فریبرز غیبی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از جنگل های همدان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال با توجه به قرار گرفتن در سال جهش تولید و تاکید رییس سازمان بر توسعه جنگل، بیش از ۴۰ هزار هکتار جنگل کاری با گونه های جنگلی در کشور خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: علاوه بر این برنامه ای مشترک با معاونت باغبانی با هدف کاشت درخت در وسعت ۵۰ هزار هکتار در دست اجرا است که ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار کاشت درخت در مستثنیات و مابقی نیز در ارضی ملی است.
رییس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها، مراتع وآبخیزداری کشور ادامه داد: در راستای جنگل کاری از گونه های مثمر با مشارکت مردم و جوامع محلی سهم ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتاری سازمان جنگل ها به ۳۰ هزار هکتار ارتقا یافت که در حال تامین اعتبار از سوی سازمان مدیریت هستیم.
غیبی افزود: اجرا شدن دو تعهد ۴۰ و ۳۰ هزار هکتاری کاشت نهال توسط سازمان جنگل ها موجب تقویت تیپ جنگلی کشور شده و با ثبت ۷۰ هزار هکتار جنگل کاری، رکورد خوب و جدیدی برای سازمان های جنگل ها ثبت می شود.
وی گفت: با توجه به اینکه کشور ایران در کمربند خشک و نیمه خشک جهان قرار دارد اما تنوع اقلیمی یعنی وجود بیش از ۱۱ اقلیم جهان در کشورمان یک ظرفیت بزرگ محسوب می شود.
رییس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها، مراتع وآبخیزداری کشور اضافه کرد: حدود ۱۴.۳ میلیون هکتار جنگل در کشور وجود دارد که از این نظر ایران جزو کشورهای با پوشش کم جنگلی محسوب می شود بنابراین یکی از برنامه های ما علاوه بر حفظ پوشش جنگلی موجود افزایش تنوع زیستی، تنوع ژنتیکی و کیفیت جنگل ها است.
غیبی ادامه داد: بر اساس تعهدات ملی و بین الملی قرار است توسعه جنگل و جنگل کاری را در دستور کار قرار داده و طبق برنامه ششم و ماده ۱۵ قانون افزایش بهره وری، سرانه جنگل را از ۱۷ صدم به ۲۵ صدم برسانیم .
وی توضیح داد: سرانه جنگل در جهان ۶ هزار متر مربع بوده و ایران کمتر از یک سوم سرانه جهانی است که مقرر شده طبق ماده ۱۵ تا سال ۱۴۰۰ سرانه افزایش یابد.
رییس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها، مراتع وآبخیزداری کشور گفت: تاکنون وضعیت اعتباری کفاف اجرای تعهدات را نداده است با این وجود بر اساس موافقت نامه هایی که در سطح ملی با سازمان مدیریت برنامه ریزی کشور مبادله شد در راستای اجرای تعهدات ملی و بین مللی حرکت می کنیم.
غیبی یادآوری کرد: در ۲ سال گذشته ۶۵ تا ۷۰ هزار هکتار جنگل کاری در کشور صورت گرفت امسال برنامه داریم سطح جنگل ها را افزایش داده تا بتوان به سرانه مطلوب دست یافت.
وی گفت: هر کشوری که کمتر از ۱۰ درصد مساحت آن جنگل باشد کشور فقیر و با پوشش کم جنگلی محسوب شده البته ایران به واسطه تنوع اقلیمی می تواند وسعت جنگل را افزایش دهد.
رییس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها، مراتع وآبخیزداری کشور بیان کرد: طرح صیانت از جنگل های زاگرس به ویژه در منطقه نهاوند، سیاه دره و سراب فارسان به خوبی انجام شده و امسال از محل طرح صیانت از جنگل های زاگرس، جنوب و مرکزی ایران ، ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده که حدود ۱۵ میلیارد تومان آن تاکنون به استان ها داده شده است.
غیبی افزود: جنگل ها و مراتع و منابع ملی به هیچ وجه وقف پذیر نیستند چرا که جزو انفال محسوب می شوند بنابراین نمی توان آن را واگذار کرد حتی قانونگزار هم واگذاری آن را ممنوع کرده است.
وی با بیان اینکه ۶ تن از جنگل بانان به واسطه حریق امسال شهید شدند افزود: کمبود نیرو در این بخش محسوس بوده به گونه ای که در برخی نقاط به ازای هر ۷۰ هزار هکتار یک نیروی حفاظتی وجود دارد.
رییس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها، مراتع وآبخیزداری کشور ادامه داد: با حمایت دولت و رییس سازمان جنگل ها قرار است برای نیروهای یگان حفاطت پست های تخصصی پیش بینی شود که در صورت اجرای این مصوبه، نظارت بر جلوگیری از قاچاق چوب و تخریب اراضی ملی بیشتر می شود.
غیبی گفت: بیش از یک هزار هکتار نهال کاری با گونه های جنگلی در استان همدان از محل اعتبارات ملی و استانی انجام شده علاوه بر این ۷۰۰ هزار هکتار بذر کاری هم صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه در شهرستان های ملایر، رزن و درگزین هم کارهای خوبی صورت گرفته افزود: نهالستان قدس ملایر ۶۰۰ هزار گونه جنگلی و یک میلیون اصله قلمه صنوبر تولید کرده که زارعان می توانند با بهره گیری از این ظرفیت در مستثنیات زراعت چوب داشته باشند.
رییس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها، مراتع وآبخیزداری کشور با بیان اینکه ۲ هزار هکتار جنگل کاری در همدان شده است اظهار داشت: ۵۰۰ هکتار چاله کنی برای کاشت نهال صورت گرفته که مطابق با استانداردها است.
غیبی توصیه کرد: بخشی از نهالستان قدس ملایر به تولید قلمه نشا و گیاهان دارویی اختصاص دهند چرا که با این کار می توان نسبت به توانمند سازی جوامع محلی استان همدان اقدام کرد.