به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای شبکه خبری سی ان ان، ترامپ در شب آخر گردهمایی ملی دموکرات ها باز هم زنگ هشدار را درباره احتمال تقلب در انتخابات آتی به صدا در آورد.
او با طرح مجدد این ادعا، بار دیگر نشان داد که از هم اکنون قصد ایجال اخلال در انتخابات پیش رو(13 آبان) را دارد چرا که بخت خود را برای پیروزی در این انتخابات کم رنگ می بیند. ترامپ قصد دارد نیروهای پلیس را بر سر صندوق های رای مستقر کند؛ همان هایی که با فشار دادن زانو بر گردن اقلیت های نژادی در آمریکا، چند ماه است باعث ایجاد بحران جدی و اعتراض گسترده مردم علیه نژاد پرستی در این کشور شده اند.
ترامپ به تازگی در مصاحبه با شبکه خبری فاکس نیوز گفت در حال بررسی اعزام نیروهای مجری قوانین و پلیس به محل های اخذ رای است تا ضمن نظارت بر روند رای گیری از تقلب جلوگیری کنند.
ترامپ گفت: ما پلیس و نیروهای مجری قوانین و خوشبختانه وکلای آمریکایی را در پای صندوق های رای خواهیم داشت و هر کسی و دادستان ها نظارت خواهند کرد.
سی ان ان نوشت: شواهد تاریخی نشان می دهد در صورت تحقق این وعده ترامپ، وی با مشکلات حقوقی مواجه خواهد شد. هر گونه اقدامی که رای دهندگان را ارعاب می کند در قانون فدرال آمریکا منع شده است و برخی از ایالت های آمریکایی مانع از حضور نیروهای مجری قوانین در محل های اخذ رای می شوند.
نیروهای وزارت دفاع و گارد ملی نیز باید از هر گونه «عملیات» این چنینی در محل صندوق های رای اجتناب کنند.
بعلاوه، رئیس جمهوری آمریکا اختیارات لازم را برای اعزام نیروهای پلیس محلی و نیروهای مسلح مجری قوانین ندارد و در صورتی که به این اقدام مبادرت ورزد قانون جزا را در این کشور نقض کرده است.
بر اساس عنوان ۱۸ بخش ۵۹۲ قانون جزا در آمریکا: هر کسی- مقام نظامی ارتش یا نیروی دریایی یا دیگر اعضای خدمات دریایی ایالات متحده آمریکا، سربازان یا نیروهای مسلح را با مجوز و کنترل خود به محل های برگزاری انتخابات سراسری یا ویژه اعزام می کند باید تحت این عنوان قانون جزا جریمه یا زندانی شود یا هر دوی این مجازات ها علیه او اعمال می شود و فقط در صورتی از این مجازات مستثنی می شود که حضور نیروها برای سرکوب نیروهای مسلح دشمن ضروری است. طول مدت حبس این افراد کمتر از ۵ سال نیست و فرد خاطی از داشتن هرگونه پست افتخاری، منفعت مالی یا اعتمادی در آمریکا سلب صلاحیت می شود.
مدیر برنامه حقوق انتخابات در دانشگاه حقوق اوهایو در این زمینه به سی ان ان گفت، رئیس جمهوری آمریکا ممکن است از نظر فنی مشمول این منع قانون جزا نباشد اما این قانون شامل افرادی دیگری که در فعال سازی چنین دستوراتی نقش دارند می شود.
وی گفت: اگر ویلیام بار دادستان آمریکا دستور اعزام نیروهای مسلح فدرال به محل های اخذ رای را دهد این اقدام نقض چنین حقوقی محسوب می شود. استفاده از کلمات نیروهای مجری قوانین از نظر من نیروهای مسلح است که در این قانون منع شده است.
استفاد حقوق دانشگاه آمریکا نیز در واکنش به اظهارات ترامپ درباره اعزام نیرو در توئیتی نوشت: آنچه که ترامپ پیشنهاد کرده غیرقانونی است.
وی گفت، رئیس جمهوری آمریکا نمی تواند به نیروهای مجری قوانین دستور چنین اقدامی را دهد.
تلاش های مشابهی از سوی جمهوریخواهان حدود ۴۰ سال پیش به صدور حکم سال ۱۹۸۲منجر شد که برخی از آنچه را که ترامپ اکنون می گوید منع می کند مگر این که با مجوز قضایی باشد. این توافق در سال ۲۰۱۸ منقضی شد.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سوم نوامبر ۲۰۲۰ برابر با ۱۳ آبان ۹۹ برای تعیین رئیس جمهوری جدید آمریکا و معاونش برگزار می شود.
پیشتازی جو بایدن در نظرسنجی ها ترامپ را برای جلوگیری از شکست خود در انتخابات به تکاپو انداخته است.