تهران - ایرنا - مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی و فعالیت‌های داوطلبانه جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: مقابله با کرونا باید با جلب مشارکت‌های اجتماعی سازمان‌های مردم نهاد همراه باشد.

سجاد سالک روز ‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا اظهار داشت: تسلط بر هر یک از بحران‌های سیاسی، اجتماعی، طبیعی و... در کشور نیازمند مشارکت همگانی در جامعه است؛ اکنون با شیوع ویروس کرونا به عنوان یک بیماری همه‌گیر در سراسر جهان نیز تمامی کشورها باید از مشارکت‌های اجتماعی و کمک‌های مردمی به منظور غلبه بر این بیماری استفاده کند.

وی ادامه داد: کشور نیز جهت بهره‌گیری از این ظرفیت داوطلبانه باید زمینه مشارکت تشکل‌های جوانان، سازمان‌های مردم نهاد و... را فراهم کند. به عبارت دیگر کشور در سطوح مختلف حاکمیت باید به تاثیر مشارکت این نهادهای مردمی باور داشته باشد و شرایط این پشتیبانی را فراهم سازد.

سالک افزود: به عنوان مثال مشارکت مردمی برای برگزاری مراسم‌های محرم و اربعین در طول تاریخ جامعه ایران (به عنوان یک سنت پذیرفته شده) ریشه‌دار است؛ براین اساس مراسم سوگواری در شهرها و روستاها با همکاری برخی نهادهای اداری و اجرائی به همراه ارائه تسهیلات برای برگزارکنندگان مراسم انجام می‌شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: در روخداد سیل و زلزله سال ۹۸ سازمان‌های مردم نهاد در مراجعه به مناطق آسیب دیده با دشواری روبرو شدند و به رسمیت شناخته نشدند و بنابراین به منظور جلب مشارکت و همکاری نیز حمایت نمی‌شدند.

به گفته وی، به منظور جمع آوری آمار و اطلاعات جهت برنامه‌ریزی برای شرایط بحران نیز اطلاعات تشکل‌های جوانان و سمن‌ها با نگاه بی‌اعتماد روبه‌رو می‌شود.

سالک گفت: بنابراین برای جلب مشارکت سازمان‌های مردم نهاد جهت برنامه‌ریزی‌های بومی و محلی (متناسب با وضعیت خاص مناطق) نیز باید بستر مشارکت‌های اجتماعی فراهم شود.

ایده اجتماع‌محور مبتنی بر نیازهای منطقه‌ای توسط کنشگران محلی طراحی شود

وی تصریح کرد: امروزه وضعیت شیوع این بیماری نیز در هر یک از استان‌ها (به طور مداوم) تغییر می‌کند؛ بنابراین ایده‌های اجتماع‌محور باید مبتنی بر نیازهای منطقه‌ای و به همت کنشگران محلی طراحی و سراسر کشور براساس یک دستورالعمل واحد عمل نکند.

سالک افزود: به عنوان مثال شرایط جنوب کشور در فصل تابستان با وضعیت شمال کشور متفاوت و ضرورت مواجهه با این تغییرات برای مقابله با کرونا ویروس انعطاف پذیری، درک وضع طبیعی و... مناطق و برنامه‌ریزی متناسب با شرایط است که به طور حتم مشارکت‌های اجتماعی را نیز تقویت می‌کند.

مسئولین کشور به سازمان‌های مردم نهاد اعتماد کنند

مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: اعتماد مسئولین کشور به سازمان‌های مردم نهاد و تسهیل حضور کنشگران محلی و منطقه‌ای (به منظور کمک‌های داوطلبانه) نیز مشارکت‌های همگانی را افزایش می‌دهد.

سالک یادآور شد: امروز با تداوم شیوع این بیماری، کادر بهداشت و درمان کشور نیز خسته و روند فرسایشی را طی می‌کند و این امر هم به دلیل زمان نامشخص بهبود شرایط مستلزم حضور نیروهای تازه نفس برای مقابله با کووید ۱۹ است.