حمید رضا پناه روز یکشنبه در نشست تبیین عملکرد دولت های یازدهم و دوازدهم در سالن کنفرانس شهدای ایرنا مرکز بوشهر افزود: این میزان اعتبار اشتغال روستایی در استان بوشهر به ۲هزار و ۴۹۶ نفر پرداخت شده که زمینه اشتغالزایی چهار هزار و ۳۰۸ نفر را فراهم کرده است.
وی اضافه کرد: طرح اشتغال روستایی از جمله گامهای بلند دولت تدبیر و امید در راستای دستیابی به توسعه پایدار، کاهش نرخ بیکاری و ایجاد رونق اقتصادی بوده است.
به گفته پناه امروز اشتغال یکی از مهمترین مطالبات و درخواستهای مردمی از مدیران و مسئولان جامعه است به همین دلیل تلاش شد با ایجاد اشتغالهای کوچک و زودبازده به خصوص در روستاها زمینه رونق اقتصادی فراهم شود.
وی اضافه کرد: آئین نامه اجرایی قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی به عنوان یکی از طرحهای دولت در ابتدای سال ۹۶ به اجرا درآمد و نقش مؤثری در رفع معضل بیکاری در روستاهای استان و مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها ایفا کرد.
مدیرکل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهرگفت: اجرای طرح اشتغال روستایی، توسعه متوازن را برای مردم این مناطق به ارمغان آورد.
وی افزود: راه اندازی ۴۱ مرکز بومگردی و گردشگری و پرداخت ۲۰۴ میلیارد ریال اعتبار و ایجاد ۲۲۵ فرصت شغلی، راه اندازی ۳۲ سردخانه، ۲۲۰ گلخانه، تکمیل زنجیره گوشت سفید، احداث کارخانه جوجه کشی به مبلغ ۶ میلیارد تومان و ایجاد ۴۰ فرصت شغلی، راه اندازی کشتارگاه گوشت سفید با ۵میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان و ۷۰ نفر فرصت شغلی از جمله طرحهای اشتغال روستایی است که در استان بوشهر راه اندازی شده است.
وی یادآورشد: همچنین در این مدت نیز ۳۴میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغالزایی فراگیر نیز به ۶۱ طرح در شهرها پرداخت و زمینه اشتغال ۸۲۵ نفر در استان فراهم شد.
مدیرکل تعاون ،کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر با اشاره به صدور ۱۱ هزار و ۶۴۰ فقره مجوز مشاغل خانگی به صورت مستقل و پشتیبان گفت: براین اساس ۶۸میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات مشاغل خانگی به ۱۰هزار و ۸۶۸ نفر پرداخت و زمینه اشتغال ۱۳هزار و ۲۰۳ نفر در استان فراهم شد.
وی یادآور شد: همچنین در همین مدت ۳۴میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغال فراگیر به ۶۱ نفر با اشتغالزایی ۸۲۵ نفر پرداخت شده است.
به گفته پناه در استان بوشهر ۲۴ مرکز کاریابی غیر دولتی فعال هستند که از این تعداد ۱۵ کاریابی داخلی و مابقی کاریابی دریایی هستند که از سال ۹۲ تاپایان سال ۹۸، هشت هزار و ۳۹۰ نفر از طریق این مراکز به شرکتها و موسسهها معرفی و مشغول به کار شدهاند.
ابلاغ ۸۶ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرحهای اشتغال روستایی استان بوشهر
این مقام مسئول یادآورشد: امسال ۸۶ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرحهای اشتغال روستایی و ۱۰۰ میلیارد تومان نیز برای تکمیل طرحهای نیمه تمام اشتغالزایی روستایی ابلاغ شده است.
وی ادامه داد: همچنین امسال ۶۸ میلیارد ریال تسهیلات اعتباری بانکی برای اجرای طرحهای مشاغل خانگی استان بوشهر ابلاغ شده است که تسهیلات اشتغال روستایی در مناطق مرزی با سود بانکی ۴ درصد و غیرمرزی ۶ درصد پرداخت میشود.
شفافیت مهمترین ابزار برای افزایش کارآمدی
وی با اشاره به رونمایی از سامانههای شفافیت از سوی وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت: شفافیت ابزاری برای افزایش کارآمدی، بهره وری و تحقق نظارت مردمی است.
پناه ادامه داد: شفافیت یکی از راهکارهای جدی مبارزه با فساد وابزاری برای افزایش کارآمدی وتحقق نظارت مردم است و گامهای بلندی در این خصوص برداشته شده است.
وی افزود: انتشار اسامی اعضای هیات مدیره شرکتهای تابعه وزرات متبوع، تکمیل سامانه شناسنامه قراردادها و مجامع شرکتها، رتبهبندی وسطح بندی شرکتهای زیر مجموعه شستا، تامین اجتماعی و صندوقهای بازنشستگی، راه اندازی سامانههای جامع وهوشمند بخش تعاون و سامانه جامع روابط کار، اعلام لیست دریافت کنندگان تسهیلات اشتغال پایدار روستایی وتسهیلات بالای ۵۰ میلیون ریالی مشاغل خانگی، تسهیلات کسب وکارهای آسیب دیده از کرونا، سامانههای دستگاه های زیر مجموعه مانند بهزیستی، صندوق ها و بانکها و نیز انتشار همه قراردادهای وزارت با پیمانکاران از جمله گامهای بلند دولت در مسیر شفاف سازی است.
مدیرکل تعاون، کار رفاه اجتماعی استان بوشهر افزود: هر گامی که در جهت شفافیت برداشته شود می تواند فساد و رانتخواری را ریشه کن کند و هنگامی که اتاق شیشهای شکل بگیرد، فساد برجسته ونمایان میشود و سرعت مقابله و جلوگیری از فساد افزایش مییابد که این راهبرد باید در دستور کار تمام مسئولان در هر سطحی قرار گیرد.
با همت دولت پنج ساختمان ملکی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی احداث شد
به گفته پناه، استان بوشهر ۱۱ اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی دارد که قبل از دولت تدبیر و امید تنها سه ساختمان ملکی در استان وجود داشت اما امروز این شمار به هفت ساختمان افزایش یافته است.
وی یادآور شد: افزون بر این اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان دیلم نیز در دست ساخت است که به زودی مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
۱۷۰ میلیارد تومان برای احداث مجموعه های ورزشی کارگران استان بوشهر
وی ادامه داد: تا قبل از دولت یازدهم تنها ۲ فضای ورزشی شامل مجموعه ورزشی بوشهر و زمین چمن دشتستان وجود داشت اما امروز پنج مجموعه ورزشی در این استان در شهرستانهای تنگستان، دشتی، گناوه و بوشهر در دست ساخت است.
مدیرکل تعاون ،کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر گفت: برای احداث این مجموعههای ورزشی ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات سفر هیات دولت به این استان اختصاص یافته است.
به گفته پناه با وجود همه مشکلات اقتصادی و تنگناههای اعتباری اما دولت کارگران را فراموش نکرد و تلاش شد با تخصیص اعتبارات مناسب در زمینه ورزش کارگران، نیروی کار فعال، پویا و با نشاطی در اجتماع باشد.
پناه صدور ۱۴ مجوز مشاوره کارآفرینی و ۳۵۱ فقره پروانه کار و تجدید ۶۶ پروانه کار برای اتباع، کاهش زمان رسیدگی به مراجع حل اختلافهای کارگری از ۳۰ به ۱۴روز و کاهش رسیدگی به پروندهها از ۲۳ به ۱۵ روز، انجام بیش از ۷۰ هزار بازرسی در کارگاهها، حل و فصل ۱۶ هزار و ۹۶۹ درخواست در هیاتهای تشخیص و تجدید نظر، ارائه ۵۴ هزار نفر ساعت آموزش رایگان ایمنی و بهداشت کار را از جمله اقدامهای این اداره کل در هفت سال گذشته اعلام کرد.
تاسیس ۱۳۶۵ تعاونی در دولت تدبیر و امید در استان بوشهر
وی ادامه داد: از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون یک هزار و ۳۶۵ تعاونی با هفت میلیارد و ۵۲۶ میلیون تومان اعتبار و ۱۴هزار و ۶۵۱ نفر عضو در استان بوشهر راه اندازی شده است.
پناه راه اندازی پنج تعاونی دانش بنیان با ۳۶ نفر عضو، تشکیل نخستین شرکت سهامی عام استان با ۲۰۰ نفر عضو، تشکیل ۱۳۹ تعاونی بانوان با هزار و ۳۷۵ نفر عضو، ۱۹ تعاونی دهیاری و تشکیل اتحادیه تخصصی را از جمله تعاونیهای تشکیل شده در استان بوشهر عنوان کرد.
۲۴۴ میلیارد ریال تسهیلات حمایتی به مشاغل آسیب دیده از کرونا در استان بوشهر پرداخت شد
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر گفت: از ۸۴۰ میلیارد ریال درخواست صاحبان واحدها آسیب دیده شغلی از کرونا در استان تاکنون ۲۴۴ میلیارد ریال تسهیلات حمایتی پرداخت شده است.
پناه اظهار کرد: ۱۵ مشاغل آسیب دیده از کرونا در بخشهای تولیدی، خدماتی، گردشگری، حمل و نقل، ورزشی و دیگر صنفها شناسایی شده است که تسهیلات اعتباری به این واحدها پرداخت میشود.
وی، با بیان اینکه به کارگاههای تعطیل شده به ازاء هر نفر ۱۶ میلیون تومان وام با نرخ ۱۲ درصد پرداخت میشود افزود: این تسهیلات ۵۰ درصد آن به حقوق و دستمزد و ۵۰ درصد دیگر به هزینه کارگاه اختصاص دارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر بیان کرد: به واحدهای نیمه فعال آسیب دیده از کرونا هم به ازاء هر نفر ۱۲ میلیون تومان وام حمایتی پرداخت میشود.
پناه با بیان اینکه تاکنون ۲ هزار و ۶۵۴ نفر درخواست وام حمایتی ناشی از خسارت کرونا دادهاند گفت: درخواست این مشاغل برای دریافت وام حمایتی ۸۴۰ میلیارد ریال است که تاکنون ۲۴۴ میلیارد ریال به یکهزار و ۶۵۴ شغل پرداخت شده است.
وی از تمدید مهلت ثبتنام تسهیلات مشاغل آسیب دیده از کرونا خبر داد و بیان کرد: مهلت ثبت نام دریافت تسهیلات ویژه مشاغل آسیب دیده ناشی از شیوع کرونا برای مشاغل بیمه شده تامین اجتماعی تا ۱۵ شهریور و مشاغل غیر رسمی و بنگاههای اقتصادی بیمه نشده تا پایان شهریورماه تمدید شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر ثبت نام در سامانه کارا را برای دریافت وام حمایتی ضروری دانست و گفت: اعطای این تسهیلات تنها برای صاحبان کسب و کاری که از طریق سامانه کارا به آدرسwww.kara.mcls.gov.ir ثبت نام کرده و فرایند پذیرش و معرفی آنها به موسسه اعتباری انجام شده باشد، امکانپذیر است.
پناه، با اشاره به ثبت نام برای دریافت بیمه بیکاری به سبب آسیب دیدگان ویروس کرونا تصریح کرد: ۱۱ هزار و ۹۰ نفر برای دریافت بیمه بیکاری ثبت نام کردند که ۱۰ هزار و ۱۶ نفر مشمول دریافت بیمه بیکاری شدند که از طریق تامین اجتماعی پرداخت میشود.
وی ثبت نام برای دریافت بیمه بیکاری را منوط به ثبت نام در سامانه تخصصی بیمه بیکاری دانست و گفت: تاکنون افرادی که مشمول دریافت بیمه بیکاری شدهاند حقوق ماههای اسفند و فروردین را دریافت کردهاند.