غلامرضا منتظری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: تهیه طرح مزبور برای فعالیت رسانهای به معنای عام آن از ضروریات است چراکه در نظام رسانه برخلاف حکمفرمایی سلیقه افراد حذف و رعایت ضوابط و استانداردهای حرکت، رفتار و نتیجه گیری برای نقش آفرینان این عرصه از جمله خبرنگاران و رسانه ها تعریف و ملاک خاص خود را دارد.
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: انتظار میرود با ساماندهی حوزه مطبوعات و خبرگزاری ها در این نظام نامه، اخلاق حرفهای در کنار مسایل قانونی دیده و به آن عمل شود.
به گفته وی نداشتن ضوابط خاص برای تفکیک خبرنگار از شبه خبرنگار و فقدان برنامه ریزی کاربردی توسط برخی رسانه ها در راستای مقابله با تهاجم و جنگ نرم دشمنان از جمله کمبودهای رسانه ای کشور بوده که تلاش میکنیم در تدوین نظام نامه این کمبودها دیده شود.
منتظری اضافه کرد: با تحقق این مهم، حوزه مطبوعات و خبرگزاری های داخلی ساماندهی و در کنار قانون، رعایت منشور اخلاقی خبر و رسانه پررنگ تر دیده می شود.
نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس به پیگیری تعیین سهم و نقش فرهنگ در ستاد ملی کرونا توسط اعضای این کمیسیون هم اشاره کرد و افزود: در شرایطی که شیوع کرونا باعث خسارت به حوزه فرهنگ (اقتصاد فرهنگ) شده است، بدنبال استفاده از اعتبارات ستاد ملی کرونا در حمایت از فعالان این حوزه هستیم.
منتظری همچنین تهیه طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده و تقویت و مدیریت فضای مجازی را از دیگر کارهای در دست اقدام کمیسیون فرهنگی مجلس برشمرد.
به گزارش ایرنا اعضای هیات نظارت بر مطبوعات شامل یکی از قضات به انتخاب رییس قوه قضاییه، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یا نماینده تامالاختیار وی، یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به انتخاب مجلس، یکی از استادان دانشگاه به انتخاب وزیر علوم، یکی از مدیران مسوول مطبوعات به انتخاب آنان، یکی از استادان حوزه علمیه به انتخاب شورای عالی حوزه علمیه قم و یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به انتخاب آن شورا است.
هیات نظارت بر مطبوعات به موجب مواد ۱۰ و ۱۱ قانون مطبوعات شکل گرفته و دبیرخانه این هیات در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مستقر است.
به گزارش ایرنا محمد خدادی معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از این گفته بود ۱۳ هزار رسانه در کشور وجود دارد و راهبرد این وزارتخانه حمایت کیفی از رسانه هاست.