«کریس ویتی» روز یکشنبه در گفتوگو با شبکه اسکای نیوز درباره مشکلات جدی ناشی از همهگیری بیماری کووید-۱۹ در ماههای آینده هشدار داد و افزود که نباید انتظار داشت امسال به واکسن کرونا دست پیدا کنیم.
وی افزود: به طور طبیعی از اینکه واکسن کرونا سریعتر در دسترس قرار گیرد خرسند خواهم شد اما بعید میدانم تا قبل از زمستان به نمونه موثری برای استفاده انبوه دسترسی داشته باشیم.
ویتی افزود؛ شاید اشتباه کنم، چون افراد زیادی در تلاش هستند واکسن کرونا را با سرعت قابل توجهی تولید کنند اما باید اطمینان حاصل کنیم که آنها ایمن هستند و همین مساله زمانبر است.
این مقام انگلیسی با بیان اینکه شانس دسترسی به یک واکسن موثر در یک سال آینده بیشتر از شش ماه دیگر است افزود: باید بهگونهای برنامه ریزی کنیم که واکنسی در اختیار نداریم و اگر خلاف آن رخ داد، در آن صورت در موقعیت بهتری قرار خواهیم داشت.
وی در حالی این اظهارات را مطرح کرد که به تازگی، تیمی از دانشمندان انگلیسی در موسسه موسوم به «جنر» دانشگاه آکسفورد و گروه واکسن آکسفورد گام جدیدی را به سمت کشف یک واکسن ایمن، مؤثر و در دسترس در برابر کرونا برداشته اند.
نتایج آزمایش مراحل اول و دوم که در مجله علمی "لانست" منتشر شده، نشان میدهد که نگرانی در مورد ایمنی واکسن کشف شده توسط دانشگاه آکسفورد علیه ویروس کرونا وجود ندارد و این واکسن باعث پاسخهای قدرتمند در هر دو بخش سیستم ایمنی بدن میشود.
این واکسن ظرف ۱۴ روز از انجام واکسیناسیون باعث بروز پاسخ توسط سلول های تی شد – گلبول های سفیدی که می توانند به سلول های آلوده به «سارس کوید۲(۲-SARS-COV) حمله کنند.
این واکسن همچنین می تواند طی ۲۸ روز پادتن تولید کند. پادتن ها می توانند ویروس را خنثی کنند به طوری که در همان ابتدای ابتلا این ویروس نمی تواند سلول ها را آلوده کند.
براساس آخرین گزارشها، آمار ابتلا به کرونا در هفتههای اخیر در اروپا به سرعت رو به افزایش است. تاکنون ۲۳ میلیون و ۳۸۳ هزار و ۴۷۲ نفر به کرونا مبتلا شدهاند که از این میزان ۸۰۸ هزار و ۷۱۵ نفر جان خود را از دست دادهاند.
کشورهای آمریکا، برزیل، هند، روسیه، آفریقای جنوبی، پرو، مکزیک، کلمبیا و اسپانیا بیشترین شمار مبتلایان به کرونا در جهان را دارند.
«تدروس آدهانوم»، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت هشدار داده که پیامدهای ویروس کرونا تا چند دهه باقی خواهد ماند و اثرات آن احساس خواهد شد.
بیماری جدید کرونا موسوم به کووید-۱۹ از ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه ۹۸) در استان هوبئی در چین و شهر "ووهان" این استان شیوع یافت.