علی اوسط هاشمی روز یکشنبه در نشست شورای مهارت استان خراسان جنوبی که در استانداری برگزار شد افزود: ظرفیت آموزشگاههای آزاد را باید در کشور جدی بگیریم و امروز «هر دانشآموز یک مهارت» یک دغدغه جدی است که در توافقنامههای وزارت آموزش و پرورش با آموزشگاههای آزاد امیدواریم این مهم تحقق یابد.
وی گفت: باید به توانمندی جامعه فکر کرد و امروز شاید کسی که در زندان است تحقیر شده نوع نگرش ما باشد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: ما دپارتمانی را برای معادن خراسان جنوبی با عنوان دپارتمان ملی مهارت معدن در کشور قول دادیم و توافق تأسیس دپارتمان ملی صنعت لاستیک کشور هم در شرکت کویر تایر انجام شد که امیدواریم این تصمیم سبب ایجاد اشتغالزایی پایدار شود.
وی افزود: باید در بخش کشاورزی به سراغ کشاورزان برویم و سهم کشاورز در مهارت ارتقا یابد با این امید که دستاورد کشاورز ملی شود و این تجربه در سایر استانها اجرا شود.
هاشمی گفت: پایلوت آموزش رانندگان سنگین برای کاهش خسارات جادهای در این استان انجام خواهد شد تا این آموزش سبب کاهش خسارات شود.
وی اضافه کرد: استانهای خراسان جنوبی، کرمان و سیستان و بلوچستان باید به سمت تکنولوژی بروند زیرا به روش سنتی هر روز به سمت فقر خواهند رفت.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای گفت: امروز تخصصی شدن آموزشها به شدت احساس میشود که به این سمت حرکت میکنیم.
وی افزود: قبل از دولت تدبیر و امید هفت هزار نفر در ۴۰ پادگان کشور آموزش دیدند در حالی که طی سالهای اخیر این آمار به ۱۰۸ هزار نفر رسید و برای سال آینده، توافقنامهای با ستاد کل نیروهای مسلح منعقد شده که ۳۷۵ هزار نفر زیر پوشش قرار خواهند گرفت.
وی بیان کرد: طبق توافقهای صورت گرفته قبل از ورود مهارتآموزان، دورههای سنجش از پذیرش شدگان انجام میشود چرا که ۴۵ درصد کارآموزان از فارغ التحصیلان دانشگاهها و بسیاری از آنها فاقد مهارت هستند.
هاشمی گفت: در بحث آموزش در زندانها اقدامات قابل توجهی انجام شده که طبق بررسیهای صورت گرفته ۸۵ درصد آموزش دیدگان دیگر به زندان برنگشتند که اقدامی بزرگ در این دوره است.
وی افزود: یک دغدغه را در بازار بر سر مشاغل سنتی و کهنه خواهیم داشت که امروز باید مورد توجه جدی قرار گیرد و این مشاغل اگر خود را متحول و به روز با آینده پژوهی تطبیق ندهند، محکوم به شکست خواهند بود و نمیتوانیم به روشهای گذشته اقدام کنیم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تغییر را باید جدی بگیریم و امروز سواد، فقط خواندن و نوشتن و یادگیری زبان خارجی نیست بلکه سواد واقعی یعنی قدرت تغییر و خارج کردن از حالات سخت و آسیبزا است.
وی بیان کرد: تغییر جدی است چون تهدید هم وجود دارد و به آموزش فنی و حرفهای جامعهمحور قایلیم و امروز باید تقاضای بازار موضوعیت داشته باشد.
هاشمی افزود: تحصیلی که هدفمند و کاربردی نباشد ارزشگذاری آن محال است و باید به بازار و فردای آن اندیشید که پیشنهاد میشود چون جمعیت استان زیر یک درصد کشور اما امکانات سه درصد جمعیت است در این استان کارگاههای مازاد داریم و به بنای جدید فکر نشود بلکه با تغییر در تجهیزات برای به روزرسانی اقدام شود.
وی اظهار داشت: دستگاههای اجرایی موازی کاری نکنند، گواهینامه فنی و حرفهای اعتبار جهانی دارد و هر دستگاه اجرایی که دارای مراکز فنی و حرفهای است حاضریم تغییر کاربری دهیم.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای گفت: الان داریم استاندارد هنرستان کاردانش آموزش و پرورش را خودمان تعیین میکنیم که دارای ارزش باشد.
وی افزود: پیشنهاد میکنیم با استفاده از سرمایههای اجتماعی برای مهارت پایلوت کشوری شوید و حاضریم با اجماع مراکز در طرحی ۷۰ هزار نفر را در استان با سرمایه استانی آموزش دهیم و تسهیلات لازم در اختیار آنها قرار گیرد و مبنا برای تسهیلات، گواهینامه فنی و حرفهای باشد تا اشتغال پایدار ایجاد شود.
هاشمی عنوان کرد: شهرک مهارت در خراسان جنوبی اولین بار در کشور احیا شود و کانونهای آزاد مهارتآموزی در آنجا مستقر شوند.
وی گفت: دپارتمانهایی که در استان تفاهمنامه میشود باید به سمت تخصصی شدن برود و دستاورد ملی داشته باشد.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای در سفر ۲ روزه به خراسان جنوبی ضمن دیدار با مسوولان استان و سفر به برخی شهرستانها، در نشست هماندیشی فعالان اقتصادی و کارآفرینان در اتاق بازرگانی بیرجند شرکت و از چند واحد تولیدی و صنعتی نیز بازدید کرد.