حمید فدایی مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید شنبه در ویژه برنامه روز جهانی عکاسی در این مجموعه گفت: تخت جمشید از محتوایی عمیق در زمینههای مختلف هنری، فرهنگی، فنی و مهندسی برخوردار است که بهواسطه آن همیشه سخنی نو برای جامعه به همراه خواهد داشت و تولید محتوا در این زمینهها تنها با همکاری متخصصین رشتههای مختلف امکانپذیر است.
وی با تاکید بر نقش هنرمندان و عکاسان خبری در بازنمایی یافتههای تخت جمشید اظهار داشت: موضوع فعالیتهای حفاظتی و ساماندهی در محوطه تخت جمشید که از حدود ۹ دهه قبل آغاز شده و تاکنون نیز استمرار دارد، از جمله موضوعاتی است که نیاز است به نحو مناسبی به دوستداران تاریخ و فرهنگ اطلاعرسانی شود؛ بنابراین استفاده از حداکثر ظرفیت رسانههای خبری و به ویژه عکاسان خبری اهمیتی ویژه دارد.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید با اشاره به انواع گل سنگ و شناخت گونه هایی جدید در تخت جمشید گفت: کار و مطالعه روی گل سنگ ها بیش از یک دهه قبل شروع شده است و در این خصوص کارهایی شکل گرفته است و به زودی محصول این شناخت در قالب ۲ کتاب در مورد شناخت گل سنگ تخت جمشید و پاسارگاد به چاپ خواهیم رساند.
وی افزود:برخی نمونه های گل سنگ را برای اولین بار کشف کردیم و این نمونه ها دارای اسم ایرانی است.
فدایی گفت: همه مشکل تخت جمشید گل سنگ نیست، اگر سنجیده به آن برخورد نشود تخریب آن تصاعدی می شود، باید با گل سنگ ها به صورت سنجیده مبارزه کرد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مرودشت نیز بیان کرد: عکاسی حرفهای هنری است که با نگاه مطلوب و دوراندیشی میتواند در حوزههای مرتبط با میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در آثار شاخص شهرستان مرودشت از جمله تختگاه تخت جمشید به عنوان بزرگترین موزه روباز جهان و نقش رستم به عنوان بزرگترین آلبوم سنگی جهان نیز نقشی مهم و تعیین کننده داشته باشد.
بهمن مردانی اضافه کرد: آثار شاخص شهرستان مرودشت چه در سطح جهانی و چه ملی و محلی از دریچه و دیدگاه خبرنگاران و عکاسان به جامعه معرفی میشود و نیازمند برنامه ریزی ها و هماهنگی های هدفمند متولیان با حوزههای مختلف رسانه است.
در این نشست که با حضور بیش از ۳۰ نفر از عکاسان رسمی خبرگزاری ها، پایگاه های خبری و مطبوعاتی، برگزار شد از عکاسان تجلیل شد.