تحصیلی، هیچ کلاسی بدون معلم نباشد.
۱۸۰ هزار دانشآموز خراسان شمالی زیر نظر ۱۴ هزار معلم، در ۲ هزار ۲۰۰ مدرسه و هشت هزار و ۵۰۰ کلاس درس، سال تحصلی را از ۱۵ شهریورماه آغاز می کنند.