به گزارش ایرنا، «هلگا اشمید» جمعه در پیامی توئیتری نوشت: آمریکا در سال ۲۰۱۸ میلادی رسما از برجام خارج شده و نمیتواند با هدف بازگشت احتمالی تحریمها که در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت پیشبینی شده است، یک کشور عضو تلقی شود.
وی تاکید کرد: اتحادیه اروپا همچنان هر کاری انجام خواهد داد تا حفظ و اجرای کامل توافق با ایران تضمین شود.
«جوسپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با صدور بیانیهای که بامداد جمعه در تارنمای سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا منتشر شد ، تصریح کرد: همانگونه که بارها اعلام کردم آمریکا به طور یکجانبه به مشارکت خود در برجام در تاریخ ۸ «می» ۲۰۱۸ خاتمه داد و متعاقبا در هیچ یک از فعالیتهای مرتبط با این توافق شرکت نکرد بنابراین این کشور نمیتواند در کسوت طرف برجام از مکانیسم ماشه در قطعنامه ۲۲۳۱ استفاده کند.
وی افزود: به عنوان هماهنگکننده برجام تمام تلاش خود را برای اطمینان از حفظ و اجرای کامل این توافق توسط تمام طرف به کار میگیرم.
«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا عصر پنجشنبه به وقت محلی به مقر سازمان ملل متحد در نیویورک رفت تا در دیدار با «دیجانی» سفیر و نماینده دائم اندونزی در سازمان ملل که ریاست دورهای شورای امنیت را برعهده دارد، درخواست دولت «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا را برای بازگرداندن تحریمهای شورای امنیت علیه ایران ارائه دهد.
در این دیدار که «برایان هوک» نماینده مستعفی آمریکا در امور ایران وزیر خارجه ترامپ را همراهی کرد، پمپئو نامهای را با امضای «کلی کرافت» نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد ارائه داد که در آن اعلام شده است ایران به تعهدات برجامی خود عمل نکرده و همچنین ممنوعیت تسلیحاتی را نقض کرده است.
دقایقی بعد سه کشور اروپایی عضو برجام با صدور بیانیهای اعلام کردند که از اقدام آمریکا برای به کارگیری مکانیسم ماشه علیه ایران حمایت نمی کنند. آنها با اشاره به ضرورت حفظ فرآیندها و سازوکارهای که اساس چندجانبهگرایی است تصریح کردند: ما از تمام اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد میخواهیم تا از هر اقدامی که باعث تعمیق اختلافات در شورا میشود و یا پیامدهای منفی جدی در پی دارد پرهیز کنند.
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۴
تهران- ایرنا- دبیرکل سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به خروج آمریکا از برجام تاکید کرد که این کشور نمیتواند به سازوکار بازگرداندن تحریمها علیه ایران متوسل شود.