تهران- ایرنا - ظرفیت نیروگاه‌های برق آبی کشور که در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی یک هزار و ۸۰۴ مگاوات بود، اکنون در دولت تدبیر و امید به ۱۲ هزار و ۱۸۷ مگاوات رسیده است.

ظرفیت نیروگاه های برق آبی کشور در ابتدای دولت یازدهم براساس تازه ترین گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران که مورد بررسی خبرنگار اقتصادی ایرنا قرار گرفت ۱۰ هزار و ۲۲۶ مگاوات بود و با تلاش‌های دولت یازدهم منجر به رشد ظرفیت این بخش شد به گونه‌ای که در پایان کار دولت یازدهم و آغاز بکار دولت دوازدهم این ظرفیت به یازده هزار و ۵۷۹ مگاوات افزایش یافت.

اکنون و درآخرین سال دولت دوازدهم و تاکنون ظرفیت نیروگاه های برق آبی کشور به ۱۲ هزار و ۱۸۷ مگاوات رسیده است، ضمن اینکه تا سال ۱۳۹۲ و شروع بکار دولت تدبیر و امید در مجموع ۱۷۳ سد در کشور وجود داشت، اما تعداد سدهای کشور در پایان سال ۹۸ به ۲۳۴ سد افزایش یافت.

پیش از این «محمد حاج رسولی ها»مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران از ثبت رکورد تولید نیروگاه‌های برق آبی درگذر از تابستان خبر داد و گفت: این واحدها ۹ درصد بیشتر از تعهد برق تولید کردند.

به گفته وی،  از نیمه دوم سال گذشته تا پایان اردیبهشت امسال به ظرفیت ۱۲ هزار مگاوات و اتخاذ تصمیم‌های لازم برای آمادگی حداکثری واحدهای برق‌آبی ، موجب تولید انرژی به میزان ۱۳ میلیارد کیلووات ساعت از ابتدای فروردین تا پایان مرداد ماه شد که از این میزان حدود ۷۰ درصد آن در حد فاصل ماه‌های خرداد ،‌تیر و مرداد رقم خورد.

حاج رسولی ها گفت: اواسط خرداد تا پایان مرداد ماه امسال و به درخواست دیسپاچینگ ملی متوسط انرژی تولید شده روزانه توسط واحدهای برق آبی کشور بالغ بر ۹۸ هزار مگاوات ساعت، باعث شد تا حدود ۹ درصد بیش از تعهد واحدهای برق‌آبی به شبکه انرژی بیشتری تولید شود.

وی توضیح داد: نیروگاه‌های برق‌آبی کشور در بازه زمانی یاد شده با ثبت رکورد تولید توان همزمان به ظرفیت ۱۰ هزار و ۱۴۰ مگاوات (۳۱ خرداد ماه) و حداکثر تولید انرژی روزانه به میزان ۱۵۶ هزار و ۸۱۳ مگاوات ساعت (۸ مرداد ماه) کمک قابل ملاحظه‌ای به نیاز مصرف شبکه برق داشته‌اند، بطوریکه از ابتدای خرداد تا پایان مرداد مشارکت واحدهای برق آبی در تولید توان همزمان و استمرار تولید انرژی روزانه بترتیب ۱۳ و هشت درصد از کل تولید نیروگاههای کشور بوده واین سهم در زمان پیک شبکه برق کشور  (۳۱ تیرماه) بترتیب ۱۶ و ۱۱ درصد بود.