مسکو - ایرنا - وزیران خارجه روسیه و بلاروس درخصوص آخرین وضعیت در بلاروس باتوجه به بروز بحران سیاسی در این کشور پس از انتخابات ریاست جمهوری گفت و گو کرده و دو طرف بر عدم مداخله خارجی در امور داخلی بلاروس تاکید کردند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از وزارت امور خارجه روسیه، «سرگئی لاوروف» و «ولادیمیر مکی»  تلفنی سیر اوضاع سیاسی بلاروس را بررسی کردند.

وزیران خارجه دو کشور پیشنهادهای مختلف مطرح شده از سوی کشورهای غربی در مورد اقدامات رهبری بلاروس را بررسی کردند.

در ادامه بیانیه آمده است: در این رابطه خاطرنشان شد که تصمیم در مورد حل مسائل بلاروس، موضوع داخلی این کشور است و نیازی به مداخله خارجی و بویژه دستور در مورد اینکه با چه کسی باید مذاکره کرد، ندارد.

 در ادامه گفت وگوی تلفنی بر ضرورت احترام بازیگران خارجی به استقلال و حق حاکمیت بلاروس و توقف تلاش ها برای تحریک رویارویی ها در جامعه این کشور و ضربه زدن به روند بهبودی وضع کشور تاکید شد. 

لاوروف و مکی درخصوص توافق های روسای جمهوری و نخست وزیران روسیه و بلاروس و اجرای برنامه همکاری وزارت خارجه دو کشور گفت وگو و تبادل نظر کردند. 

مخالفان لوکاشنکو مدعی اند که وی در انتخابات ریاست جمهوری تقلب کرده است تا ماندن خود در قدرت را تضمین کند. اما لوکاشنکو با استناد به نتایج رسمی اعلام شده که از تصاحب بیش از ۸۰ درصد آرا از سوی وی حکایت دارد، شکست در انتخابات را رد کرده است.

قدرت نمایی خیابانی معترضان طی  یکشنبه گذشته در مینسک تردیدهای زیادی را در خصوص انتخابات این کشور و آینده تحولات سیاسی در بلاروس بوجود آورده است. 

روسیه تا امروز بر عدم مداخله خارجی در بلاروس تاکید کرده است.

گفتنی است چند روز پیش، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با شارل میشل رئیس شورای اروپا گفت وگوی تلفنی کرد و دو طرف درخصوص اوضاع بلاروس و اجلاس اخیر اتحادیه اروپا که به بررسی اوضاع سیاسی بلاروس اختصاص داشت،  تبادل نظر کردند.

 طرف روسی به غیرسازنده بودن فشار برخی کشورها بر حکومت بلاروس و مداخله خارجی در مسائل سیاسی این کشور اشاره کرد.

در گفت وگوی تلفنی خاطرنشان شد که بهبودی اوضاع بلاروس به نفع روسیه و اتحادیه اروپا است.

برخی از کشورهای اروپایی ازجمله آلمان و لهستان خواستار اعمال تحریم های بیشتر در مورد بلاروس شده اند.

سوتلانا تیخانوفسکایا نامزد شکست خورده و رهبر مخالفان بلاروس از اتحادیه اروپا خواست تحریم هایی بیشتری را علیه بلاروس اعمال کند.

وی همچنین از کارگان بلاروسی خواست دامنه اعتصابات را در این کشور گسترش دهند.

اتحادیه اروپا نتایج انتخابات ریاست جمهوری بلاروس را به رسمیت نشناخته است.