محمد رضا قدیر روز چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در تالار کرامت استانداری قم اظهار داشت: چون ویروس کرونا مدام در حال چرخش است، در صورت برگزاری مراسم های عزاداری در مکان های بسته با فاجعه مواجه خواهیم شد.
وی همچنین با یادآوری ممنوعیت حرکت دستههای عزاداری در خیابان ها، کنترل این موضوع از سوی شورای تامین استان را مورد تاکید قرار داد و گفت: طبق مصوبه ستاد ملی برپایی ایستگاه های صلواتی و همچنین پخش نذورات بویژه مواد غذایی بیرون بر و خشک که باعث ایجاد صف و تجمع می شود، نیز ممنوع است.
رئیس علوم پزشکی قم با اشاره به تاکیدهای علما و مراجع دینی مبنی بر رعایت دستورهای بهداشتی مدنظر وزارت بهداشت در عزاداریهای محرم اظهار داشت: یکی از وظایف ما ایجاد سلامت معنوی در جامعه است و این کار بدون سلامت جسمی امکان پذیر نیست، به همین علت کسانی که بیماری های زمینه ای دارند، نباید در عزاداریها شرکت کنند، و تا میتوانیم باید تجمع ها را به حداقل برسانیم.
رئیس علوم پزشکی قم در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: برغم اینکه ۸۰ درصد استانهای قرمز کشور سیر نزولی دارند، ولی ما در قم همچنان نتوانستیم به سیر نزولی برسیم.
وی با بیان اینکه هنوز در استان تعداد افراد بستری شده بواسطه بیماری کرونا از افراد بهبود یافته و ترخیص شده بیشتر است، گفت: در حال حاضر ۳۶۰ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی قم بستری هستند و روزانه بین ۲ تا ۴ تَن نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند.
قدیر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تمهیدات صورت گرفته برای برگزاری کنکور سراسری در استان افزود: این تدابیر در سه مرحله ورود به محل برگزاری، داخل محل برگزاری و همچنین خروج از آن اندیشیده شدهاست.
وی با اشاره به جلوگیری از تجمع خانوادهها در رو به روی سالن برگزاری آزمون تصریح کرد: در خصوص خود اظهاری داوطلبان در بدو گرفتن کارت ورود به جلسه، ارائه بسته بهداشتی و ماسک و همچنین عدم ایجاد تجمع در زمان خروج از جلسه نیز اقدام های لازم پیش بینی و در دستور کار قرار گرفته است.
وی همچنین با اشاره به اینکه نانوایی ها در میان صنوف مختلف استان کمترین نرخ رعایت دستورالعمل های بهداشتی را دارند، گفت: حوزه بهداشت و درمان نانوایی ها را به دقت پایش می کند، ولی انتظار داریم فرمانداری نیز واحدهای عرضه نان را کنترل کند.
۱۸۵ مورد بازرسی از مطب های قم انجام شد
پرهام معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه گفت: به دنبال دستورالعمل ابلاغی از سوی وزارت بهداشت طرح نظارت بر مراکز درمانی و بیمارستانی شامل مطب های جراحی محدود، درمانگاه ها و مراکز ترک اعتیاد افزایش پیدا کرد و بر این اساس از ۲۰ مردادماه تاکنون ۱۸۵ بازرسی انجام، و طبق بررسی ها رعایت پروتکل ها در خصوص مسائلی نظیر دفع پسماندهای عمومی، پوشیدن ماسک، فاصله گذاری اجتماعی، به کارگیری سیستم تهویه هوای مناسب و همچنین استفاده از کارت خوان حدود ۸۲ درصد بوده است.
برگزاری جلسه توجیهی برای ۱۲۰۰ تَن از مسئولان هیات های مذهبی قم
مدیرکل تبلیغات اسلامی قم نیز در این جلسه با بیان اینکه طی یک هفته گذشته با همت و تلاش همه مسئولان کارهای موثری برای آماده سازی هیات های مذهبی قم انجام شده است، افزود: یک هزار و ۲۰۰ تَن از مسئولان هیات ها و همچنین ۷۰۰ تَن از مداحان و ۴۰۰ تَن از ائمه جماعت استان طی برگزاری ۶ جلسه توجیه شدند.
حجت الاسلام رضا عزت زمانی همچنین با اشاره به برگزاری ۳۰ جلسه کاری با حضور مسئولان در بخش های تخصصی اضافه کرد: نامه نگاری با مجموعههای مرتبط با کار عزاداری محرم و بیان خواسخته ها، مطالبه ها و تذکرها نیز از دیگر فعالیت های انجام شده می باشد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی قم با اشاره به راه اندازی مرکز تماس با هیاتهای مذهبی این استان گفت: در این خصوص ۱۵ خط در نظر گرفته شده و چهار هزار و ۱۲۰ تماس نیز صورت گرقته است.
عزت زمانی همچنین ادامه داد: در فرآیند اقدام های توجیهی، مردم مخاطب اصلی هستند که باید اصول بهداشتی را رعایت کنند.
وی با اشاره به فعال شدن مجدد کمیته سلامت معنوی در قم یادآور شد: برای برقراری ارتباط با هیات های عزاداری و همچنین عموم افراد جامعه نیازمند یک پیامک انبوه می باشیم.
وی رایزنیها با سازمان صنعت ، معدن و تجارت برای در اختیار گذاشتن ماسک و اقلام بهداشتی مورد نیاز هیات ها را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: از سوی اداره کل ورزش و جوانان استان نیز برای در اختیار گذاردن اماکن ورزشی اعلام آمادگی شده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی قم خاطرنشان کرد: اینکه همه هیاتهای مذهبی در اماکن سرپوشیده نباشند، غیر ممکن است، بیش از ۵۰ درصد هیات ها برای رعایت پروتکل ها، برگزاری مراسم در زمان کوتاه، استفاده از تهویه هوا و سقف بلند متعهد می باشند.
عزت زمانی بیان کرد: در موضوع نظارت و صیانت نیز گفت و گوهای مفصلی انجام شده و یک شبکه نظارتی باید شکل بگیرد که نیروهای بسیج و همچنین حدود ۱۵۰ دانشجوی پزشکی برای این کار اعلام آمادگی نمودند.
ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.