تهران- ایرنا- یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید و عرضه دستگاه پردازش پلاسمایی سطح (پلاسما کلینر) و دستگاه لایه‌نشانی شیمیایی بخار به کمک پلاسما به بازار شد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، این شرکت دانش بنیان ماحصل فعالیت‌های ۱۵ ساله آزمایشگاه پلاسما در دانشگاه شهید بهشتی در حوزه‌های مختلف علمی و تحقیقاتی در حوزه پلاسما است.

این شرکت محصولات مختلفی از جمله پلاسما کلینر (دستگاه پردازش پلاسمایی سطح) و دستگاه لایه‌نشانی شیمیایی بخار به کمک پلاسما را تولید و به بازار عرضه کرده است. لایه نشانی شیمیایی بخار به کمک پلاسما (Plasma-enhance Chemical Vapor Deposition, PECVD) فرآیندی است که در آن لایه‌های نازکی از مواد گوناگون در دمای پایین روی سطح زیرلایه نشانده می‌شود.

با توجه به اثر پلاسما در کاهش انرژی فعال سازی واکنش، دمای لایه نشانی می‌تواند به شکل چشم‌گیری کاهش یابد، این دستگاه در حوزه‌هایی نظیر  انواع پوشش‌های قطعات الکترونیک، تزئینی، اپتیکی و ضد بازتابی در صنایع الکترونیک و اپتیک، ایجاد پوشش‌های آب‌دوست و آب‌گریز در صنایع نساجی، بهبود مقاومت به خوردگی قطعات در صنایع خودروسازی و هوافضا، انواع پوشش‌های حفاظتی در پزشکی، انواع پوشش‌های حسگری و در زمینه کشاورزی کاربرد دارد.

پلاسما کلینر روشی بدون رقیب برای از بین بردن عوامل میکروبی است، چرا که بسیاری از سورفکتانت‌های تهاجمی و حلال‌های آلی را می‌زداید و سطح یکنواختی را فراهم ‌می‌آورد، از این دستگاه برای تمیزکاری سطوح پلیمری، فلزی و منسوجات، استریل کردن تجهیزات پزشکی، استریل مواد غذایی گرانقیمت، تمیزکاری و فعال‌سازی قطعات خودرو، حکاکی سطوح، افزایش انرژی سطحی و آب‌دوستی و لایه‌نشانی استفاده می‌شود.

دستاوردهای ارزنده‌ای در زمینه کاربرد فناوری پلاسما با فعالیت بیش از ۱۰۰ پژوهشگر کارشناس ارشد و ۲۰ پژوهشگر دکتری در حوزه فیزیک و مهندسی پلاسما در حوزه‌های محیط‌زیست، نفت و مهندسی شیمی، پزشکی و بیوتکنولوژی، مهندسی پلیمر و نساجی، علوم صنایع غذایی و مهندسی کشاورزی، مهندسی سطح و خوردگی، هوافضا و الکترونیک بدست آمده است.