بندرعباس- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: اجرای طرح ملی هر خانه یک پایگاه سلامت از خردادماه امسال به صورت رسمی به دستور وزیر بهداشت آغاز شده و در هرمزگان نیز این طرح با هدف خود مراقبتی اجرا می شود.

دکتر محمود حسین پور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح ملی که اجرای آن به صورت آزمایشی از سال گذشته در چند استان انجام شد، با هدف ارتقای سواد سلامت خانواده ها برای تغییر شیوه و انتخاب سبک زندگی سالم در دست انجام است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر کشور درگیر ویروس کرونا است، افزود: اجرای این طرح که در آن هر خانوار دارای یک سفیر سلامت است، می تواند با افزایش سطح سواد سلامت خانواده ها، نقش مهمی در جهت پیشگیری از شیوع بیشتر این ویروس داشته باشد.

دکتر حسین پور با تاکید بر افزایش آگاهی مردم برای مشارکت در اجرای این طرح ، خاطرنشان کرد: رسانه ها در این مسیر نقش بسیار مهم و حائز اهمیتی دارند که می توانند با اطلاع رسانی بیشتر مردم را به مشارکت در اجرای این طرح تشویق کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در خصوص انتخاب سفیران سلامت، گفت: برای اجرای طرح ملی هر خانه یک پایگاه سلامت از هر خانه یک نفر به عنوان سفیر سلامت انتخاب می‌شود که مورد تایید و نفوذ در خانواده، دارا بودن بالای ۱۸ سال سن و سواد بالای هشت کلاس شرط انتخاب فرد به عنوان سفیر سلامت است و هر۴۰ سفیر به یک رابط سلامت مرتبط می شوند .

وی خاطرنشان کرد: براساس برنامه ریزی های صورت گرفته در اجرای این طرح، سفیران سلامت با برخی اصول پیشگیری از بیماری های واگیر و غیرواگیر، تغذیه سالم، کمکهای اولیه و برخی موارد دیگر آشنا و آموزش های لازم را دریافت می کنند.

این مقام مسوول ادامه داد: سفیران سلامت پس از آشنایی با اصول و آموش های لازم در صورت بروز مشکل یا حادثه ، می توانند اقدامات اولیه را تا زمانی که نیروهای حرفه ای و آموزش دیده به بالین افراد نیازمند به خدمات پزشکی برسند، انجام دهند.

حسین پور بیان داشت: محتوای آموزشی مورد نیاز از طریق کارشناسان مراقب سلامت با برگزاری جلسات آموزشی بصورت حضوری و غیر حضوری  و در مراکز جامع خدمات سلامت در اختیار رابطین سلامت قرار داده خواهد شد و رابطین سلامت نیز اطلاعات و محتوای آموزشی را بصورت جلسات آموزش حضوری و یا شبکه های مجازی در اختیار سفیران قرار می دهند.

تنها راه پیشگیری از ابتلا به کرونا رعایت پروتکلهای بهداشتی است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در خصوص آخرین وضعیت این استان از نظر ابتلا به کرونا گفت: هم اکنون هرمزگان در وضعیت هشدار می باشند و متاسفانه باز هم برخی از افراد با وجود هشدارهای بسیار، توجه چندانی به رعایت پروتکلهای بهداشتی به ویژه زدن صحیح ماسک و فاصله گذاری اجتماعی ندارند، در حالی که تنها راه در امان ماندن از این ویروس رعایت همین شیوه نامه ها است.

وی تاکید کرد: همانگونه که بارها گفته ایم رعایت پروتکل‌ها و فاصله گذاری فیزیکی و استفاده از ماسک برای مغازه‌ها و اداره‌ها، واحدهای تولیدی و دیگر بخش ها اجباری است و در صورت تخلف، برخورد قانونی با متخلفان صورت می گیرد.

دکتر حسین پور اظهار داشت: رفتار ویروس کرونا کاملا ناشناخته بوده و با وجود آنکه در ابتدای شیوع این بیماری گفته می شد، کودکان حاشیه امن تری در برابر آن دارند، اما این روزها آمارهای بیشتری از ابتلای کودکان به این بیماری در سراسر دنیا در حال انتشار است.

وی آخرین آمار در خصوص بیماران کرونایی بستری در هرمزگان، گفت: اکنون ۲۸۷ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری اند که از این شمار ۵۷ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه (آی. سی. یو) بستری هستند و حال ۱۷ نفر از آن‌ها وخیم است.

به گفته حسین پور در ۲۴ ساعت گذشته، ۵ بیمار کرونایی دیگر در هرمزگان با وجود تلاش بسیار پزشکان جان خود را از دست دادند و شمار فوتی‌ها به ۶۵۸ نفر افزایش یافت.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: از مردم به جد خواستاریم فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند و حتما در زمان خروج از منزل ماسک بزنند و در نظر داشته باشند که تا زمان کشف یک درمان و واکسن قطعی برای این ویروس باید به زندگی با آن عادت کنیم.