سیدمحمد طباطبایی روز دوشنبه در نشست با هیاتهای ورزشی استان اصفهان در باغ بانوان ناژوان افزود: شورای راهبردی ورزش بانوان در این استان باید متناظر با شورای مربوطه در وزارت ورزش و جوانان تشکیل شود و به دفاع از حق و حقوق زنان در بخش ورزش بپردازد.
وی با تاکید بر اینکه شورای راهبردی ورزش بانوان و شورای راهبردی اداره کل ورزش و جوانان استان از هم جدا نخواهد بود، اظهار داشت: اگر در این شورا بطور تخصصیتر و با نگاه علمیتر به مسائل ورزش بانوان نگاه شود، مصوبهها و خروجی آن در شورای راهبردی استان نیز مطرح خواهد شد.
طباطبایی تصریح کرد: وقتی نگاه به سرانه ورزشی و سهم بانوان از آن میکنیم میبینیم که آنها با استفاده از حداقل امکانات توانستند بیشترین افتخارها را در سطح ملی و بینالمللی کسب کنند.
وی تاکید کرد: وزارت ورزش و جوانان نگاه ویژه و راهبردی به ورزش بانوان اصفهان مانند همیشه داشته باشد زیرا نقش این استان در ورزش کشور راهبردی و نیمی از افتخارات ورزش استان مرهون تلاش بانوان است.
مدیرکل ورزش و جوانان اصفهان با بیان اینکه بخش اعظم فعالیت این اداره کل در ورزش قهرمانی و همگانی بانوان شکل میگیرد، اظهار داشت: لازم است زیرساختهای مورد نیاز برای ورزش بانوان هرچه بیشتر تامین شود و حضور و همراهی سایر دستگاههای اجرایی در این امر ضروری است.
وی با اشاره به اینکه نگاه بخش ورزشی اصفهان، غیر جنسیتی است، افزود: بخشی از زیرساختهای ورزش بانوان در استان فراهم شده اما ما از فقیرترین استانها در سرانه فضای ورزشی و ورزشهای تخصصی بانوان هستیم.
طباطبایی یکی از دغدغههای این استان بویژه در میان رسانهها را زیرساختهای ورزشی و سهم بانوان از آن دانست و گفت: روند قبلی در اجرای ماده ۸۸ یکی از آسیبهای جدی پیشروی ورزش بود و شانسهای قهرمانی را بین هیاتهای ورزشی تقسیم میکردند و سهم بانوان بطور اخص در آن دیده نشد.
وی افزود: برای رفع این مشکل اقدام به برنامهریزی در کارگروه ماده ۸۸ کردیم و لازم است که کارگروههای تخصصی بانوان و ماده ۸۸ برای پیگیری سهم بانوان از فضاهای ورزشی در اسرع وقت اقدام کنند.
طباطبایی خاطرنشان کرد: امروز یک سالن مجهز و سرپوشیده ورزشی بانوان در محله زینبیه اصفهان در جهت توسعه ورزش بانوان در استان افتتاح میشود.
رییس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این مراسم گفت: اگر به ورزش توجه شود شاید بتوان با بسیاری از آسیبهای اجتماعی مقابله و خلاقیتها و توانمندیهای جوانان را شکوفا کرد.
علیرضا نصر اصفهانی با بیان اینکه اتفاقهای خوبی در بخش ورزش اصفهان از ساخت استخر و سالن ورزشی گرفته تا باغ بانوان رخ داده است، افزود: تا کنون ۶ باغ ویژه بانوان در کلانشهر اصفهان ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه لازم است در سایه تعامل با اداره کل ورزش و جوانان برای استفاده بهینه از امکانات موجود، اقدام شود، تصریح کرد: ما همیشه به جای مدیریت منابع به دنبال ایجاد منابع جدید هستیم درحالیکه منابع مختلف در اطراف ما فراوان است.
نصر اصفهانی با اشاره به ۱۵۰ ایستگاه ورزشی در کلانشهر اصفهان خاطرنشان کرد: در امر ورزش، هرچقدر هم تلاش کنیم با توجه به خاستگاه ورزش در بین جوانان و نوجوانان دارد باز هم نیاز به ایجاد زیرساختها داریم.
به گفته وی برای یک فرهنگسرا که ایجاد شده است بدنبال جذب مشتری هستند اما از طرف دیگر از ورزشگاهها استقبال بسیار زیادی صورت میگیرد.
بیش از ۲۹۴ هزار ورزشکار سازمان یافته تا پایان سال ۹۸ در استان اصفهان شناسایی شدند که حدود نیمی از آنها را بانوان تشکیل میدهد.
۵۶۴ مکان ورزشی زیرمجموعه ورزش و جوانان در استان وجود دارد؛ در سال ۹۱ سرانه ورزشی در استان اصفهان ۰.۳۲۱ متر مربع به ازای هر نفر بود و این رقم به صورت پلکانی افزایش یافت و به عدد ۴۱ صدم مربع رسیده است.