رضا جمشیدی روز یکشنبه در نشستی خبری در مشهد افزود: افتتاح این طرحها در هفته دولت آغاز می شود و تا پایان سال با حضور مسوولان استانی یا مسوولان ملی به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: از کل پروژههای مزبور ۲۳۱ پروژه با اعتبار ۷۷ هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای چهار هزار و ۲۵۸ نفر مربوط به حوزه اقتصادی در قالب صنعت، کشاورزی، میراث فرهنگی و شهرکهای صنعتی است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی گفت: ۹۱۱ پروژه با ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال نیز مربوط به پروژههای عمرانی است.
جمشیدی افزود: پارسال چهار هزار و ۳۱۴ پروژه با اعتبار ۱۵ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال در استان مورد نظارت و بازدید این سازمان قرار گرفت که میانگین پیشرفت اجرایی آنها ۶۱ درصد بود.
وی اضافه کرد: پارسال هزار و ۵۰ طرح ملی با اعتبار ۳۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در خراسان رضوی مورد بازدید و نظارت سازمان مدیریت و برنامهریزی استان قرار گرفت که میانگین پیشرفت اجرایی آنها ۶۷ درصد بود.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی نتایج ارزیابی پروژههای استانی را از نظر کیفی ۲.۵ درصد آنها در حد عالی، ۶۵ درصد در حد خوب، ۳۲ درصد در حد متوسط و دو دهم درصد ضعیف دانست.
جمشیدی درباره نشستهای مربوط به ستاد اقتصاد مقاومتی استان خراسان رضوی گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۵ تا پایان مرداد ماه امسال ۲۰۲ جلسه در این خصوص در استان برگزار شده که حاصل آن ۴۹۵ مصوبه بوده است که معادل ۱۲ درصد کل مصوبات جلسات اقتصاد مقاومتی کشور است.
وی ادامه داد: از این تعداد ۳۵۶ مصوبه در خراسان رضوی اجرا شده که معادل ۱۱ درصد از کل مصوبات اجرا شده جلسات اقتصاد مقاومتی در کل کشور است همچنین تاکنون ۱۹۱ پروژه عمرانی و اقتصادی در ستاد اقتصاد مقاومتی استان به تصویب رسیده که از این تعداد اجرای ۷۰ پروژه عمرانی تا پایان مرداد ماه امسال به اتمام رسیده است.
پروژههای جهش تولید
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی گفت: ۳۰ پروژه با اعتبار ۳۰ هزار میلیارد ریال و ۶۶ میلیون یورو مربوط به نامگذاری امسال با عنوان "جهش تولید" در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان به تصویب رسیده است که با بهره برداری از آنها برای هزار و ۸۶۰ نفر شغل ایجاد میشود.
جمشیدی افزود: در هفته جاری با حضور استاندار نشستی با رییس سازمان برنامه و بودجه در تهران برگزار میشود و تفاهم نامه با دستگاههای اجرایی برای تامین هزینههای این پروژهها به امضا خواهد رسید.
پروژه های سفر رییس جمهوری
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی گفت: مجموع اعتبارات اختصاص یافته به استان در در دور اول سفر رییس جمهوری ۲۰ هزار و ۱۲۰ میلیارد ریال بود که از این میزان تاکنون ۲۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال معادل ۱۲۴ درصد پرداخت شده است.
جمشیدی افزود: با وجود اینکه کل پرداخت اعتبارات سفر اول رییس جمهوری به خراسان رضوی بیشتر از میزان اعتبارات اختصاص یافته بوده است با این حال به دلیل افزایش هزینههای برخی پروژهها مثل کشف رود و حاشیه شهر مشهد هنوز دو هزار و ۵۲۰ میلیارد ریال از تعهدات سفر مزبور پرداخت نشده است.
وی اضافه کرد: اعتبارات اختصاص یافته به خراسان رضوی در دور دوم سفر رییس جمهوری به استان ۲۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال بوده که از این میزان تاکنون ۱۲ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال معادل ۵۹ درصد پرداخت شده است.
واگذاری پروژه های عمرانی به بخش غیردولتی
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: براساس تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ و واگذاری پروژههای عمرانی به بخش غیردولتی، پارسال ۲۷۰ پروژه از استان به بخش غیردولتی واگذار شد که مورد تایید سازمان برنامه و بودجه نیز قرار گرفت.
جمشیدی افزود: امسال ۸۲ پروژه عمرانی برای واگذاری به بخش غیردولتی در خراسان رضوی شناسایی شده که در صورت واگذاری، ۶۵۰ میلیارد ریال اعتبار در قالب کمک بلاعوض دولت با تسهیلات بانکی برای اجرای پروژهها به بخش غیردولتی اختصاص مییابد.
وی اضافه کرد: افزون بر این هزار و ۸۳۰ میلیارد ریال برای ۱۳ پروژه هم در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ به عنوان پروژه های خراسان رضوی که باید اجرای آنها با مشارکت بخش غیردولتی به پایان برسد در نظر گرفته شده است.
اعتبارات سال ۹۸ و ۹۹
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: مجموع اعتبارات جاری و عمرانی استان در سال ۱۳۹۸ ، ۲۵ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال بود که از این میزان ۹ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال معادل ۳۵ درصد اعتبارات جاری (هزینهای) و ۱۶ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال معادل ۶۵ درصد اعتبارات عمرانی (تملک دارایی سرمایهای) بود که تخصیص کل آنها ۶۱ درصد است.
جمشیدی افزود: در قانون بودجه سال ۱۳۹۹، درآمدهای خراسان رضوی ۶۰ هزار میلیارد ریال مصوب شده که نسبت به درآمدهای مصوب سال ۹۸ این استان ۳۲ درصد افزایش دارد و ۳.۶ درصد از درآمدهای کل استانهای کشور را شامل میشود.
وی اضافه کرد: اعتبارات جاری خراسان رضوی در سال ۱۳۹۹ ، هفت هزار و ۵۴۰ میلیارد ریال و اعتبارات عمرانی استان پنج هزار و ۳۲۰ میلیارد ریال است.
میزان تورم، مشارکت اقتصادی، بیکاری و اشتغال
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی گفت: پارسال ۲۶ طرح آماری توسط این سازمان با مشارکت شرکتهای غیردولتی در قالب مراجعه به ۲۴ هزار خانوار و ۱۹ هزار کارگاه در استان اجرا شد.
جمشیدی افزود: میزان تورم خراسان رضوی در مرداد ماه امسال نسبت به تیر ماه ۲.۸ درصد و این میزان برای کشور ۳.۵ درصد است میزان تورم در مدت مشابه سال گذشته برای استان ۲۷.۹ درصد و برای کشور ۳۰.۴ درصد بود.
وی اضافه کرد: میزان تورم خراسان رضوی در مجموع ماههای امسال منتهی به ماه جاری (شهریور ماه) ۲۲.۱ درصد و این میزان در کشور ۲۴.۲ درصد است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی گفت: میزان تورم اول شهریور ماه پارسال تا آخر مرداد ماه امسال در خراسان رضوی ۲۳.۴ درصد و این میزان در کشور ۲۵.۸ درصد است.
جمشیدی افزود: در فصل بهار امسال کل جمعیت بالای ۱۵ سال استان چهار میلیون و ۸۶۳ هزار نفر بود که این رقم نسبت به فصل بهار سال گذشته ۸۷ هزار و ۵۰۰ نفر افزایش یافته است.
وی ادامه داد: نرخ مشارکت اقتصادی جمعیت بالای ۱۵ سال خراسان رضوی در فصل بهار امسال ۴۲.۷ درصد است اما این نرخ در بهار سال گذشته استان ۴۵.۳ درصد بود که این رقم نشان دهنده کاهش ۲.۶ درصدی نرخ مشارکت و تمایل به انجام کار است که دلیل عمده آن ناامید شدن مردم از پیدا کردن کار است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی گفت: کل جمعیت فعال خراسان رضوی در فصل بهار امسال دو میلیون و ۷۶ هزار نفر هستند که از این تعداد ۱۴۵ هزار نفر بیکار هستند نرخ بیکاری استان در فصل بهار هفت درصد است در حالی این نرخ در بهار سال گذشته ۹.۴ درصد بود و مقایسه این ارقام نشان دهنده کاهش ۲.۴ درصدی نرخ بیکاری در خراسان رضوی است.
جمشیدی افزود: تعداد شاغلان خراسان رضوی در فصل بهار یک میلیون و ۹۳۱ هزار نفر است که نسبت به بهار سال گذشته ۲۹ هزار نفر کاهش یافته است.
وی ادامه داد: پارسال متوسط هزینه کل خالص یک خانوار شهری در استان ۴۱۳ میلیون ریال بود که از این میزان ۲۷ درصد مربوط به هزینه های دخانی و خوراکی و ۷۲.۶ درصد مربوط به هزینه های غیرخوراکی است.
جمشیدی افزود: پارسال متوسط درآمد یک خانوار شهری در خراسان رضوی ۴۳۴ میلیون ریال بود که در بین منابع تامین درآمد خانوارهای شهری، ۳۵ درصد مربوط به مشاغل حقوق بگیر، ۱۶ درصد مربوط به مشاغل کشاورزی و غیرکشاورزی و ۴۹ درصد از محل درآمدهای متفرقه بود.
وی اضافه کرد: پارسال متوسط هزینه یک خانوار روستایی در خراسان رضوی ۲۴۳ میلیون ریال بود که از کل این هزینهها ۴۱.۸ درصد مربوط به مواد خوراکی و ۵۸.۲ درصد مربوط به مواد غیرخوراکی بود.
او اظهار داشت: پارسال متوسط درآمد یک خانوار روستایی در خراسان رضوی ۲۲۵ میلیون ریال بود که نسبت به سال قبل از آن ۲۷.۳ درصد رشد داشت.