اقبال عباسی شنبه شب به مناسبت هفته دولت افزود: در این مدت با توجه به گرفتاری، مشکلات اقتصادی ، تحریم و محدودیتهای مالی در کشور ، بیش از سه هزار و۷۲۶ طرح در استان به بهرهبرداری رسید.
وی به اختصاص اعتبارات بخش خصوصی برابر اعتبارات دولتی در استان در این مدت اشاره کرد و گفت: هفته دولت فرصتی بزرگ برای بیان دستاوردهای دولت در استان است که تاکنون در این دولت برای بیان دستاوردها کمکاری شده است.
به گفته وی، ارتباط مدیران در این دولت با اهالی رسانه، مطبوعات و گروههای مجازی برای بیان دستاوردهای دولت و همچنین معرفی طرحهای مهم و بزرگ ضعیف بوده است که این امر باعث شده مردم فکر کنند کاری انجام نشده و نمی شود.
عباسی با اشاره به اینکه از هفته دولت گذشته تاکنون ۳۴۸ طرح عمرانی آماده افتتاح و کلنگ زنی شده است، افزود: برای اجرای این طرحها بیش از پنج هزار و ۶۰۰میلیارد ریال در قالب ۱۰ فصل گوناگون از جمله زیر ساخت، آب، برق، راه، بهداشت، آموزش و پرورش، کشاورزی و سایر حوزهها هزینه شده است.
به گزارش ایرنا، طرحهای آماده افتتاح استان از سوی هشت شهرداری، ۳۹ دهیاری و ۱۵ دستگاه اجرایی شامل شهرکهای صنعتی، صنعت، معدن و تجارت، نوسازی و تجهیز مدارس، شرکت توزیع نیروی برق، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، جهاد کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، راهداری و حمل و نقل جادهای، منابع طبیعی، ارتباطات زیرساخت، دانشگاه علوم پزشکی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و ادارهکل امور عشایر استان احداث شده است.
در هفته دولت امسال عملیات اجرایی ۸۶ طرح با اعتباری بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان از سوی هفت شهرداری، ۹ دهیاری و دستگاههایی نظیر شرکت شهرکهای صنعتی، شرکت توزیع نیروی برق، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، حمل و نقل و راهداری جادهای و منابع طبیعی آغاز می شود.
عباسی به اجرای طرح آبرسانی بن به بروجن به عنوان یک طرح مهم در استان اشاره کرد و گفت: طرح انتقال آب بن به بروجن از نظر دولت مشکل ندارد و این طرح دارای مجوز است.
وی با تاکید بر اینکه طرح در سال ۹۷ پیشرفت کمی داشته و ۴۰۰میلیارد ریال از اعتبارات طرح برگشت داده شد،گفت: اجرای این طرح هم اکنون ۷۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
به گفته وی ، ۹۷ درصد عملیات اجرایی این طرح در حوزه جغرافیایی استان چهارمحال وبختیاری و تنها سه درصد در حوزه جغرافیایی استان اصفهان است. وی با تاکید بر اینکه وزرات نیرو نیز بر اجرای طرحهای مجوز دار تاکید دارد، گفت: هیچ طرحی در کشور بدون مجوز شروع نمیشود و هیچ طرح مجوز داری نیز تعطیل نخواهد شد.
وی اظهار داشت: برای اتمام این طرح درحال انتخاب پیمانکار هستیم تا در صورتی که قرارگاه خانم تاخیر داشته باشد پیمانکار متفرقه اجرای طرح را آغاز کند.
به گفته وی، با اجرای این طرح نیمی از جمعیت استان بهرمند می شوند و جای نگرانی برای اجرای این طرح وجود ندارد.
عباسی به اجرای طرحهای محرومیتزدایی در بخشهای مختلف و مناطق کمتر برخوردار استان از جمله ایجاد مسکن، اشتغال و راه اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین طرحهای محرومیت زدایی توسعه راههای استان و خروج از بن بست است.
استاندار چهارمحال و بختیاری به اجرای ۲ طرح در حوزه توسعه راههای ترانزیت و استراتژیک استان از جمله مسیر اصفهان، شهرکرد، بروجن ، لردگان به خوزستان و مسیر اصفهان ، شهرکرد، شلمزار، ناغان به خوزستان اشاره کرد.
به گفته وی، مسیر اصفهان، شهرکرد، بروجن به لردگان و خوزستان رو به اتمام است و نیاز به همت استان خوزستان و این استان دارد و مسولان این ۲ استان مصمم هستند تا پایان کار دولت این طرح به اتمام برسد.
وی با اشاره به اینکه این مسیر کمربندی و ترانزیت از کنار استان میگذرد و تنها ۲ شهرستان استان را پوشش می دهد، گفت: مسیر اصفهان، شهرکرد ،شلمزار به ناغان و خوزستان و سه راهی ناغان به سمت کوهرنگ به عنوان یک مسیر ترانزیت است که از داخل استان و چندین شهرستان استان عبور میکند.
وی گفت: برای اجرای این طرح بانک رفاه به همراه چند بانک دیگر از ناغان به سمت خوزستان در حال سرمایه گذاری هستند تا از محل دریافت عوارض سرمایه گذاری بانک بازگردانده شود.
عباسی، به توسعه راههای روستایی و همچنین احداث مسکن به عنوان طرحهای دیگر در راستای محرومیت زدایی در استان اشاره کرد و گفت: ۲ هزار ۴۴۰ طرح مسکن محرومان در روستاهای استان در حال اتمام است و در سفر اخیر معاون رییس جمهوری نیز احداث یکهزار واحد مسکن دیگر نیز اضافه شده و مقرر شد اگر این طرحهای ظرف یکسال آینده اتمام برسد به سهمیه استان اضافه خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه ۳۲ هزار نفر از جمعیت استان معادل ۶ درصد زیرپوشش مستمری و خدمات گیرنده دائمی کمیته امداد استان قرار دارند، گفت: با توجه به جمعیتی که متفرقه از خدمات این نهاد حمایتی بهرهمند میشوند به طور کل ۱۰ درصد جمعیت استان زیرپوشش این نهاد قرار دارند.
به گفته وی، اجرای طرحهای محرومیت زدایی با همکاری کمیته امداد، سازمان بهزیستی، گروههای جهادی ،بسیج و قرارگاه خاتم در استان در حال اجراست.
استاندار چهارمحال و بختیاری به ایجاد اشتغال در شهرکهای صنعتی استان به عنوان یک ظرفیت برای رفع بیکاری در استان اشاره کرد و گفت: سال گذشته بیش از ۷۴ هکتار زمین برای ۲۵۰ پروانه سرمایهگذاری اعطا شده است.
وی گفت: در سالجاری ۶۳ هکتار زمین به ۱۲۱ پروانه برای سرمایهگذاری در شهرکهای صنعتی استان واگذار شده است.
به گفته وی، در سال ۱۳۹۴ زمینی که به سرمایه گذاران در شهرکهای صنعتی واگذار شده ۲۰ هکتار بوده است که این امر نشان از تحول استان در حوزه صنعت و ایجاد اشتغال است.
وی یکی از مشکلات سرمایه گذاران و همچنین واحدهای صنعتی و تولیدی استان را نبود کارگر ماهر و واقعی عنوان کرد و گفت: این استان با توحه به اینکه یکی از استانهای است که بیشترین جمعیت بیکار را دارد، اما سرمایهگذاران برای فعالیت خود از نبود نیروی کارگر فنی رنج می برند، یعنی کارگر واقعی برای کار در کارخانجات به سختی در استان پیدا میشود.
عباسی به پایین بودن نرخ بیکاری در استان در فصل تابستان، ماه اخر بهار و ماه اول پاییز به دلیل کشت و برداشت محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: مشکل اصلی بیکاری در استان مختص تحصیل کردگان و فارغالتحصیلان دانشگاهی است.
وی افزود: این قشر با داشن مدرک تحصیلی به دنبال شغل اداری و دولتی هستند و ظرفیت دستگاههای دولتی امکان استخدام این افراد را ندارد .
وی به نبود کارگر و تکنسین ماهر برای واحدهای تولیدی و کارگاهی اشاره کرد و گفت: تجدید نظر در آموزشها با ارائه آموزش فنی و حرفهای برای آموزش موقت و کوتاه مدت و ارائه آموزش دراز مدت در دانشگاهها زمینه ایجاد مهارت برای این قشر را فراهم میکند.
وی با تاکید بر اینکه فارغالتحصیلان دانشگاه علوم پزشکی پس از تکیمل دوره تحصیل و فارغالتحصیلی منجر به کارآفرینی و اشتغال می شوند، گفت: ارائه آموزش فنی و حرفهای و اعطای تسهیلات ارزان قیمت یک راهکار برای ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان مابقی رشتهها در دانشگاههای دیگر استان است.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: در این راستا در ۲ سال گذشته بیشترین میزان تسهیلات ارزان قیمت در کشور به این استان اختصاص داده شده است.
به گفته وی، هماکنون۱۴هزار کارگر در استان از بیمه بیکاری استفاده میکنند که این تعداد مستمری بیگر بیمه بیکاری عدد بزرگی برای این استان است.
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به آغاز ایام عزاداری ماه محرم و همچنین شیوع ویروس کرونا گفت: رعایت اصول و پروتکل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی به عنوان اصول طلایی در این ایام برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا الزامی است.
وی گفت: با توجه به ایام پایانی تعطیلات تابستانی و همچنین ایام عاشورا و تاسوعا و تعطیلی این ایام ورود مسافر و همچنین هم استانیها ساکن در استانهای دیگر به استان افزایش پیدا میکند که این امر در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی منجر به شیوع ویروس و قرار گرفتن استان در وضعیت بدتر میشود.
وی به مسولان هیاتهای مذهبی و عزاداری در استان تاکید کرد که آیین عزاداری را با رعایت دستورالعمل ستاد ملی کرونا برگزار کنند.
به گزارش ایرنا، دوم تا هشتم شهریور به مناسبت سالروز شهادت محمد علی رجایی و محمد جواد باهنر به عنوان هفته دولت نامگذاری شده است.