حبیب یزدانپناه روز جمعه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: قرارداد اجرای بخشی از زیرساختهای مجموعه گردشگری غارهای هنامه به پیمانکار ابلاغ شده است.
وی گفت: غارهای هنامه در شهرستان شیروان از مجموعه فضاهای دستکند تشکیل شده و با شماره ۲۲۲۱۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
یزدان پناه افزود: غارهای هنامه در قرون چهارم تا پنجم هجری ساختهشده و در دورههای بعد بهویژه در زمان آشوب و ناامنی مورد استفاده قرار میگرفت.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی تکمیل و توسعه زیرساختها را ازجمله عوامل مؤثر در رونق گردشگری و جذب مسافر برشمرد و گفت: این مهم را در مناطق گردشگرپذیر استان دنبال میکنیم.
یزدانپناه افزود: خراسان شمالی با بیش از ۱۱۵ جاذبه گردشگری، ۲۴ منطقه نمونه ملی و استانی و هشت روستای هدف گردشگری، مقصدی بکر برای طبیعتدوستان و علاقهمندان به فرهنگ و آئینهای اقوام مختلف است.
غارهای هنامه شیروان یک مجموعه معماری دستکند هستند که در سه طبقه روی هم در سینه کوهی در جنوب روستای هنامه از توابع دهستان سیوکانلو در ۱۸ کیلومتری شمال شهرستان شیروان قرار گرفته است.
غارهای دستکند در دل کوه و بالادست یکی از دره های فرعی رود اترک به ارتفاع حدود هزار و ۴۴۵ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده که از جاذبه های دیدنی خاصی برخوردار است.
مجموعه معماری دستکند با توجه به گستره آن ها زمانی جمعیت قابل توجه از ساکنین بومی منطقه را در خود جای می داده و در سینه کوهی به نام گرمه دره قرار گرفته است که حدود ۱۰۰ متر از کف دره ارتفاع دارد.
شهرستان شیروان در ۶۰کیلومتری شرق بجنورد و در مسیر اصلی مسافران شمال مشهد و زائران بارگاه قدسی ثامنالحجج حضرت علی بن موسیالرضا (ع) واقع است که دارای ۶ روستای هدف گردشگری است.