به گزارش روز شنبه روابط عمومی ایمیدرو، پانزدهم اسفند ماه سال ۹۱ کلنگ احداث بزرگراه لامرد پارسیان استان هرمزگان نیز به زمین زده شد و تکمیل این پروژه در زمان مربوطه به سرانجام نرسید.
اکنون پس از گذشت سالها، عملیات اجرایی این کریدور آغاز خواهد شد، بزرگراه در حال ساخت لامرد- پارسیان - هرمزگان علاوه بر اینکه فارس را به دریا وصل میکند به عنوان یک مسیر راهبردی ملی نیز محسوب میشود.
این آزاد راه به طول ۴۰ کیلومتر یک از طرح های مهم ایمیدرو در حوزه زیرساخت است که وزارت راه و شهرسازی هم در اجرای مشارکتی آن مصمم است.
منطقه ویژه اقتصادی لامرد در جنوب استان فارس محل تلاقی سه استان دارای منابع نفت، گاز و معادن غنی فرصت خوبی برای سرمایه گذاری محسوب می شود.
منطقه ویژه اقتصادی لامرد در جنوب استان فارس و در ۶ کیلومتری شمال شرق شهر لامرد و در وسعتی به میزان هشت هزار و ۵۰۰ هکتار از زیر مجموعههای سازمان توسعه و نوسازی معدن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و با اهدافی نظیر انتقال دانش، افزایش توان صادراتی و تأمین نیازهای داخلی بوسیله توسعه صنایع مادر، اشتغال زایی، جذب سرمایههای داخلی و خارجی و اجرای سیاستهای توسعهای منطقهای در محل تلاقی سه استان دارای منابع سرشار نفت و گاز و معادن (فارس، بوشهر و هرمزگان) واقع شده است.
تلفیق مزیتهای گوناگون و برقراری امنیت کامل در این نقطه از کشور باعث شده تا مسئولان دولتی برای استقرار صنایع انرژی بر در شهر لامرد بر اساس تصویب هیأت دولت و مصوبه مجلس شورای اسلامی برنامه ریزی کنند.
این موقعیت خاص سبب شده تا امکان طراحی و اجرای صنایع مختلف و کلیدی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد فراهم شود که نقش تعیین کنندهای در صنعتی شدن جنوب استان فارس و خلق ارزش افزوده برای کشور ایفا میکند.
برخی مزیتهای منطقه ویژه اقتصادی لامرد
مجاورت با فرودگاه بین المللی لامرد و نزدیکی با فرودگاه خلیج فارس عسلویه، همجواری با پارس جنوبی و پارس شمالی (عسلویه)، واقع شدن در مسیر کریدورهای مهمتر ترانزیتی زمینی و هوایی کشور، برنامه ریزی برای عبور خط ریلی راه آهن از مجاورت منطقه ویژه نزدیکی به کشورهای عربی جنوبی حوزه خلیج فارس، استقرار و فعالیت گمرک مستقل،
تأمین آب، برق و گاز (ایستگاه تقلیل فشار گاز با ظرفیت انتقال ۸۰۰ هزار متر مکعب در ساعت) مورد نیاز در دوران ساخت و بهره برداری متقاضیان سرمایه گذاری اخذ مجوز محیط زیست
دسترسی به بندرهای تخصصی (عسلویه ـ پارسیان)، متمرکز شدن صنایع انرژی بر کشور در جهت صرفه جویی در مصرف و هزینه انرژی امکان صدور پروانه بهره برداری برای سرمایه گذاران، مشوقهای سرمایه گذاری و مزیتهای گمرکی، فراهم بودن زیرساخت و بستههای پیشنهادی سرمایه گذاری،مجاز بودن مبادلات بازرگانی با خارج کشور بدون تشریفات خاص
معافیت کامل کالاها و تجهیزات وارداتی از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی، معافیت از پرداخت مالیات و عوارض گمرکی، مالیات بر ارزش افزوده بخش از مزیت های این منطقه محسوب می شود.
کارخانه آلومینیوم (سالکو) به مساحت ۲۰۰ هکتار در سه فاز ـ تولید شمش آلومینیوم با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در فاز نخست، نیروگاه غدیر انرژی ـ نیروگاه سیکل ترکیبی به مساحت ۱۰۰ هکتار و با ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات تولید برق، شرکت پترو فرایند کرخه ـ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۱۰ مگاوات از جمله واحد های مستقر در لامرد هستند.