مهدی سلاطین روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با وجود حدود ۴۰۰ روستا و آبادی در شهرستان مشهد بر اساس میانگین کشوری باید تاکنون ۱۰۰ خانه ورزش روستایی در مشهد داشته باشیم که این مهم هنوز محقق نشده است.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبات اداری در شهرستان مشهد و با تاکید فرماندار مقرر شده است از این پس اعتبارات تخصیص یافته از اداره کل ورزش و جوانان به حوزه ورزش در شهر مشهد تجمیع نشود و به نسبت در میان روستاهای این شهرستان نیز توزیع گردد.
او اضافه کرد: بر این اساس حتی تخصیص این اعتبارات در بخش های سه گانه مرکزی، احمدآباد و رضویه نیز باید متناسب با جمعیت آنان توزیع شود و تنها در بخش مرکزی و در اطراف مشهد هزینه نشود.
رییس اداره ورزش و جوانان مشهد پیش از این در نشستی با دهیاران و اعضای شورای اسلامی شهرستان مشهد هم گفت: میزان سرانه ورزشی در کشور ۷۸ سانتیمتر، در خراسان رضوی ۵۶ سانتیمتر و در مشهد ۳۸سانتیمتر است یعنی سرانه اماکن ورزشی در مشهد نصف کشور است.
سلاطین افزود: بسیاری از اعتبارات اداره ورزش و جوانان مشهد از اجاره بهای اماکن ورزشی تامین می شود که سالانه حدود ۷۰ میلیارد ریال است که پس از دریافت به تهران ارسال میشود و فقط حدود ۳۰ میلیارد ریال آن به مشهد باز میگردد که امسال به دلیل بحران کرونا هیچ مبلغی عودت داده نشده است و عملا اداره ورزش به لحاظ کارکرد در بخش روستا و حاشیه شهر صفر بوده است.
شمار باشگاهها و مکانهای ورزشی دولتی و خصوصی در شهرستان سه و نیم میلیون نفری مشهد هزار و ۵۰۰ واحد است که در بیش از نیمی از آنان باشگاههای خصوصی بدنسازی و پرورش اندام فعالیت دارند.
شهرستان مشهد با ۳.۵ میلیون نفر جمعیت و ۹ هزار و ۸۱ کیلومترمربع مساحت شامل سه بخش مرکزی، احمدآباد و رضویه، سه شهر مشهد، ملک آباد و رضویه، ۱۱ دهستان و ۳۵۷ روستاست.
کلانشهر مشهد با ۳۵۰ کیلومتر مربع مساحت در بخش مرکزی این شهرستان قرار دارد و ۱۳۵ روستا در حریم این کلانشهر واقع شده است.