بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: ارزش سهام عدالت و دارایی استان ۹ هزار میلیارد تومان است که این مبلغ در استان در حال توسعه ما می‌تواند با سرمایه‌گذاری در طرح‌های مختلف، درآمدزایی خوبی برای مردم به همراه داشته باشد.

محمدصادق معتمدیان روز چهارشنبه در نشست آزادسازی سهام عدالت شرکت سرمایه‌گذاری استان و نماد بورسی آن که با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر امور اقتصادی و دارایی در بیرجند برگزار شد افزود: مردم استان از سود و انتفاع شرکت سرمایه‌گذاری سهام عدالت برخوردار خواهند شد.

وی اظهار داشت: زمینه‌های تجارت بین‌الملل، فرآوری محصولات کشاورزی، گردشگری و معادن در استان ریل‌گذاری شده است که اثرات مطلوبی را برای مردم به دنبال خواهد داشت.

استاندار خراسان جنوبی گفت: یکی از مباحث بسیار مهمی که به فرمان مقام معظم رهبری و با تدبیر دولت در سال ۹۹ اجرایی شد، موضوع آزادسازی سهام عدالت بود که علیرغم همه مشکلات و فشارهای اقتصادی در حال اجرایی شدن است.

وی با بیان اینکه ۸۴ درصد جمعیت استان سهامدار سهام عدالت هستند گفت: ۲۹ درصد مشمولان سهام عدالت استان روش مستقیم مدیریت سهام عدالت را انتخاب کرده‌اند.

معتمدیان عنوان کرد: همچنین ۴۸ هزار نفر از شهروندان استان مشمول سهام عدالت هستند اما به دلیل وارد نکردن شماره شبا حساب بانکی خود تا این لحظه، ریالی از سود سهام را دریافت نکرده‌اند.

وی گفت: حجم مبلغی که با شناسایی این افراد و دریافت شماره شبا باید به حساب بانکی آنها واریز ‌شود، ۲۳ میلیارد تومان است.

استاندار خراسان جنوبی افزود: در استان با هم‌افزایی همه دستگاه‌های اجرایی نسبت به تسریع امور در تحقق این مهم گام برخواهیم داشت تا در بازه زمانی تعیین شده تمامی برنامه‌های این حوزه به موقع عملیاتی شود.

وی گفت: مهمترین بخش در این برنامه، ثبت‌نام سهامداران در سامانه سجام است که باید با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها، مطبوعات و صدا و سیما به درستی اطلاع رسانی شود.

وی افزود: آگاهی بخشی و افزایش سطح دانسته‌های مردم درخصوص اهمیت این موضوع و انتفاعی که به همراه دارد باید با ظرافت و به صورت مرحله به مرحله به اطلاع عموم برسد.

معتمدیان بیان کرد: در این زمینه ستادی با مسئولیت معاون اقتصادی و با دبیری مدیرکل اقتصاد و دارایی و سایر اعضا تشکیل خواهد شد تا به صورت مستمر و زمان‌بندی مناسب نسبت به اجرایی شدن این مهم در استان اقدام شود.

وی گفت: از ظرفیت دهیاران، بخشداران، شوراهای اسلامی شهر و روستا برای اطلاع رسانی و آگاهی به مردم استفاده شود.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین با توجه به پراکندگی استان استفاده از ظرفیت بسیج و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ائمه جمعه و جماعات برای اطلاع رسانی بسیار حائز اهمیت است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: ۴۶۲ هزار و ۸۶۶ نفر معادل ۷۱ درصد سهامداران مشمول سهام عدالت در استان روش غیرمستقیم مدیریت سهام را انتخاب کرده‌اند.

عیسی جعفری گیو افزود: ۶۴۷ هزار و ۴۰۹ نفر سهامدار نهایی سهام عدالت هستند و این تعداد مشمول، ۱.۳ درصد جمعیت کشور و ۸۴ درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند که به ۶ دهک جامعه تعلق گرفته است.

وی اظهار داشت: از نهم اردیبهشت که مقام معظم رهبری مجوز آزادسازی سهام عدالت را صادر کردند، کار فوق العاده پرحجمی در مجموعه وزارت اقتصاد صورت گرفت تا آزادسازی نهایی شود.

وی گفت: با توجه به شیوع کرونا، برخی افراد با مشکلات مالی مواجه شده‌اند که در این خصوص با دستور رهبری و تدبیر دولت برای آزادسازی سهام عدالت و فراهم شدن امکان خرید و فروش سهام  برنامه‌ریزی شد.

جعفری عنوان کرد: از مجموع سهامداران استان ۱۸۴ هزار و ۵۶۳ نفر  معادل ۲۹ درصد مشمولان، روش مستقیم مدیریت سهام عدالت را انتخاب کردند که در مرحله نخست اجازه فروش ۳۰ درصد صادر شد و عده‌ای نسبت به فروش سهام خود اقدام کردند.

وی گفت: همچنین در مرحله دوم (۱۸ مرداد) مجوز فروش ۳۰ درصد دوم نیز برای مشمولان مدیریت مستقیم صادر شد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی تاکید کرد: باید برای افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند زمینه‌ای فراهم می‌شد تا در صورت تمایل سهام خود را بفروشند و در این زمینه شرکت سرمایه‌گذاری استان به عنوان پایلوت کشور پیش قدم شد.

وی افزود: ابتدای تیرماه گذشته مبلغ ۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان با نرخ کنونی ۹ هزار میلیارد تومان برای شرکت سرمایه‌گذاری استان به ثبت رسید و اکنون مساله مهمی که پیش روی ما است انتخاب اعضای هیات مدیره و مدیرعامل شرکت است تا شرکت بتواند در آینده استان نقش مهمی در پروژه‌های توسعه‌ای اجرا کند.

جعفری گفت: عمده روش غیرمستقیم توسط جمعیت روستاییان استان انتخاب شده و به دلیل جمعیت بالای روستاییان خراسان جنوبی است.

وی اظهار داشت: هنگام ثبت‌نام سهام عدالت مراحل ثبت‌نام متفاوت بود از جمله اینکه در مرحله نخست و دوم نهادهای حمایتی معادل ۲۲۰ هزار نفر در استان ثبت‌نام شدند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: همچنین ۲۲۴ هزار نفر روستاییان و عشایر، ۱۳۵ هزار نفر شاغلان و بازنشستگان، ۹ هزار و ۴۳۳ نفر ایثارگران و مابقی سایر گروه‌ها از جمله زنان سرپرست خانوار، خدام مساجد، طلاب و بیماران خاص بوده‌اند.

وی افزود: از زمانی که بحث سهام عدالت قطعی شد، ۳۶ شرکت بورسی و ۱۳ شرکت غیربورسی بودند که سهام آنها بین سهامداران عدالت تقسیم شد.

جعفری عنوان کرد: مجامع عمومی این شرکت‌ها در پایان تیرماه سه سال متوالی ۹۵، ۹۶ و ۹۷ برگزار و در این مدت ۱۰۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به حساب مشمولان سهام عدالت استان واریز شده است.

وی گفت: شرکت سرمایه‌گذاری استان خراسان جنوبی با نماد بورسی «وسخراج» در بورس ثبت شده است و امروز در بازار اول بود و یک میلیون و ۷۸۰ هزار و ۸۹۹ درخواست فروش داشت.