ارومیه- ایرنا- استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به لزوم تهیه مواد اولیه برای ساخت ماسک در واحدهای نیمه صنعتی استان، گفت: اداره کل صنعت، معدن و تجارت به سرعت گزارشی از چگونگی توزیع این مواد اولیه ارائه دهد تا دانشگاه علوم پزشکی نظارت کافی بر واحدهای تولیدی ماسک داشته باشد.

محمدمهدی شهریاری روز شنبه در جلسه استانی ستاد مبارزه با کرونا در آذربایجان‌غربی با تاکید بر ضرورت افزایش تولید ماسک در آذربایجان‌غربی جهت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ایام محرم، اظهار داشت: اداره کل صنعت، معدن و تجارت نسبت به ارائه گزارش وارد عمل شود تا مواد اولیه تهیه شده برای واحدهای استانی جهت تولید ماسک، از استان‌های دیگر سردر نیارود.

وی افزود: طبق گزارشی که در اختیار ما قرار گرفته، واحدهای تولید ماسک در استان ظرفیت لازم برای پاسخ به افزایش تقاضا در ایام محرم را دارند و جای هیچ نگرانی در این راستا وجود ندارد.

استاندار آذربایجان‌غربی همچنین با اشاره به برخی آمار مبنی بر کاهش استفاده از ماسک در بین شهروندان آذربایجان‌غربی از ۷۰ درصد به ۲۰ درصد، بیان کرد: متاسفانه در بازدید میدانی صورت گرفته، مردم حساسیت لازم برای مبارزه با شیوع بیماری کرونا را ندارند که تجمع در پارک‌ها نمونه‌ای از این موضوع است.

وی با درخواست از تمامی دستگاه‌های اجرایی و خدمات رسان جهت همت برای برگزاری مناسب مراسم عزاداری محرم با رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی، گفت: محدودیت در نحوه برگزاری مراسم عزاداری به دلیل جلوگیری از شیوع بیماری کرونا نباید دلیلی برای دوری چهره شهر از فضای عاشورایی باشد.

شهریاری به تماس خود با برخی از دستگاه‌های فرهنگی و متولی این امر در چهره‌ آرایی سطح شهر به مناسبت ایام محرم اشاره کرد و افزود: چهره شهرهای آذربایجان‌غربی در ایام محرم باید در شان سیدالشهدا (ع) باشد.

وی با تاکید بر ضرورت رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی در مراسم عزاداری، اظهار داشت: یکی از مواردی که می‌تواند در رعایت پروتکل‌های بهداشتی مشکل آفرین باشد، پخش نذری است که باید توجه ویژه‌ای به این موضوع صورت گیرد.

استاندار آذربایجان‌غربی همچنین نسبت به برخورد ۲ گانه با هیات‌های مذهبی هشدار داد و بیان کرد: نباید اجازه داد تا هیات‌های مذهبی مطرح و دارای افراد با نفوذ از رعایت پروتکل‌های بهداشتی معاف باشند ولی هیات‌های دیگر زیر ذره بین قرار گیرند؛ تمامی مراسم مذهبی باید با رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی برگزار شوند و هیچ هیاتی از این قانون مستثنی نیست.

وی همچنین با انتقاد از رعایت نشدن پروتکل‌های بهداشتی در سفر اخیر وزیر راه و شهرسازی به آذربایجان‌غربی گفت: متاسفانه کمترین پروتکل‌های بهداشتی در این سفر رعایت نشد؛ باید اذعان کنیم که وقتی در جلسات این چنینی از ضرورت رعایت مصوبات ملی برای مراسم مذهبی بحث می‌شود، نباید در خود هفته دولت مسوولان هیچ دستورالعملی را رعایت نکنند.

شهریاری در ادامه با اشاره به بسته بودن میادین دواب به دلیل جلوگیری از شیوع بیماری کرونا و مشکلات حاصله از آن، بیان کرد: با توجه به فصل خرید و فروش دام و آغاز به کار میادین غیرمجاز فروش دام با بسته شدن میادن دواب، به سرعت باید دستورالعمل آغاز به کار این میادین ارائه شود.

وی با تاکید بر اینکه باید میادین دواب غیرمجاز نسبت به اخذ مجوز اقدام کنند، ادامه داد: مسوولان مربوطه هرچه سریعتر حداقل شرایط لازم برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این اماکن را فراهم کنند.

شهریاری با بیان اینکه هم اکنون فعالیت در میادین دواب غیرمجاز خط شیوع بیماری کرونا را افزایش داده است، گفت: اینکه از گذشته اداره کل دامپزشکی هیچ نظارتی بر میادین دواب غیر مجاز نداشته است، جای سوال و تاسف دارد.

استاندار آذربایجان‌غربی به برگزاری موفق کنکور در سراسر استان با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی اشاره کرد و افزود: از تمامی مسوولان و زحمت کشان در این راستا که اولویت آنان حفظ جان شهروندان بود، قدردانی می‌کنم.

شهریاری در پایان از اهل سنت آذربایجان‌غربی در همکاری و همدلی برای برگزاری مراسم مذهبی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی تشکر کرد و این را از دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی و فرهنگ عاشورایی دانست.

ظرفیت تولید ماسک در آذربایجان‌غربی چندین برابر افزایش می‌یابد

حساسیت استاندار آذربایجان‌غربی در تعیین تکلیف ارائه گزارش از مواد اولیه تولید ماسک در این جلسه سبب شد تا رییس دانشگاه علوم پزشکی نیز نسبت به این موضوع بی تفاوت نباشد؛ "جواد آقازاده" با بیان اینکه با نظارت دقیق و تامین مواد اولیه میزان تولید ماسک در استان چندین برابر افزایش می‌باید، گفت: هم اکنون در استان روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار ماسک تولید می‌شود که این رقم با تامین مواد اولیه می‌تواند روزانه تا ۵۰۰ هزار عدد افزایش یابد.

وی با بیان اینکه طبق گزارش‌های ارائه شده، مواد اولیه بیش از چهار میلیون و ۷۰۰ هزار عدد ماسک تامین شده است، اظهار داشت: با این ظرفیت تولید و تامین مواد اولیه کمبودی در عرضه نخواهیم داشت.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با بیان اینکه ۵ دستگاه سی تی اسکن در ۱.۵ ماه گذشته برای بیمارستان‌های آذربایجان‌غربی خریداری شده است، افزود: این دستاورد عظیمی است که در هیچ استان کشور اتفاق نیفتاده است.

وی از افزایش ظرفیت " آی سی یو" بیمارستان‌های آذربایجان‌غربی به ۱۰۰ تخت خواب خبر داد و گفت: زیرساخت‌های درمانی مناسبی برای مقابله با بیماری کرونا ایجاد شده است ولی متاسفانه نگرانی ما در این جنگ فرسایشی با این ویروس منحوس، کمبود نیروی تخصصی است.

آقازاده ادامه داد: طی هفته‌های گذشته با افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ متصور می‌شد تا بیش از یک هزار و ۴۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان بستری شوند که با اقدامات انجام یافته این تعداد از ۸۵۲ نفر بالاتر نرفت.

وی درباره کاهش حساسیت مردم نسبت به بیماری گفت: در حال حاضر حساسیت مردم نسبت به بیماری کووید ۱۹ کاهش یافته و این موضوع نگران کننده است.

برخی از معاونین دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در این جلسه با درخواست از مدیریت شهری مبنی بر جلوگیری از نصب بنرهای تبلیغی مداحان در سطح شهرها، خواستار پخش کلیپ‌های آموزشی تولید شده در تلویزیون‌های شهری شدند که مورد موافقت نماینده حاضر شهرداری ارومیه قرار گرفت.

سنگ تمام استانداری برای برگزاری مراسم مذهبی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی

حجت الاسلام محمد داداش‌زاده مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان‌غربی در این جلسه با قدردانی از استاندار آذربایجان‌غربی در پیگیری برگزاری مراسم مذهبی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، گفت: دستورالعمل ستاد ملی مبارزه با  کرونا در ایام عزاداری محرم از طریق استانداری، دانشگاه علوم پزشکی و تبلیغات اسلامی در حال اجراست.

وی با اعلام اینکه روزانه نزدیک به ۱۶۷ هزار ماسک در اختیار عزاداران حسینی و هیات‌های مذهبی قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: با تدابیر اخذ شده به نظر می‌رسد هیچ کمبودی در این راستا وجود نداشته باشد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان‌غربی با تاکید بر اینکه تمامی مراسم مذهبی باید در فضای روباز باشد، بیان کرد: از شهرداری ارومیه جهت اختصاص برخی از اماکن روباز برای بهره مندی هیات‌های مذهبی قدردانی می‌کنیم.

وی با اشاره به ثبت نام ۵۷۲ هیات در سامانه بیرق از یک هزار و ۹۰۰ هیات فعال در آذربایجان‌غربی، گفت: هیات‌ها با ثبت نام در سامانه بیرق، کدی دریافت خواهند کرد که سپس با به همراه داشتن آن کد و مراجعه به اداره تبلیغات اسلامی باید اقدام به ارائه تعهدنامه کتبی مبنی بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی داشته باشند.

 حجت الاسلام داداش‌زاده  ادامه داد: پس از ارائه تعهدنامه، کارشناسان سازمان تبلیغات اسلامی و دانشگاه علوم پزشکی ارومیه از محیط عزاداری هیات مربوطه بازدید و در صورت دارا بودن شرایط نسبت به صدور مجوز برگزاری مراسم اقدام می‌کنند.

وی همچنین به نبود استقبال از سوی هیات‌های مذهبی فعال در روستاها برای ثبت نام در سامانه بیرق اشاره کرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان‌غربی با تاکید بر ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در پخش نذری، گفت: هرگونه بسته بندی نذری در اماکن پر تردد و پذیرایی از عزاداران ممنوع است و نذرها باید به صورت خشک و خام باشند.

وی همچنین در رابطه با تماشاگران هیات‌های مذهبی بیان کرد: در صورتی که هیات‌های مذهبی مکانی برای حضور مردم به اصطلاح تماشاگر پیش بینی نکنند، مجوزی برای آنان صادر نمی‌شود.

به گزارش ایرنا، این جلسه با حضور حداکثری مدیران دستگاه‌های اجرایی و به صورت ویدیو کنفرانس در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی برگزار شد.