به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، فرزاد شیدفر استاد گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ایران در نشست مجازی متخصصان غدد افزود: چاقی خطر ابتلا به دیابت، مشکلات قلبی عروقی، پوکی استخوان و کبدچرب را افزایش میدهد، بنابراین پیشگیری و درمان چاقی بسیار حائز اهمیت است.
وی اظهار داشت: درمان چاقی با اصلاح الگوی غذایی و تحرک بدنی انجام میگیرد ولی در مواردی عوامل ژنتیکی هم در بروز چاقی تاثیرگذار است که در چنین مواردی باید درمان چاقی به صورت جامعتر در دستور کار قرار گیرد.
شیدفر با اشاره به تاثیر اصلاح الگوی غذایی و تحرک در جهت پیشگیری و مقابله با چاقی ادامه داد: افراد مبتلا به چاقی به دلیل وجود عوامل التهابی در بدنشان، بیشتر در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند که همین موضوع خطر شدت بیماری را نیز در این افراد بیشتر میکند.
وی ادامه داد: به نظر من چاقی یک بیماری مزمن است و بسیاری از عوامل در بروز آن نقش دارند. عادات غلط غذایی، مصرف غذاهای ناسالم، تحرک نداشتن، عوامل ژنتیکی و رفتاری در ابتلا به چاقی موثر اند؛ بنابراین برای پیشگیری و درمان چاقی باید به همه این عوامل توجه کرد.
استاد گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: در صورتی که نمایه شاخص توده بدنی، بالاتر از ۳۰ و وزن فرد بیش از حد معمول باشد از درمان دارویی در کنار اصلاح الگوی غذایی و تحرک استفاده میشود. در صورتی که شاخص توده بدنی نیز بالاتر از ۲۷ باشد و فرد مبتلا به بیماریهای مانند فشار خون و دیابت باشد نیز باید برای کنترل و درمان چاقی درمان دارویی لازم توسط پزشک متخصص مربوطه انجام گیرد.
به گفته شیدفر، عوامل التهابی در بدن افراد چاق بیشتر از میزان طبیعی است بر همین اساس احتمال و خطر ابتلای افراد مبتلا به چاقی به بیماری کرونا بیشتر است، بنابراین در صورتی که وزن افراد ایده آل باشد و گرفتار چاقی نباشند خطر ابتلا به کرونا به میزان قابل ملاحظهای در فرد کاهش مییابد و این مسئله در بسیاری از مقالات علمی جهان در حال حاضر مطرح شده و مورد تایید قرار گرفته، ضمن اینکه به دلیل همین عوارض ناشی از چاقی این خطر وجود دارد که شدت بیماری هم در افراد مبتلا به چاقی بیشتر باشد.
وی تصریح کرد: همچنین چاقی بخش زیادی از هزینههای درمانی کشورها را به خود اختصاص میدهد، چرا که چاقی نیز زمینهساز ابتلای افراد به سندروم متابولیک، کبدچرب، دیابت، مشکلات قلبی عروقی و فشار خون است.