اراک - ایرنا - رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی گفت: اجرای ۵۸ طرح جهش تولید این استان که سرمایه آنها حدود ۸۵ هزار میلیارد ریال و ۴۰۵ میلیون دلار برآورد شده ۱۰ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد می‌کند.

«رقیه یادگاری» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۵۸ پروژه جهش تولید در قالب طرح‌های سرمایه‌گذاری و زیرساختی در استان مرکزی هدف‌گذاری شده است که برخی از آنها را  بخش خصوصی و زیرساخت‌های تولیدی را  دستگاههای دولتی اجرا می‌کنند.

وی بیان کرد: پیشرفت طرح‌های جهش تولید بخش خصوصی این استان بیشتر از بخش دولتی است اما در مجموع این طرح‌ها با روند مطلوبی در حال اجرا هستند و مشکلاتی نیز دارند که گره‌گشایی از آنها در دستور کار جدی قرار دارد.

یادگاری تصریح کرد: از مجموع طرح‌های جهش تولید استان مرکزی، ۱۴ طرح مربوط به بخش کشاورزی با ۲۸ هزار میلیارد ریال سرمایه، ۲۳ طرح مربوط به بخش صنعتی با ۴۹ هزار میلیارد ریال و ۴۰۵ میلیون دلار سرمایه ارزی و ۲۱ طرح مربوط به بخش اجتماعی، فرهنگی و گردشگری با سرمایه هفت هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال است.

وی اظهار داشت: کمبود نقدینگی، تحریم‌ها، افزایش قیمت‌ها، نیاز به تسهیلات و نوسان قیمت‌ها از مهمترین مشکلات پیش‌روی طرح‌های جهش تولید در استان مرکزی است که نشست‌های ویژه‌ای برای بررسی و ارایه راهکار مناسب برای حل آنها اندیشیده شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی اضافه کرد: تعدادی از طرح‌های جهش تولید این استان ملی هستند و به دلیل ارزش افزوده در خدمات مختلف به طرح‌های جهش تولید اضافه شده‌اند.

یادگاری عنوان کرد: پروژه ملی تکمیل بیمارستان ولی عصر (عج) اراک یکی از این طرح‌ها است که به دلیل اهمیت در ارایه خدمات سلامت در بخش خدمات ارایه شده و اجرای این طرح نقش موثری درارتقای خدمات سلامت به مردم استان مرکزی و استان‌های همجوار از جمله لرستان و همدان دارد.

وی گفت: تالار مرکز اراک نیز از دیگر طرح‌های ملی است که در راستای طرح‌های جهش تولید این استان لحاظ شده و تکمیل این بخش نیز در ارزش افزوده خدمات فرهنگی نقش موثری دارد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی افزود: طرح‌های گردشگری کمپ زلف‌آباد، کاروانسرای دودهک و ارگ میشی‌جان نیز از دیگر برنامه‌های مهم جهش تولید است که تحقق آنها نقش موثری در ارایه خدمات گردشگری و ارزش افزوده در این بخش دارد.

یادگاری اظهار داشت: در بخش دولتی طرح‌های جهش تولید استان مرکزی، زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی، برق رسانی، گازرسانی و تصفیه‌خانه فاضلاب به شهرک‌های صنعتی است که با جدیت دنبال می‌شود که این مهم نیز نقش موثری در جذب و افزایش سرمایه‌گذاری دارد.

وی بیان کرد: در راستای طرح‌های جهش تولید ملی استان‌ها تفاهم‌نامه‌ای باید به امضای استانداران با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برسد که تاکنون ۱۳ استان این مهم را اجرایی کرده و تفاهم‌نامه استان مرکزی هم به زودی منعقد می‌شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی اضافه کرد: طرح‌های جهش تولید ملی از تسهیلات ویژه‌ای برخوردار است که باید نهایت بهره را این تسهیلات در تحقق هرچه سریعتر این طرح‌ها برد.

استان مرکزی دارای ۱۲ شهرستان و بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.