«حافظ آل بشاره» امروز (سه شنبه) در گفت وگو با ایرنا با بیان این مطلب افزود که آمریکا در طول ۱۷ سال گذشته با عراق به عنوان کشور تحت اشغال برخورد کرده و حاکمیت ملی آن را نادیده گرفته و در تصمیمگیریهای کلان عراق دخالت کرده است.
وی ادامه داد که همه نخستوزیرانی که در طول این مدت در عراق به قدرت رسیدهاند، گرچه در ارائه خدمات و بهبود وضعیت کشور کوتاهیهایی داشتهاند، اما بخش زیادی از این کوتاهیها نتیجه تاثیرات آمریکا بوده به نحوی که اجازه انجام اصلاحات حقیقی را در کشور نداده است.
این کارشناس عراقی خاطر نشان ساخت که این شرایط سبب شده که عراق پس از ۱۷ سال با بحرانهای مختلف از جمله اقتصادی، سیاسی و امنیتی به علاوه بحران بهداشتی ناشی از همهگیری «ویروس کرونا» مواجه شود.
به گفته وی، در این مدت آمریکا هرگز به مقامات و مسوولان عراقی آزادی عمل در حل مشکلات کشور از جمله در مبارزه با فساد و تروریسم و بخشهای دیگر نداده است.
آل بشاره آخرین جنایت آمریکا را در این راستا، ترور فرماندهان پیروزی بر گروه تروریستی «داعش» شهیدان سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» و «ابومهدی المهندس» ذکر کرد و افزود: آمریکا با شکستن حرمت حاکمیت عراق، این فرماندهان شهید را بدون دلیل موجه جز اینکه با داعش جنگیدند، به شهادت رساند، در حالی که واشنگتن خودش ادعای مبارزه با داعش دارد.
آل بشاره در عین حال گفت که درخواست خروج نظامیان آمریکا از خاک عراق با استناد به قانون الزامآور پارلمان باید اولویت مطالبات الکاظمی در سفر به واشنگتن باشد.
وی ادامه داد که اخراج نظامیان آمریکا با توجه به قانون پارلمان عراق، جای مناقشه ندارد و از جمله تصمیمهای حاکمیتی است، زیرا پارلمان به عنوان عالیترین مرجع قانونگذاری کشور آن را تصویب کرده است.
این کارشناس سیاسی عراق تاکید کرد که آمریکا باید جدول زمانبندی خروج نیروهایش از عراق را اعلام کند و همه پایگاههای نظامی را تحویل بغداد دهد و وظیفه الکاظمی در واشنگتن این است تا آمریکاییها را توجیه کند که با توجه به قانون پارلمان، گزینهای جز خروج نظامیانش از عراق وجود ندارد.
وی گفت که پرونده مهم دیگر سازماندهی روابط آینده میان واشنگتن و بغداد است و الکاظمی میتواند آمریکاییها را متقاعد کند که از این رابطه استقبال نمایند، به شرط اینکه حاکمیت ملی و آزادی تصمیمگیری کشورش خدشهدار نشود و هیچ خطری منافع عراق را تهدید نکند.
به گفته وی، الکاظمی به مناسبت این عصر جدید در روابط دو کشور میتواند به آمریکاییها بفهماند که خروج نظامی آنها از خاک عراق میتواند سرآغاز این دوره جدید در روابط واشنگتن و بغداد باشد.
آل بشاره در عین حال یادآور شد که بعید میداند آمریکاییها خروج نظامیان خود را از خاک عراق بپذیرند و احتمالا برای توجیه این حضور به ایجاد مشکلات در عراق روی بیاورند.
وی ابراز امیدواری کرد که الکاظمی از آمریکاییها بخواهد که دست از پرونده برق عراق بردارند و به شرکت «زیمنس» آلمان اجازه دهند برای بهبود وضعیت برق وارد کشور شود.
درخواست از آمریکا برای دخالت نکردن در پروندههای مبارزه با فساد اداری و مالی در عراق و همکاری در زمینه بهبود بازار جهانی قیمت نفت با توجه به نقشی که آمریکا میتواند در این خصوص بازی کند، از دیگر اموری است که این کارشناس عراقی معتقد است در سفر الکاظمی به واشنگتن باید مطرح شود.
به گفته وی، اقتصاد عراق متکی به قیمت جهانی نفت است و آمریکا اگر میخواهد صداقت خود را در این باره و در حمایت از اقتصاد عراق نشان دهد، میتواند در این زمینه همکاری مثبتی داشته باشد.
نخستوزیر عراق در راس هیاتی سیاسی – اقتصادی امروز (سه شنبه) با هدف تکمیل گفت وگوهای راهبردی بین دو کشور راهی واشنگتن شد و قرار است با رییس جمهوری آمریکا دیدار کند.