استاندار سیستان وبلوچستان روزیکشنبه در جمع مردم دشتیاری و مراسم افتتاح فرمانداری این شهرستان اظهار داشت: شهرستان دشتیاری دارای ظرفیت های فراوان برای توسعه است و ارتقای آن به شهرستان می تواند بخشی از مشکلات بزرگ آن را حل کند.
احمدعلی موهبتی افزود: در زمان جاری شدن سیل در این منطقه ریاست جمهوری و مسوولان ارشد کشوری حضور پیدا کردند و بعد از آن اعتبارات خوبی برای جبران خسارت ها تخصیص پیدا کرد که اکنون در حال هزینه است.
وی گفت: مردم نقش مهمی در توسعه مناطق مختلف دارند و باید عنوان کنم که همراهی و همکاری شما مردم با مسوولان خیلی مهم و ضروری و عامل مهمی در تسریع حل مسائل و مشکلات منطقه است.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: مسائل و مشکلات مردم جمع بندی و براساس اوویت ها و وضعیت اعتباری پیگیری خواهد شد.
وی با تشریح بخشی از خدمات دولت گفت: با وجود قرار گرفتن در شرایط بد اقتصادی، تحریم ها و وضعیت فعلی کشور طرح های مختلفی در سراسر استان در حال افتتاح و بهره برداری است.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: سواحل مکران و شهرستانهای دشتیاری و چابهار دارای ظرفیت های زیادی برای توسعه هستند و دولت با توجه و نگاه خویش در سالهای اخیر قدمهای خوبی برداشته است و بزودی شاهد توسعه و آبادانی این منطقه خواهیم بود.
موهبتی افزود: استخدام جوانان و تحصیلکردگان در دستورکار است و با پشتیبانی مردم و مسوولان مختلف ان شاالله شاهد رشد و توسعه روز افزون این منطقه و محرومیت زدایی خواهیم بود.
وی باتاکید بر اینکه اعتبارات باید در جاهایی هزینه شود که مسائل و مشکلات را حل کنند، خاطرنشان کرد: به سرانجام رساندن طرح ها با همراهی و مشارکت مردم میسر است و به خوبی شاهد رسمی شدن بازارچه و مرز ریمدان و پسابندر بودیم که این نوید دهنده اشتغال و توسعه است.
وی گفت: دشتیاری برای توسعه نیازمند مشارکت مردم است و ما انتظار داریم در ابتدای کار در دشتیاری مردم با همدلی همراهی و بدرستی مطالبه گری کنند تا مشکلات مرتفع شود.
نماینده مردم شهرستان های چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند و دشتیاری نیز اظهار داشت: دشتیاری همجوار سواحل مکران دارای ظرفیت های شیلاتی، گردشگری، کشاورزی، اقتصادی، مرز زمینی و دریایی و دهها توانمندی دیگر استکه توجه به آنها این منقطه محروم را به توسعه و آبادانی می رساند.
معینالدین سعیدی افزود: مرز ریمدان یکی از فرصت های مهم در حوزه شهرستان دشتیاری است که با همت دولت در سالهای اخیر رسمی شده و نیازمند امکانات و تجهیزات برای جابجایی کالا و مسافر است.
وی با اشاره به ظرفیت وجود آب های بیکران دریا و سدهای زیردان و پیشین در این منطقه، خاطرنشان کرد: متاسفانه مردم همچنان آب ندارند و پروژه های حوزه آب تعطیل و وعده های مسوولان محقق نشده و می طلبد چند روزی مسوولان استان در شهرستان دشتیاری زندگی کنند تا آن وقت مشکلات تشنگی مردم را درک کنند.
وی بیان کرد: جاده کلانی به گواتر منطقه مهم کشت میگوی کشور نیازمند توجه فوری و آسفالت است و همچنین باید حرکت هایی برای بازارچه پسابندر انجام و هر چه سریعتر زیرساخت ها برای فعالیت رسمی آن و توسعه تجارت با کشورهای همجوار انجام شود.
نماینده مردم حوزه انتخابیه چابهار با اشاره به اینکه منطقه ای نظیر دشتیاری با ظرفیت های فراوان نباید مشکل بیکاری، بی آبی، عدم آسفالت راهها و نبود تلفن واینترنت داشته باشد، خاطرنشان کرد: پس از سالها مردم از امکانات اولیه بی بهره هستند و باید بصورت انقلابی و جهادی مسائل و مشکلات دشتیاری مرتفع شود.
سعیدی گفت: استاندار سیستان وبلوچستان بصورت شبانه روزی برای توسعه استان در حال تلاش است و ما باید با همراهی وهمگامی مسوولان مسائل و مشکلات را مرتفع کنیم.
وی ادامه داد: پروژه های حوزه آبرسانی چابهار و دشتیاری کاملا رها شده اند این در حالی است که قرار بود در هفته دولت افتتاح شوند.
وی بر حل مشکلات مردم بریس، پسابندر، دشتیاری و سایر روستاها و مناطق پلان و چابهار تاکید و خاطرنشان کرد: هر روز به بهانه های مختلف تلفن و اینترنت این منطقه قطع و کسی پاسخگوی مسائل و مشکلات مردم نیست.
وی گفت: استاندار سیستان وبلوچستان برای ارتقای بخش دشتیاری به شهرستان تلاش های زیادی کرده است و امیدواریم با معرفی فرماندار و مدیران مستقل ادارات در این شهرستان جدید شاهد توسعه وآبادانی این منطقه محروم از ایران اسلامی باشیم.
نماینده شوراهای اسلامی سیستان وبلوچستان در شورایعالی کشور نیز گفت: دشتیاری بزرگترین قطب دیمی و آبی در استان است و خاک حاصلخیز آن و اراضی چهار هزار هکتاری گواتر و سایر ظرفیت ها به تنهایی برای اشتغال و تولید و توسعه کافی هستند.
شهبخش گرگیج افزود: دشتیاری ۱۵۰ کیلومتر مرز خاکی و ۹۰ کیلومتر مرز دریایی دارد و این ظرفیت باید به توسعه و آبادانی این منطقه کمک شایانی کند.
عضو شورای اسلامی بخش پلان چابهار بر ایجاد پارک ملی دریایی در سواحل دشتیاری تاکید و خاطرنشان کرد: تبادل کالا با کشورهای حوزه خلیج فارس از طریق مرز پسابندر می تواند توسعه روابط تجاری کشورها را در پی دارد.
به گزارش ایرنا عادل عفتی پیش از این بعنوان معاون عمرانی فرمانداری ویژه چابهار در حال خدمت بوده و در کارنامه اش شهردار محمودآباد مازندران را نیز دارد.
شهرستان دشتیاری در منتهی الیه جنوب شرقی ایران قرار گرفته است. از نظر موقعیت مختصات جغرافیایی در ۲۵ درجه و۴ دقیقه تا ۲۶ درجه و ۶ دقیقه شمالی و طول جغرافیایی ۶۰ درجه و ۵۵ دقیقه تا ۶۱ درجه و ۵۴ دقیقه شرقی واقع شده است.
این بخش با مدارراس السرطان تنها یک درجه و ۳۷ دقیقه فاصله دارد که قرار داشتن در چنین موقعیتی، شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی بویژه بالا بودن درجه حرارت و میزان کم نزولات آسمانی را بوجود آورده است.
شهرستان دشتیاری از طرف شمال به شهرستان راسک، از غرب به بخش پلان و بخش مرکزی شهرستان چابهار، از شرق به کشور پاکستان و از جنوب به آبهای آزاد دریای عمان ختم می شود. به طوریکه ۸۵ کیلومتر خط ساحلی با دریای عمان و ۱۳۲ کیلومتر مرز خشکی با پاکستان دارد به این ترتیب امکان دسترسی به آبهای آزاد از این طریق برای بخش دشتیاری جایگاه ویژهایی را به وجود آورده است.
مساحت منطقه دشتیاری حدود ۶ هزار کیلومتر مربع است. شهرستان دشتیاری طبق آخرین سرشماری سال ۱۳۹۵ کشور دارای جمعیتی بالغ بر ۷۹ هزار و ۹۱۱ نفر در قالب ۱۸ هزار و ۷۹ خانوار است.
شهرستان دشتیاری دارای یک شهر «نگور» و ۲ بخش مرکزی به مرکزیت شهر نگور و باهوکلات به مرکزیت دمپگ و چهار دهستان(دهستان نگور، سندمیرثوبان،درگس و باهوکلات) است.