به گزارش ایرنا، مدیرکل ارتباطات و فن آوری اطلاعات آذربایجان شرقی در مراسم بهره برداری از طرح های یاد شده با حضور استاندار آذربایجان شرقی، گفت: این طرح ها شامل ۲۸۴ طرح مخابراتی، ۲۵ طرح همراه اول، ۱۷ طرح ایرانسل، سه طرح رایتل و یک طرح ارتباطات زیرساخت با یکهزار و ۴۹۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی و ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار دولتی است.
محمد فرزاد اظهار کرد: این طرح ها در سه محور تلفن همراه، ارتقای اینترنت های نسل سوم و چهارم و توسعه اینترنت خانگی و فیبرنوری است.
وی اعلام کرد: حدود ۷۰ درصد جاده ها، ۷۴ درصد روستاها و ۵۴ درصد مدارس روستایی استان زیرپوشش اینترنت قرار دارند.
مدیر مخابرات منطقه آذربایجان شرقی نیز در این مراسم گفت: برای بهره برداری از طرح های مخابراتی ۹۸۰ میلیارد ریال هزینه شده است که در حوزه توسعه شبکه همراه و ارتقای سایت های نسل های سوم و چهارم اینترنت شامل طرح های شهری، روستایی و جاده ای است و در مجموع پوشش ۲۰۵ نقطه را در استان شامل می شود.
یوسف شکوری اظهار کرد: ارتقای پوشش اینترنتی اتوبان تبریز- زنجان، ارومیه- تبریز، مرند- تبریز به نسل سوم، بهره برداری از ۵۳ سایت روستایی، ۱۶سایت شهری و ۳۶سایت جاده ای نسل سوم و چهارم از جمله طرح های افتتاح شده است.
وی افزود: توسعه شبکه ثابت، تلفن خانگی با توسعه فیبر نوری، توسعه شبکه دیتا برای شبکه های باند پهن، توسعه شبکه تلفن همراه و افزایش ۲.۵ برابری ظرفیت شبکه از دیگر طرح های بهره برداری شده است.
مدیر ارتباطات زیرساخت آذربایجان شرقی نیز در این مراسم گفت: طول شبکه فیبر نوری استان در سال ۱۳۹۲ یکهزار و ۷۸۳ کیلومتر بود که با اجرای ۲ طرح بزرگ نور یک و نور ۲ به سه هزار و ۵۳۶ کیلومتر افزایش یافته است.
مظفر یوسف زاده اظهار کرد: پهنای باید بین الملل که در آذربایجان شرقی یک چهارم باند کشور را تشکیل می دهد ۱۱ گیگابیت بود و اکنون به ۵۱۰ گیگا بیت رسیده و ظرفیت ترانزیت بین الملل از ۱۳گیگابیت به ۱۵۸۰ گیگا بیت افزایش یافته است.
وی ادامه داد: ظرفیت آی. تی در لایه هسته یکهزار گیگابیت بود که اکنون به ۸۴۶۰ گیگا بیت در ثانیه رسیده و ظرفیت انتقال شبکه ملی ارتباطات از ۶۱ به یکهزار و ۷۳۰ گیگا بیت در ثانیه افزایش یافته است.
یوسف زاده اعلام کرد: امروز شبکه فیبر نوری به طول ۶۱ کیلومتر در مسیر اهر- کلیبر افتتاح شد.