«رضا اردکانیان» روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هتفته دولت، ادامه داد: اجرای این طرح در قالب طرح «برق امید» عملیاتی خواهد شد تا هم قدردانی از مشترکان کم مصرف باشد و هم دیگران را به کم مصرف کردن، تشویق کند.
وی افزود: بر اساس مصوبه هیات وزیران قرار است همه کسانی که تابستان امسال همکاری خوبی با صنعت برق داشتند و مصرف خود را مدیریت کردند مورد تشویق و حمایت قرار گیرند.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: بر این اساس مشترکان خانگی به سه دسته تقسیم شدند که شامل مشترکان کم مصرف، خوش مصرف و پرمصرف هستند.
وی گفت: مشترکان کم مصرف از تخفیف ۱۰۰ درصدی در قبض خود برخوردار میشوند.
اردکانیان ادامه داد: از مشترکان خوش مصرف در این طرح قدردانی شده و از آنها دعوت میشود تا به جمع کم مصرفها بپیوندند تا از تخفیف ۱۰۰درصدی بهرهمند شوند.
وی از طراحی دو برنامه برای مشترکان پر مصرف خبر داد تا با اجرای آنها این مشترکان هم به جمع کممصرفها اضافه شوند.
اردکانیان خاطرنشان ساخت: اجرای هریک از دو برنامه طراحی شده توسط مشترکان پر مصرف آنها را به جمع خوش مصرفها اضافه خواهد کرد.
وی نخستین برنامه طراحی شده را آموزش روشهای کاهش مصرف با کمک شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها برشمرد وگفت: شرکتهای استارتآپی در این زمینه شکل خواهند گرفت و با دادن راهکارهایی ساده مصرف مشترکان پرمصرف را بهینه خواهد ساخت.
عضو هیات دولت برنامه دوم را نصب پنلهای خورشیدی برروی بام منازل مشترکان پر مصرف برشمرد و خاطرنشان ساخت: مشترکان پر مصرف میتوانند با نصب پنلهای خورشیدی کوچک بر روی بام خود و اتصال آن به برق منازل خود نیازهای برقی را از این طریق تامین کرده و دیگر نیازی به استفاده از شبکه سراسری نداشته باشند.
اردکانیان ادامه داد: براین اساس و با هماهنگی انجام شده با نظام بانکی مقرر است تسهیلاتی برای خرید این نوع پنلها اختصاص داده شود تا مشترکان پر مصرف تشویق به استفاده از این پنلها شوند.
به گفته وی، شرکتهایی هم برای این منظور فعال خواهند شد و کار نصب و اتصال این پنلها را انجام خواهند داد و با راهاندازی این پنلها برق منازل این مشترکان تامین شده و به این ترتیب آنها جزو مشترکان خوش مصرف خواهند شد.
وزیر نیرو ادامه داد: تلاش براین است کارهای ابتدایی برای اجرای طرح برق امید تا پایان امسال به انجام رسیده و در ماههای پایانی سال یا حداکثر ابتدای سال آینده وارد مرحله اجرا شود.
اردکانیان افزود: همه این کارها برای این است تا حداکثر 10درصد در مصرف بخش خانگی صرفهجویی شود تا از این طریق نیاز به سرمایهگذاریها سنگین کاهش یابد.
تابستان گرم امسال بدون خاموشی سپری شد
وی درادامه با بیان اینکه امسال تابستانی گرم و طولانی داشتیم گفت: شرایط تابستان به گونهای مدیریت شد که یک روز قطع برق ناشی از تولید بوجود نیامد و علاوه بر آن انرژی بیشتری در اختیار بخش صنعت و کشاورزی قرار گرفت و وزارت نیرو تعهد خود در سال جهش تولید را اجرایی کرد.
وزیر نیرو ادامه داد: تابستان امسال و با همراهی خوب مردم در مدیریت مصرف خاموشی ناشی از تولید لحاظ نشد و از طرف دیگر 11درصد انرژی بیشتر در اختیار بخش صنعت و 4.5درصد بیشتر در اختیار بخش کشاورزی قرار گرفت بدون آنکه بخش کشاورزی لطمهای در اثر همراهی با صنعت برق ببیند.
وزارت نیرو به تعهدصادراتی خود عمل کرد
اردکانیان افزود: همراهی همه بخشها در مدیریت مصرف همچنین منجر به این شد تا وزارت نیرو بتواند به تعهد صادراتی خود عمل کرده و حتی بیش از پارسال این تعهدها را اجرایی کرده و منابع ارزی خوبی که مورد نیاز شدید صنعت برق است را تامین کند.
وی گفت: 3درصد از کل انرژی تولید شده در کشور باید به صادرات اختصاص داده شود که این امر میتواند 30درصد نیاز ارزی صنعت برق را تامین کند و برای تامین این سه درصد کمتر از یک درصد گاز تولیدی کشور مصرف خواهد شد.
وزیرنیرو این معادله را معادله ای مطلوب برای بخش برق کشور توصیف کرد وخاطرنشان ساخت: تلاش میشود با تداوم این امر صنعت برق به خود کفایی کامل برسد.
اردکانیان هدف از طرح برق امید را اصلاح الگوی مصرف در بخش خانگی دانست و ادامه داد: اجرای این طرح از یک سو حمایت از کم مصرفها است و از سوی دیگر مشوقی برای خوش مصرفها تا به جمع کم مصرفها ملحق شوند و از طرف دیگر مشترکان پر مصرف را به جمع خوش مصرفی سوق خواهد داد.
وی افزود: بخش خانگی تابستان امسال حدود 58 هزارمگاوات برق مصرف کرد که از این میزان 23 هزارمگاوات متعلق به وسایل سرمایشی و اگر این میزان کمی مدیریت شود میتوان 10درصد کاهش مصرف در این بخش داشت.
عضوهیات دولت خاطرنشان ساخت: به زودی همه مشترکان از طریق وسایل ارتباط جمعی و یا تلفن های همراه خود از وضعیت مصرف خود اطلاع خواهند یافت که در چه گروهی هستند.
عضو کابینه دولت دوازدهم، در ادامه به تشریح تامین منابع مالی این طرح پرداخت و گفت: منابع مالی طرح برق امید از محل صرفهجوییهای انجام شده برای تولید برق پوشش پیک مصرف در هر سال تامین خواهد شد.
وزیر نیرو به فرصت 2 ماهه هیات وزیران به منظور تدوین دستورالعملهای دقیق این طرح اشاره کرد .
وی گفت: با توجه به اینکه نیاز است این طرح به طور شفاف برای مردم بیان شود لذا از فرصت 2 ماهه به این منظور استفاده خواهد شد.
اردکانیان ادامه داد: تدارک دیده شده در ماههای باقی مانده دولت یازدهم 10 درصد از کل مصرف برق خانگی کاهش یابد.
وزیر نیرو در باره تعدادمشترکان تحت پوشش این طرح برای استفاده از تخفیف 100درصدی گفت: هم اکنون 8.4 میلیون مشترک برق میتوانند از این تخفیف استفاده کنند و با اقدام های وزارت نیرو این امار افزایش خواهد یافت.
اردکانیان بر اجرای طرحهای مدیریت مصرف در سایر بخشها به خصوص صنایع بزرگ بعد از اجرای این طرح در بخش خانگی تاکید کرد و گفت: مشترکان صنعتی بزرگ باید با اصلاح رفتارهای مصرفی به گونهای مدیریت شوند که دیگر نیازی به استفاده از برق یارانهای نداشته باشند و این برق در اختیار بخش خانگی قرار گیرد.
وی گفت: 900 هزار کیلومتر شبکه انتقال و توزیع موجود در کشور در حال فرسودگی است که حتی ممکن است کمبود تولید نداشته باشیم ولی به دلیل فرسودگی شبکه، در جاهایی اتفاقهایی رخ داده و قطع برق داشتهایم .
پویش # هرهفته الف – ب- ایران تا پایان دولت ادامه دارد
وی به اجرای موفقیت آمیزمرحله نخست #پویش هرهفته الف_ ب_ ایران از نیمه دوم پارسال اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: جشن اختتامیه مرحله نخست این پویش اسفندماه پارسال به بهره برداری از 227 مین طرح با سرمایهگذاری 33 هزار و 500 میلیارد تومانی به پایان رسید.
وزیر نیرو ادامه داد: 29 هزار میلیارد تومان از مجموع 33 هزار و 500 میلیارد تومان به صنعت برق اختصاص یافت که 24 هزار میلیارد تومان آن فقط در بخش تولید برق مصرف شد.
اردکانیان با انتقاد از کسانی که می گویند در دولت تدبیر و امید هیچ تلاشی در زمینه تولید برق نشده افزود: این ناشی از کم اطلاعی و بیاطلاعی آنان از این آمارها است .
وی ادامه داد: در مجموع هفت سال گذشته و نیز سال آینده به مردم گزارش خواهیم کرد که 20 هزار و 200 مگاوات نیروگاه جدید در دولت تدبیر و امید به مدار بهرهبرداری وارد شده است.
عضوهیات دولت با اشاره به اینکه امسال 250 طرح در قالب پویش #هرهفته الف_ ب_ ایران هدفگذاری شده است که حدود 50 هزار میلیارد تومان نیز سرمایهگذاری برای تحقق آنها در نظر گرفته شده است.
اردکانیان ادامه داد: طرحهای این مرحله از پویش تا روز گذشته و با افتتاحهایی که در استان مرکزی صورت گرفت 60 طرح از 250 طرح با سرمایهگذاری بیش از 16 هزار میلیارد تومان به انجام رسید .
وی افزود: از 16 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده در این مرحله 10 هزار میلیارد تومان به بخش برق اختصاص دارد که از این میزان هشت هزار و 600 میلیارد تومان به بخش تولید برق اختصاص داده شد.
وزیر نیرو گفت: در دولت تدبیر و امید به طور متوسط هرسال 40 هزار میلیارد تومان در صنعت برق سرمایهگذاری شده است که بیش از 60درصد این سرمایهگذاریها از سوی بخش خصوصی بوده است.
اردکانیان ادامه داد: امسال از مجموع طرحهای پویش 200 طرح به بخش ساخت و سازها تعلق دارد و 50 طرح نیز به بخش سازوکارها که مهمتر از ساخت و سازها هستند تعلق دارد.
وی افزود: هرچه سازو کارها اصلاح شوند و یا بارگذاری شوند وضعیت خدمترسانی به مردم سریعتر و بهتر خواهد شد و بر این اساس تاکنون چهار پروژه سازوکاری به ثمر رسیده است.
عضو هیات دولت، اختصاص خسارت به مشترکان آسیب دیده از نوسان برق، پروژه 099، یکپارچگی شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی را از جمله این طرحها برشمرد.
اختصاص 132 میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برای آبرسانی روستایی
اردکانیان از اختصاص 132 میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برای طرحهای آبرسانی روستایی در سالهای اخیر خبرداد که این امر سبب شد بیش از 10 هزار و 800 روستا در این دولت دارای آب سالم و پایدار شوند.
وی ادامه داد: تاکنون هفت میلیون و 700 هزار هموطن دیگر روستایی دسترسی به آب سالم و پایدار پیدا کردهاند که این میزان تاپایان کار دولت به نزدیک 10 میلیون نفر خواهد رسید.
به گفته وزیر نیرو بیش از 84 درصد جمعیت روستایی کشور به آب سالم و پایدار دسترسی دارند.
افزایش تعداد تصفیهخانههای فاضلاب در دولت تدبیر و امید
اردکانیان در ادامه به موفقیت های دولت تدبیر و امید در احد اث تصفیهخانههای فاضلاب اشاره کرد و تعداد تصفیهخانههای در مدار کشور را بیش از 60 برابر سالهای قبل از انقلاب عنوان کرد.
وی گفت: تا پایان دولت تدبیر و امید، تعداد تصفیهخانههای فاضلاب که این دولت احداث کرده به 96 واحد خواهد رسید.
وزیر نیرو ادامه داد: هر دو ماه یکبار هم یک واحد تصفیهخانه آب شهری وارد مدار شده که تعداد این تصفیهخانهها که در دولت تدبیر و امید افتتاح شده تاکنون 39 واحد بوده و تا پایان دولت به 53 واحد خواهد رسید.
اردکانیان گفت: در بخش زیست محیطی، کشاورزی، صنعت و سایر مصارف هم عمده نیاز از طریق آبهای سطحی و منابع آب زیرزمینی تامین میشود که برای مصارف دیگر نیازمند احداث سدهای مخزنی بر اساس مطالعههای فنی، ملاحظههای زیستمحیطی و توجیههای اقتصادی هستیم که از این حیث هم دولت موفقیتهای شایانی داشت و هر 50 روز یک سد در این دولت وارد مدار شده ست .
وی گفت: تاکنون 43 سد در کشور افتتاح شده که این تعداد به 53 سد خواهد رسید.
وزیر نیرو ادامه داد: توفیقهای بزرگی در احداث سدها و شبکههای آبیاری و زهکشی داشتیم که در نتیجه آن محصولات غذایی کشور 30 درصد افزایش یافته است.
به گفته وی، ایران اکنون پنجمین کشور دنیا پس از چین، هند، ژاپن و آمریکا در کشت آبی در جهان است.
اردکانیان گفت: 80 درصد انرژی غذایی مورد نیاز در کشور از داخل تامین میشود و در دنیایی که انتظار دارد تا 2030 میلادی نیازش به محصولات غذایی به نسبت 10 سال پیش 35 درصد بیشتر باشد، کشور ما باید کارهای زیادی در برنامه داشته باشد که در زیر چتر مدیریت توامان عرضه و تقاضا انجام دهد.
وی همچنین از انتخاب 107 نفر از مدیران ارشد در سطح وزارت نیرو شرکتهای تابعه از طریق فراخوان عمومی خبر داد و گفت: در دولت دوازدهم نزدیک سه هزار مدیر ارشد، میانی و پایه از این طریق بازنشسته شدند و فرصت برای جوانترها است که به میدان بیایند.
وزیر نیرو افزود: یکی از زیرساختهای لازم که در این ارتباط انجام شده یکپارچهسازی شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی و دیگری یکپارچگی معاونت آب و آبفا وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب ایران با مصوبه هیات وزیران است که به تایید شورای نگهبان هم رسید و در جلسه چهارشنبه گذشته مغایرت نداشتن آن با شرع و قانون اساسی ابلاغ شد.
اردکانیان گفت: در روزهای آتی این یکپارچگی هم عملیاتی خواهد شد و ما یک ستاد آب چابکتر و متمرکز در مجموعه وسیع فعالیتها خواهیم داشت که یکی از اصلیترین فعالیتها شکل دادن به مدیریت حوضههای آبریز است که مسائل استانها سامان بهتر و مناسبتری داشته باشد.
وی ادامه داد: کار مهم دیگر آن تدوین لایحه قانون جامع آب با همکاری سایر دستگاهها و مرکز پژوهشهای مجلس و همه ظرفیتهای فعال در این عرصه است که تا آخر پاییز در این دولت بتوان این قانون را به مجلس تقدیم کرد.