از جمله مهمترین خدمات سازمان بهزیستی میتوان به تامین و تاسیس مسکن مددجویان، ارائه خدمات اورژانس اجتماعی، ارائه خدمات مشاورهای و روانشناختی، درمان و بازتوانی معتادان، اشتغال مددجویان، صدور مجوز مراکز و موسسات غیردولتی تحت نظارت و مهدهای کودک، تامین و تاسیس مسکن مددجویان و بسیاری دیگر اشاره کرد.
این خدمات از سال ۱۳۹۲ تا به امروز سبب بهبود وضعیت مددجویان این سازمان شده است.
معلولانی که خانهدار شدند
مدیرکل بهزیستی استان فارس در گفتوگو با خبرنگار ایرنا یکی از طرحهای بسیار مهم این نهاد حمایتی را در دولت تدبیر و امید تامین و تاسیس واحدهای مسکونی مددجویان برشمرد و گفت: بخشی از منابع مالی مورد نیاز این واحدها از محل اعتبارات مصوب سازمان بهزیستی در قالب احداث یا خرید به مددجوی تحت پوشش این سازمان تحویل داده شده است.
سید محمدصادق کشفینژاد بیان کرد: ایجاد مسکن معلولان ۵۶۵ درصد نسبت به سال ۱۳۹۲ افزایش داشته است؛ بدینمعنا از تعداد ۲۱۲ واحد سال در ۱۳۹۲ به تعداد ۱۴۱۱ واحد در سال ۱۳۹۸ افزایش یافته است.
وی یکی دیگر از ماموریتهای این سازمان را کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی خواند و افزود: مراکز اورژانس اجتماعی از طریق خط تلفن ۱۲۳ به ارائه خدمات سیار اجتماعی و مداخله در بحران فردی، خانوادگی و اجتماعی میپردازند.
۲۲ مرکز اورژانس اجتماعی در فارس فعال است
مدیرکل بهزیستی فارس اظهار کرد: زیربنای واحدهای ارائه خدمات اورژانس اجتماعی درمقایسه با سال ۱۳۹۲، به میزان ۲۱۴درصد افزایش یافته است؛ همچنین تعداد این مراکز از ۷ مرکز طی ۷ سال به ۲۲ مرکز در سراسر استان فارس توسعه یافته است.
کشفینژاد با اشاره به اینکه مراکز مراکز مشاوره اعم از مراکز سلامت روان محلی ، عمومی، تخصصی و دولتی زیر نظر این سازمان نیز به ارائه خدمات به عموم شهروندان میپردازند، گفت: رشد بیش از ۱۷۲ درصدی تعداد این مراکز در استان فارس طی دولت یازدهم و دوازدهم نشاندهنده اهمیت مقوله مشاوره در نزد خانوادهها با توسعه زیرساختهاست.
مراکز ترک اعتیاد ۱۴۲درصد رشد کرده است
وی در ادامه اعتیاد را مادر آسیبهای اجتماعی خواند و بیان کرد: با هدف درمان بیماران دچار اعتیاد در استان فارس تعداد مراکز ترک اعتیاد از ۴۸مرکز در سال ۱۳۹۲ به ۱۱۶ مرکز در سال گذشته رسیده است که رشدی بالغ بر ۱۴۲درصد را نشان میدهد.
ارائه خدمات به توانخواهان در گرو افزایش مراکز
مدیرکل بهزیستی فارس به اقدامات این سازمان در حوزه توانبخشی معلولان و توانخواهان نیز اشاره کرد و گفت: بخش عمدهای از خدمات بهزیستی به افراد توانخواه و دارای معلولیت اختصاص دارد که به صورت روزانه یا شبانهروزی صورت میگیرد؛ در همین راستا تا سال ۱۳۹۸، بر تعداد این مراکز در فارس ۴۴درصد افزوده شده است که براساس آن از ۹۰ مرکز به ۱۳۰ مرکز رسیدهایم.
کشفینژاد با بیان اینکه مراکز شبهخانواده نیز در کنار خیریهها و مراکز نگهداری کودکان و شیرخوارگاهها به ارائه خدمات به کودکان بیسرپرست یا بدسرپرست میپردازند، اظهار کرد: هماکنون ۳۰ مرکز در استان فارس مشغول فعالیت است و درمقایسه با سال ۹۲، ۲۰ درصد افزایش یافتهاند.
پیشگیری در دستور کار سازمان بهزیستی
وی در بخش دیگری از سخنان خود از ایجاد مراکز مشاوره ژنتیک درراستای وظیفه پیشگیری از معلولیتها و بیماریهای وراثتی یاد کرد و بیان داشت: هماکنون ۱۷ مرکز مشاوره ژنتیک در استان فارس مشغول فعالیت است که تعداد آنها در آغاز دولت تدبیر و امید ۱۴ مرکز بوده است.
کشفینژاد یکی دیگر از خدمات سازمان بهزیستی را در حوزه ایجاد و نظارت بر مهدهای کودک برشمرد و افزود: هماکنون ۴۱۶ مهدکودک در مناطق شهری و ۶۵۴ مهدکودک در مناطق روستایی فارس فعالیت میکنند که از سال ۹۲ تا ۹۸ به قریب به ۳۸هزار کودک خدمات ارائه کردهاند.
وی در همین راستا با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی اقداماتی درخور در حوزه ایجاد اشتغال صورت داده است، گفت: مددجوی تحت پوشش واجد شرایط اشتغال سازمان بهزیستی فردی است که از طریق دریافت مشوقهای حمایتی یا الگوهای توانمندسازی سازمان بهزیستی مانند گروه همیار زنان، گروه خودیار، برنامه خدمات مالی خرد یا الگوی استاد شاگردی شاغل میشود.
اشتغال معلولان در دستور کار دولت
وی افزود: ایجاد اشتغال در این زمینه، درمقایسه با آغاز دولت تدبیر و امید رشدی ۱۰۶درصدی را نشان میدهد.
به گفته کشفینژاد آمار اشتغال این سازمان نشان میدهد که ایجاد اشتغال از ۱۷۵۰ نفر در سال ۱۳۹۲ به ۳۶۰۵ نفر در سال ۱۳۹۸رسیده است.