تهران-ایرنا- «بهزاد فرهانی» بازیگر سینما و تلویزیون گفت: ماسک می‌زنم و پروتکل‌های اعلام شده را رعایت می‌کنم؛ به خودم و مردم احترام می‌گذارم و کوشش می‌کنم که کسی از سوی من اذیت نشود.

بهزاد فرهانی بازیگر و نویسنده سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا و در اشاره به شرایط زندگی این روزهای خود، بیان کرد: این روزها را مانند همه مردم گذراندم و تلاش می‌کنم که به مواردی که مطرح شده است، عمل کنم.

وی با اشاره به جدی و خطرناک بودن شیوع و ابتلای به کرونا، یادآور شد: اعتقادم این است که نمی‌توانیم رعایت نکنیم و در حقیقت مجبور به رعایت هستیم.

فراهانی تصریح کرد: ماسک زدن را رعایت می‌کنم اما بیرون رفتن را به دلیل کارهایی که دارم نمی‌توانم به‌صورت کامل رعایت کنم؛ البته به خودم و مردم احترام می‌گذارم و کوشش می‌کنم که کسی از طریق من اذیت نشود.

مشکلاتی که ریشه در فرهنگ دارند

این بازیگر سینما در پاسخ به این سوال که چرا برخی این روزها بیماری و شیوع آن را جدی نمی‌گیرند و موارد بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، گفت: مشکل کسانی که این روزها مسائل پیش‌آمده را جدی نمی‌گیرند و رعایت نمی‌کنند، مشکل فرهنگی است.

فراهانی در ادامه و با اشاره به کارهایی که در این روزها مشغول آن است، خاطرنشان کرد: این روزها کتاب می‌خوانم و اساسا نمی‌توانم اوقاتم را بدون کتاب بگذرانم.

در این ایام فلسفه غرب (نوشتۀ برتراند راسل فیلسوف بریتانیایی) را خواندم که خواندن آن را به هنرمندان توصیه می‌کنم؛ ضمن این که کتابی از  گابریل گارسیا مارکز (نویسنده کلمبیایی) را دوباره خواندم.

وی ادامه داد: در کتاب‌ها بیشتر کارهای آلترناتیو را می‌خوانم، ردیف جادویی و طیفی از آن دست را.

شبکه نمایش و فیلم‌های خوبی که پخش می‌کند

فراهانی با اشاره به وضعیت کاری خود افزود: در این ایام یک پیشنهاد کاری داشتم که بر سر دستمزد به توافق نرسیدیم.

این بازیگر سینما و تلویزیون در ادامه و در پاسخ به این سوال که در این چند ماه گذشته چه فیلم‌هایی را دیده است، بیان کرد: بعضی از فیلم‌های شبکه نمایش ایران را می‌بینم و بعضاً فیلم‌های خوبی را نمایش می‌دهد؛ همچنین فیلم‌های شبکۀ آرته فرانسه (شبکه آرته یا ARTE شبکۀ تلویریونی فرانسوی-آلمانی است که عمده فعالیت آن در زمینه فرهنگ و هنر است) را هم بعضاً نگاه می‌کنم، ضمن این‌که فوتبال‌ها را هم می‌بینم.

وی همچنین تاکید کرد: از فیلم‌های آنلاین چیزی را ندیده‌ام و اخیرا فیلمی از بهمن مفید دیدم و غصه‌اش به دلم نشست.

کارنامه هنری

بهزاد فراهانی متولد اول بهمن ماه ۱۳۲۳ در اراک است. وی فارغ‌التحصیل کارشناسی نمایش از دانشکده هنرهای دراماتیک و کارشناسی ارشد نمایش از تئاتر ملی فرانسه (استراسبورگ) در سال‌های ۱۹۷۷، ۱۹۷۸ است؛ فراهانی دوره‌هایی از تئاتر را در فرانسه گذراند و در کارگردانی، بازیگری و نویسندگی فارغ التحصیل شد.

او فعالیت هنری خود را با بازی در تئاتر آغاز کرد و سپس به سینما روی آورد و با بازی و نگارش فیلمنامه فیلم «تجاوز» (1349) به کارگردانی حمید مصداق، به جمع اهالی هنر هفتم پیوست. فراهانی که حالا سابقۀ حضوری نیم قرنی در سینما و تلویزیون را دارد، نقش‌های متعددی را در طی سالیان ایفا کرده که برخی از آنان برای نسل‌های مختلف خاطره‌انگیز و به یادماندنی بوده است.

نقره داغ (۱۳۵۰)، میعادگاه خشم (۱۳۵۰)مار (۱۳۶۶)راز کوکب (۱۳۶۸)دستمزد (۱۳۶۸)راه افتخار (۱۳۷۳)طوطیا (۱۳۷۷)شیدا (۱۳۷۷)سگ کشی (۱۳۷۹)دختری به نام تندر (۱۳۷۹)خاکستری (فیلم ۱۳۷۹)قلب‌های ناآرام (۱۳۸۱)زن بدلی (۱۳۸۵)مظفرنامه (1386)تردست (1383) پرچم‌های قلعه کاوه (1386) و خانوم (1392) برخی از فیلم‌هایی است که فرهانی در آنان به ایفای نقش پرداخته است.

گرگ‌ها (داود میرباقری 1365)، رعنا (داود میرباقری 1367)، امام علی (داود میرباقری 1370)، قائم مقام فراهانی (محمدرضا وزیری 1375)، به رنگ صدف (عباس رنجبر 1375)، کت جادویی (محمدحسین لطیفی 1377)، پس از باران (سعید سلطانی 1378)، خانۀ پدری (فریدون حسن‌پور 1379)، قسم (حسین تبریزی 1389)، مدینه (سیروس مقدم 1393)، پشت بام تهران (بهرنگ توفیقی 1394)، سایه‌بان (جمشید محمودی 1396) و دل‌دار (جمشید و نوید محمودی 1397) از جمله سریال‌های کارنامۀ هنری فرهانی‌اند که وی در دهه‌های گذشته در آن‌ها نقش‌آفرینی کرده است.