تهران- ایرنا- معاون ورزش حرفه‌ای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان گفت: در ورزش مخالف جذب مربی خارجی نیستیم چرا که باید انتقال دانش صورت گیرد.

  «مهدی علی‌نژاد» روز شنبه در نشست خبری به مناسب هفته دولت اظهار داشت: ابتدا ایام محرم شهادت امام حسین (ع) را تسلیت می‌گویم. همچنین جا دارد روز پزشک را به کادر درمان که در این مدت دوران سخت خدمت خود را سپری کردند، گرامی بداریم. به مناسب هفته دولت امیدوارم تمام افرادی که به عنوان کارمند دولت فعالیت می‌کنند، سالم و سلامت باشند و برای آنها آرزوی موفقیت می‌کنم. با این حال باید نگاهی به عملکرد دولت داشته باشیم. در حوزه زیر ساخت‌ها که در بُعد ورزش همگانی و قهرمانی مهم است اتفاقات زیادی در این ۷ سال شکل گرفت.

وی افزود: پیش از این ۲۲ هزار و ۵۰۰ مکان ورزشی داشتیم که این تعداد به ۶۱ هزار مکان ورزشی ارتقا پیدا کرد. البته این تعداد هم شامل بخش خصوصی می‌شود و هم بخش دولتی.

معاون ورزش حرفه‌ای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: این اقدامات سرمایه‌گذاری بزرگی برای ورزش است. برای ورزش قهرمانی مثلثی وجود دارد که یک ضلع این مثلث پشتیبانی است. مربی و ورزشکار هم ۲ ضلع دیگر این مثلث هستند.

علی‌نژاد اضافه کرد: در این مدت چند رویداد مهم را پشت‌سر گذاشتیم که یکی از مهم‌ترین آنها هفتمی ایران در بازی‌های المپیک ۲۰۱۸ جوانان در آرژانتین بود نتیجه تاریخی رقم خورد. این اتفاق بزرگ نویدبخش روزهای خوب را می‌داد. از طرفی در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا بیشترین تعداد مدال را بعد از انقلاب اسلامی کسب شد. اگر مدال رشته پنچاک سیلات نبود که این ورزش ۱۴ مدال را به اندونزی هدیه داد، ایران می‌توانست رتبه پنجمی را هم  کسب کند که این اتفاق رخ نداد. از طرفی در جام جهانی فوتبال در گروه مرگ قرار داشتیم که ۴ امتیاز گرفتیم و بهترین نتیجه جام جهانی برای ایران رقم خورد که مردم خاطرات خوب آن زمان را فراموش نخواهند کرد.

وی در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به عملکرد ورزش ایران در سال ۲۰۱۹ هم اشاره کرد و گفت: در واقع آخرین سالی که رویدادهای ورزشی برگزار شد همین ۲۰۱۹ بود و در عمل در سال ۲۰۲۰ رویدادهای ورزشی تعطیل شد. سال گذشته ابتدا تیم والیبال جوانان ایران با مربی ایرانی توانست قهرمان جهان شود که این اتفاق بزرگی بود. همچنین در کشتی و ووشو هم افتخاراتی کسب کردیم. در شطرنج «سارا خادم‌الشریعه» موفق به کسب مدال طلا شد. در ورزش شمشیربازی مدال نقره کسب کردیم و در ژیمناستیک هم نتایج خوبی رقم خورد.

معاون وزیر ورزش با اشاره به سهمیه‌های المپیک کشورمان تصریح کرد: اگر مسابقات طبق برنامه برگزار می‌شد، به طور حتم می‌توانستیم رکورد خودمان را بشکنیم و مدال‌های بیشتری کسب کنیم. البته هنوز در کاراته، کشتی، دوومیدانی، وزنه‌برداری و ژیمناستیک شانس کسب سهمیه داریم و می‌توانیم رکورد ۶۳ سهمیه المپیک قبلی را بشکنیم و با تعداد ورزشکاران بیشتری در بازی‌های المپیک توکیو حضور پیدا کنیم.  

علی‌نژاد تاکید کرد: در المپیک ۲۰۱۶ ریو به جز یکی دو رشته همه مربیان ما ایرانی بودند و این نکته مثبتی است تا از توانایی‌های داخلی استفاده کنیم. مخالف حضور مربیان خارجی نیستیم و معتقدیم باید انتقال دانش صورت بگیرد اما فدراسیون‌ها این نگاه را دارند که با استفاده از مدیران خوب ایرانی در کنار مربی خارجی از این ظرفیت استفاده شود. رقابت‌های مختلفی پیش رو داریم و دولت هم دنبال کارهای زیرساختی بوده است. در هر دوره بیش از ۱۰ هزار ورزشکار وارد المپیاد ورزشی شدند و استعدادهای زیادی شناخته شدند.

وی تاکید کرد: از دیگر اقدامات مهمی که انجام دادیم این بود که فرآیند بودجه نویسی را تغییر دهیم.

علی‌نژاد گفت: با تعیین شاخص‌های شفاف و عملکرد فدراسیون‌ها، هر فدراسیون در زمینه‌های مختلف موفق ظاهر شد، بودجه ویژه‌ای گرفت که این اتفاق تا کنون رخ نداده بود. به فدراسیون‌ها توقعات وزارت ورزش گفته می‌شود و هر کدام بهتر این توقعات را برآورده کند، پول بیشتری می‌گیرد. از فردا این کار صورت می‌گرد که ما برای شروع ۴ فدراسیون را دعوت کردیم.

باشگاه‌داری دولت کار غلطی است

علی نژاد در مورد خصوصی‌سازی ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس تاکید کرد: بیش از ۴۰ سال است که دولت باشگاه‌داری می‌کند که این کار غلط است. وزارت ورزش در این زمینه نقش پدری دارد و نمی‌تواند خودش در این باشگاه‌ها سهیم باشد. این باشگاه‌داری آفت‌های زیادی داشته برای مثال در برنامه پنجم و ششم  دولت آمده که دولت نمی‌تواند هیچ پولی به این ۲ باشگاه بدهد و آنها خودشان باید درآمد ایجاد کنند.

معاون ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: چند بار در گذشته تلاش شد این ۲ باشگاه خصوصی شود که این کار صورت نگرفت اما این بار با جدیت شخص وزیر ورزش و جوانان، از مهرماه سال گذشته مقدمات لازم برای این کار صورت گرفته است. هر هفته حداقل یک جلسه برگزار شده و پیش بینی ما این است که تا اواخر مهرماه فرآیند واگذاری این ۲ باشگاه به بازار صورت گیرد. آرزوی آنها این بود که باشگاه ورزشی اختصاصی داشته باشند الان هم هر ۲ آنها، مجموعه ورزشی اختصاصی دارند.

علی‌نژاد خاطرنشان کرد: این ۲ باشگاه سند بنام خود خواهند داشت که این موضوع بسیار مهمی است. افزایش سرمایه شرایط را فراهم می‌کند تا سرخآبی‌ها با شرایط خوبی وارد بازار سرمایه شوند. همچنین در آستانه واگذاری، بخشی از بدهی‌ها پرداخت شده و وضعیت مالی هر ۲ باشگاه دارای شفاف است.

وی تاکید کرد: قدم‌های آخر را بر می‌داریم تا هر ۲ باشگاه حسابرسی شوند. ۳۱ تیر پایان سال مالی استقلال و ۳۱ خرداد پایان سال مالی پرسپولیس بود. خیلی‌ها عنوان کردند که خصوصی‌سازی امکان پذیر نیست اما تلاش می‌کنیم  اتفاق به بهترین نحو ممکن صورت گیرد و اقدامی تاریخی انجام شود.

مزایده‌ای برای خصوصی‌سازی سرخآبی‌ها در کار نیست

معاون ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان با اشاره به نحوه واگزاری استقلال و پرسپولیس گفت: مزایده‌ای در کار نیست و قرار است خصوصی‌سازی در بورس انجام شود. این کار باعث می‌شود تا استقلال و پرسپولیس به هواداران خود واگذار شوند.

علی‌نژاد همچنین با اشاره به بازنگری اساسنامه فدراسیون‌ها اظهار داشت: اساسنامه مصوبه دولت را گرفته، شورای نگهبان ایراداتی گرفته که در حال رفع شدن است. امیدواریم در این دولت آن را اجرایی کنیم. این اساسنامه‌ها، مشکلات را با فدراسیون‌های جهانی حل خواهد کرد.  ابتدا ۱۰ درصد سهام وارد بازار سرمایه می‌شود تا قیمت سهام کشف شود. بعد از مدتی بقیه سهام عرضه می‌شود. قرار است سهمی برای دولت باقی نماند. درباره مدیریت هم اساسنامه تعیین می‌کند.

علی‌نژاد در پاسخ به این سوال که آیا دولت می‌تواند به مالکان بخش خصوصی کمک کند، عنوان کرد:  لایحه نظام جامع باشگاهداری تقریبا آماده شده و در آن حمایت جدی از مالکان خصوصی صورت گرفته است.

وی همچنین در خصوص اعزام ورزشکاران به مسابقات بین‌المللی گفت: از هیچ اعزام رسمی جلوگیری نشد اما جلوی اعزام‌های غیر ضروری را گرفتیم. ۶ میلیون و ۶۷۳ هزار یورو در سال ۹۸ از طریق بانک مرکزی پرداخت ارز داشتیم. از سوی دیگر تلاش کردیم مجامع فدراسیون‌ها را برگزار کنیم که در این راستا ۶۲ مجمع برگزار شد.

معاون وزیر ورزش درباره استخدام قهرمانان عنوان کرد: کارهای مربوط به استخدام ۷۳ قهرمان یا انجام شده یا در حال انجام است. تلاش این بود ورزشکارانی که صاحب صلاحیت بودند استخدام شوند. در مورد معافیت ورزشی هم باید بگویم که ۸۹ مورد هم معافیت داشتیم.

علی نژاد افزود: با هماهنگی معاونت اقتصادی وزارت ورزش، دولت ۴ هزار پرونده متقاضیان (باشگاه خصوصی) وام جبران ثبت شده است. ۱۰۰ میلیارد وام باید تعلق می‌گرفت که ۲۳ میلیارد پرداخت شده است.

وی در خصوص اداره شدن برخی فدراسیون‌ها با سرپرستی، یادآور شد: در اساسنامه نیامده باید در همان دوره انتخابات باشد یا سرپرستی گذاشته شود. در این مورد با اعتراض نامزدها برای حضور در انتخابات روبه رو بودیم. برای برقراری عدالت تلاش کردیم فردی که خودش رییس بوده، انتخابات را برگزار نکند به همین دلیل سرپرست گذاشتیم.  

معاون وزیر ورزش ادامه داد: در مورد فدراسیون اسکی هم همین شرایط بود، اما تلاش کردیم خیلی زود ثبت نام‌ها انجام شود. ثبت نام نامزدهای فدراسیون اتومبیلرانی هم این هفته آغاز می‌شود. وضعیت تهران در شرایط قرمز کرونا است. از طرفی مشکلاتی برای برگزاری انتخابات وجود دارد که به خاطر آن، امکان برگزاری مجمع به صورت آنلاین وجود ندارد. اگر شرایط تهران مناسب باشد تمام مجامع باقی مانده را برگزار خواهیم کرد.

تصمیم سازمان لیگ درست بود

علی‌نژاد درباره ممنوعیت استفاده از بازیکن و مربی خارجی در فوتبال اضافه کرد: وزارت ورزش این تصمیم را تنها برای استقلال و پرسپولیس گرفت اما سازمان لیگ آن را برای تمام تیم‌ها لحاظ کرد. ما نمی‌توانیم درباره باشگاه‌های دیگر تصمیم بگیریم اما من از این تصمیم دفاع می‌کنم.

وی خاطرنشان کرد: قیمت ارز بالا رفته و تعادل دستمزدها بهم ریخته است. بهترین بازیکن ما ممکن است یک سوم یک بازیکن خارجی پول بگیرد. از طرفی ممکن است در پرداخت پول به مشکل بر بخوریم،  همان طور که در فیفا چند پرونده داریم. تصمیم سازمان لیگ به نظر من درست بود اما این تصمیم دائمی نیست. امیدواریم شرایط به گونه‌ای رقم خورد تا از تحریم‌ها عبور کنیم.

سخنگوی تاج نیستم

وی درباره اینکه در پرونده شکایت «مارک ویلموتس» از فدراسیون فوتبال ایران در صحبت‌های رییس اسبق تناقض گویی وجود داشته، تصریح کرد: من سخنگوی مهدی تاج نیستم و بهتر است او در مورد صحبت‌هایش پاسخ بدهد. اجازه دهید یک روز بدون ویلموتس داشته باشیم چون من بارها در این خصوص صحبت کرده‌ام.

علی نژاد درباره آغاز اردوهای ملی برخی رشته ها، عنوان کرد: با معاون وزیر بهداشت در خصوص اردوهای کشتی جلسه داشتیم. جلسه برای کشتی بود درخواست کردیم که اردوها شروع شود. موافقت اولیه شکل گرفته و شاید این هفته ابلاغ اولیه بیاید تا اردوها را به شکل قرنطینه انجام دهیم. کشتی آذرماه مسابقات جهانی را پیش رو دارد. در مورد لیگ‌ها نیز ستاد مقابله با کرونا موافقت خود را با رشته‌های پربرخورد اعلام نکرده است. سلامت ورزشکاران مهم است. اتفاقی که برای «حسین نوری» ملیپوش کشتی فرنگی رخ داد خطرناک بود. اگر در جایی کشتی‌گیران تمرین می‌کنند و وضعیت قرمز است فدراسیون باید برخورد کند اگر این کار را نکند متخلف است. مصوبات ستاد مبارزه با کرونا سلیقه‌ای نیست و لازم الاجراست. ما هم مانند روسای فدراسیون‌ها به دنبال بازگشایی هستیم اما باید تابع ستاد مبارزه با کرونا بود.

وی درباره برنامه ویژه در خصوص مبارزه با فساد، گفت: با همکاری وزارت اطلاعات این کار صورت می‌گیرد،  چون در ابزار وزارت ورزش نیست شناسایی‌ها صورت بگیرد. احضارهایی شکل گرفته و رسانه‌ای نشده است. اقدامات خاصی در چند هفته اخیر انجام شده است.

معاون وزیر ورزش در مورد اقدامات وزارت برای جلوگیری از بستن قراردادهایی مانند ویلموتس عنوان کرد: نمی‌توانیم در فدراسیون فوتبال دخالت کنیم. زمانی سازمان تربیت بدنی نقش مدیریتی داشت و حتی رییس فدراسیون را منصوب می‌کرد. بعد انتخابات داشتیم و وزیر و معاون عضو مجمع شدند.  در اساسنامه جدید، فیفا اصرار داشت وزیر و معاون حضور رسمی هم نداشته باشند که به حضور افتخاری تبدیل شدند. قبلا هم وزیر ورزش در فدراسیون فوتبال رئیس مجمع نبود. ما جایی می توانیم ورود کنیم که دخالت کنیم. اینکه بگوئیم فدراسیون ها برای مربی خارجی از ما تاییدیه بگیرند عین دخالت است. البته آنها با ما مشورت می کنند. نمی توانیم کاری کنیم فوتبال تعلیق شود.

وی درباره آیین نامه پاداش قهرمانان گفت: آیین نامه قهرمانان تصویب شده و به امضای وزیر رسیده است. پاداش سال ۹۷ طبق آیین نامه جدید است. قول ما برای پاداش فقط برای بازی‌های آسیایی و المپیک است. تصویب و ابلاغ حمایت از کرسی های بین المللی هم از دیگر برنامه های وزارت ورزش بود. اقداماتی در همین راستا صورت گرفته که یک عضو هیات رئیسه سامبو را گرفتیم. در خصوص سوریان هم اقدامات لازم صورت می گیرد تا عضویت هیات رییسه اتحادیه جهانی شود.

علی نژاد در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه ورزشکاران در فضای مجازی حاشیه درست می کنند تا فضای مهاجرت فراهم شود، اظهار داشت: از ورزشکاران توقع می رود که شأن خود را حفظ کنند. اینکه از امکانات بهره ببریم، الگو شویم وسپس وارد حاشیه شویم، درست نیست. درباره مهاجرت نیز می‌بینید که هیچ کدام بعد از مهاجرت توفیق خاصی کسب نکرده‌اند. اگر این مهاجرت تبدیل به ابزار سیاسی علیه مردم و حاکمیت شود، ایراد دارد.