به گزارش ایرنا ، یوسف محمدی روز چهارشنبه افزود: یک بهله عقاب طلایی و یک بهله سارگپه که توسط همیاران و علاقهمندان محیط زیست به محیطبانان تحویل داده شده بود، پس از چند روز تیمار توسط یگان حفاظت محیط زیست احیا و در دامن طبیعت زیبای سبلان رها سازی شد.
وی اظهارداشت: عقاب طلایی و سارگپه از گونههای تحت حمایت سازمان حفاظت محیط زیست بوده و شکار یا نگهداری غیرمجاز آنها علاوه بر جریمه نقدی مشمول مجازات کیفری نیز است.
او با بیان اینکه برای نگهداری پرندگان شکاری فضای آزاد و تغذیه مناسب لازم است و حتی امکان حمله آنها به انسان نیز وجود دارد، از مردم خواست در صورت برخورد با چنین مواردی از نگهداری آنها خوداری کرده و سریع به اداره حفاظت محیط زیست اطلاع دهند.
رییس حفاظت محیط زیست شهرستان مشگینشهر همچنین از همیاران و دوستداران محیط زیست و حیات وحش خواست هرگونه شکار، زندهگیری و نگهداری غیرمجاز حیات وحش و پرندگان شکاری را از طریق سامانه ۱۵۴۰ اطلاع دهند.
عقاب یا تیزبال یا دال به گروهی از پرندگان شکاری عضو تیره عقابیان از راسته شاهینسانان گفته میشود.
حدود ۶۰ گونه از پرندههای شکاری عقاب نامیده میشوند که در ۱۱ سرده از خانواده عقابیان قرار میگیرند و بیشتر آنها هم بومی اوراسیا و آفریقا هستند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان خلخال هم از دستگیری چهار شکارچی غیرمجاز پرندگان در این شهرستان خبر داد.
مهدی کسایی گفت: ماموران یگان حفاظت محیط زیست این اداره طی چهار ماموریت جداگانه حین گشت و کنترل در مناطق آزاد بخش مرکزی و شاهرود موفق به دستگیری چهار نفر شکارچی غیرمجاز پرندگان زینتی شدند.
وی با بیان اینکه این شکارچیان به صورت غیرقانونی اقدام به زنده گیری پرنده زینتی سهره طلایی کرده بودند، افزود: از متخلفان ۱۲ قطعه پرنده سهره طلایی، هشت عدد قفس پرنده و جعبههای نگهداری، یک رشته تور زنده گیری و هشت عدد تله ایستاده زندهگیری پرندگان کشف و ضبط شد.
سهره طلایی از پرندگان دانهخوار و حشرهخوار با منقاری کوتاه، مخروطی و قوی، و پر و بالی رنگارنگ بوده و دستهجمعی زندگی میکند.
این پرنده جزو پرندگان زینتی بوده و در باغ ها ، پارک ها ، کشتزارها ، بوته زارها و دره های پوشیده از درخت به سر می برند و مورد توجه صیادان است.