دکتر مصطفی قانعی روز جمعه درگفت وگو با خبرنگار دانشگاه وآموزش درخصوص آخرین وضعیت تولید واکسن ضد کرونا در ایران افزود: زمانی یک واکسن وارد فاز تست انسانی میشود که خط تولید آزمایشگاهی آن واکسن راهاندازی شده باشد.
کارآزمایی بالینی (Clinical Trial) نوعی پژوهش تجربی و قویترین نوع پژوهش برای اثبات رابطۀ علت و معلولی بین مداخلۀ درمانی و درمان است، یکی از انواع مطالعات پزشکی است که بر روی جمعیتهای انسانی انجام میشود. کاربرد مهم کارآزماییهای بالینی در مطالعه اثرات داروها و شیوههای درمانی جدید است.
وی خاطرنشان کرد: زمانی می توان گفت که واکسنی وارد تست انسانی شده باشد که سازمان غذا و دارو، واکسن مورد نظر را از خط تولید آن تهیه و بر روی انسان تست کند.
قانعی فوق تخصص ریه درمورد این مطلب که برخی رسانه ها از ورود واکسن ضد کرونای ایرانی به تست انسانی به نقل از وزیر بهداشت خبر دادند، گفت: هر پیشرفتی درخصوص تولید واکسن ضد کرونا باید وزیر بهداشت اعلام کند و اعلام از سایر منابع مبنایی ندارد.
وی یادآور شد: برخی رسانه ها به اشتباه خبر از ورود به تست انسانی دادند درصورتی که وزیر بهداشت از آماده بودن واکسن کرونا به تست انسانی در کشور خبر داده است.
رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: این آمادگی ممکن است بین یک تا چند ماه طول بکشد، باید این آمادگی مورد قبول واقع شود تا واکسن تست انسانی شود.
به گزارش ایرنا، برخی رسانه ها اخیرا از ورود واکسن ضدکرونای ایرانی به فاز انسانی خبر دادند. این در حالی است که سعید نمکی وزیر بهداشت ۲۲ مردادماه در نشست خبری مجازی باخبرنگاران درباره ورود واکسن کرونا به فاز کارآزمایی های بالینی تاکید کرد: درباره واکسن کرونا در دنیا حرفهای زیادی مطرح شده است، اما هنوز به نتیجه قابل قبول و ۱۰۰ درصد در این حوزه نرسیدهایم. این ویروس پیچیده است و مشابه آن را تا به امروز ندیدهایم و در نتیجه تهیه واکسن آن نیز از پیچیدگیهای خاص خود برخوردار است.
وی افزود: سه تا چهار مورد از پروژههای تحقیقاتی واکسن کرونا در ایران پیشرفتهایی داشته و این واکسنها وارد کارآزمایی بالینی شدهاند.