تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۵

قم – ایرنا – معاون فرهنگی هنری حوزه هنری استان قم گفت: پویش شعر «سفینه النجاه» به‌منظور اقامه عزای اباعبدالله(ع) و یاران باوفای ایشان و همچنین تشویق شاعران برای سرودن اشعار جدید در قالب‌های مختلف با موضوع‌های تعیین‌شده در قم آغاز شد.

محمد غفاری روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به شیوع کرونا و ضرورت استفاده از روش‌های ابتکاری برای اقامه عزای سرور و سالار شهیدان در چنین شرایطی، افزود: با توجه به شرایط متفاوت محرم امسال و این‌که در عمل امکان برگزاری جلسه‌های شب‌شعر وجود ندارد، فعال‌سازی این پویش در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: در این پویش از شاعران سراسر کشور دعوت شده‌است که در هر شب از دهه اول ماه محرم، اشعار خود را در قالب‌های غزل، رباعی و دوبیتی در فضای مجازی منتشر کنند و برای اشتراک‌گذاری و بازنشر آن به نشانی @adabiatqom  در شبکه‌های اجتماعی ازجمله ایتا، تلگرام و اینستاگرام ارسال و یا برچسب‌گذاری نمایند.

غفاری با اشاره به موضوع‌های این پویش برای ۱۰ شب اول محرم گفت: شب اول با موضوع مسلم بن عقیل؛ شب دوم، اصحاب حضرت سیدالشهدا (ع)؛ شب سوم، حضرت رقیه (س)؛ شب چهارم، طفلان حضرت زینب (س) و شب پنجم نیز پیرامون حضرت عبدالله بن حسن است.

وی ادامه داد: موضوع تعیین‌شده برای شعر در قالب این پویش برای شب ششم، حضرت قاسم؛ شب هفتم، حضرت علی‌اصغر؛ شب هشتم حضرت علی‌اکبر؛ شب نهم، حضرت ابوالفضل و شب دهم نیز حضرت سیدالشهدا (ع) است.

معاون فرهنگی، هنری حوزه هنری قم، افزود: مهلت ارسال اشعار با توجه به موضوع تا ساعت ۲۰ هر شب می‌باشد و پس‌ازآن انتشار اشعار با موضوع شب بعد آغاز می‌شود.

غفاری بابیان اینکه تاکنون استقبال از این پویش بسیار گسترده بوده است، گفت: با اتمام مهلت ارسال شعر پیرامون موضوع روز اول، ۵۰ شعر از سراسر کشور به حوزه هنری قم ارسال که از این تعداد ۳۵ اثر برگزیده انتخاب و در شبکه‌های مجازی منتشرشده است.

معاون فرهنگی، هنری حوزه هنری قم، بابیان اینکه این پویش به همت کمیته فرهنگی ستاد اربعین و حوزه هنری استان قم اجرایی شده است، ادامه داد: در پایان این پویش آثار منتشرشده داوری خواهد شد و از آثار برتر تقدیر می‌شود.

وی ادامه داد: تاکید  در این پویش بر سروده‌های جدید است ضمن اینکه این پویش با محوریت شعار «الحسین سفینه النجاه» می‌باشد و آثاری که در محتوای خود به این عبارت پرداخته باشند از امتیاز ویژه‌ای در داوری برخوردار خواهد بود.

غفاری با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی اظهار داشت: فضای مجازی مرزهای فیزیکی را برداشته و ظرفیت‌ها و فرصت‌های متنوع و بی‌نظیری را فراهم کرده است که با استفاده از این بستر می‌توان تهدید کرونا را به فرصت تبدیل کرد.

معاون فرهنگی، هنری حوزه هنری قم، گفت: پیش از شیوع کرونا،‌ برنامه‌های فرهنگی به‌صورت محدود و برای افراد و علاقه‌مندان معدودی برگزار می‌شد که استفاده از فضای مجازی، امکان موج سازی فرهنگی در کشور را فراهم کرده است به‌گونه‌ای که بسیاری از فعالیت‌های این حوزه که پیش‌ازاین تنها در جمع ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفره برگزار می‌شد، با استقبال هزاران بازدیدکننده از سراسر کشور و کشورهای مختلف در فضای مجازی مواجه شده است.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.