تهران-ایرنا- معاون بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تاثیر تحریم‌ها بر روابط بین‌الملل دانشگاه‌ها، معتقد است که به رغم تمام چالش‌ها دانشگاه‌ها، محققان و اساتید عملکرد مثبتی در ارتباطات بین‌المللی داشته‌اند که منجر به موفقیت دیپلماسی علمی ایران شده است.

علاء الدین بروجردی روز یک شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا گفت: ارتباطات بین الملل بین دانشگاهی و جذب دانشجوی خارجی تاثیر به سزایی در افزایش رتبه جهانی دانشگاه ها دارد که تحریم ها و جنگ رسانه ای علیه ایران تاثیر منفی گذاشته است. تحریم ها در ارتباط اساتید ایران با اساتید سایر کشورها و تامین تجهیزات اولیه برای انجام پژوهش ها نیز تاثیرگذار بوده تا جایی که محققان یا تجهیزات اولیه را خود تولید و یا با هزینه های زیاد از کشورهای واسطه خریداری کرده اند.

وی افزود: با این وجود رفع تحریم های ظالمانه و ضد بشری آمریکا موضوع مهمی برای سهولت در عملکرد کشور در همه حوزه ها به خصوص علمی است.

رییس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مدعی (شاکی) کشورهای تحریم کننده هستیم همچنین مدعی هستیم که آمریکا غیر قانونی ایران را تحریم کرده و در حق عرصه‌های مهم کشور و حتی بشری و انسانی مثل پزشکی ظلم کرده است.

بروجردی تصریح کرد: در دوران کرونا نیز آمریکا با تشدید تحریم های پزشکی و اقتصادی حرکت بزرگ ضد حقوق بشری انجام داد که باید پاسخگوی افکار عمومی جامعه جهانی باشد.

تعامل با ۲۰ کشور برای گسترش دیپلماسی علمی

وی اظهار داشت: هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی بیش از ۲۰ کشور را مصوب کرده که در طرح گسترش روابط بین الملل دانشگاه قرار بگیرد طرح توسعه یکی از برنامه هایی است که به عنوان سیاست گذاری در جهت تحقق مصوبات هیات رییسه و هیات امنا در فاز عملیاتی قرار گرفته و با توجه به اینکه دانشگاه آزاد به صورت خصوصی و بدون بودجه دولتی اداره می شود، طبیعی است که خارج از بوروکراسی های اداری در کشورهای مختلف حضور داشته باشیم و سرعت تعاملات افزایش پیدا کند.

بروجردی عنوان کرد: برنامه ریزی شده تا از ظرفیت علمی سایر کشورها همچون قشر جوان دانشجو و اساتید بهره گیری کنیم  و طرحی نیز پیشنهاد شد که مورد قبول رییس دانشگاه قرار گرفت که ما با توجه به فضای کرونایی امروز جهان جلساتی را در فضای مجازی با روسای دانشگاه های کشورها داشته باشیم که از کشور افغانستان در جلسه ای چند ساعته آغاز شد.

وی تصریح کرد: همچنین واحدهایی که میزبان دانشجویان بین الملی نیز هستند از طریق فضای مجازی در این گفت و گو شرکت دارند.

معاون بین الملل دانشگاه آزاد گفت: محور عملکرد ما جذب دانشجو از کشورهای مسلمان (خاورمیانه و آسیا) است. با این حال یکی از بزرگترین واحدهای دانشگاه آزاد در شهر آکسفورد انگلیس است اما محورسیاست گذاری ما کشورهای منطقه و مسلمان است.

بروجردی با بیان اینکه دانشگاه آزاد ۱۸ هزار دانشجوی بین الملل دارد، اظهار داشت: با وجود شرایط پیش آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا، ما به طور مستمر برنامه جذب دانشجو بین الملل را دنبال می کنیم و تقریبا تغییری در ثبت نام تعداد دانشجو نسبت به سال گذشته که شرایط عادی بود، نداریم که نشان دهنده استقبال بسیار چشمگیر برای تحصیل در دانشگاه آزاد است.