شیراز- ایرنا- مدیرکل انتقال خون استان فارس از مردم دعوت کرد با توجه به کاهش ذخیره‌های خونی استان فارس در ماه محرم و نیاز به تمام گروه‌های خونی، در شب‌های سوگواری سالار شهیدان برای ادای آیین نذر خون به پایگاه‌های این سازمان مراجعه کنند.

مسعود ترابی دوشنبه در گفت‌ و گو با ایرنا با بیان اینکه فارس یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان خون در کشور است، گفت: این استان به‌منزله مهم‌ترین قطب پزشکی جنوب کشور، اهمیتی ویژه دارد. بیشتر خدمات درمانی در بیمارستان‌ها وابسته به خون و فرآورده‌های آن است و این بدان معناست که انتقال خون فارس با حجم عظیم تقاضا برای ارائه خدمات درمانی مواجه است.

وی افزود: روزانه عمل‌های جراحی متعدد پیوند کبد، پیوند کلیه و عمل جراحی قلب در بیمارستان‌های شیراز صورت می‌گیرد؛ همچنین بیشترین تعداد بیماران تالاسمی کشور در استان فارس زندگی می‌کنند که در هفته به سه بار تزریق نیاز دارند.

مدیرکل انتقال خون فارس با بیان اینکه ذخایر خونی استان فارس به دلیل مراجعه کمتر اهداکنندگان سبب کاهش شدید ذخایر خونی شده است، افزود: این موضوع باعث نگرانی بیماران نیازمند به خون شده است و در حال حاضر به همه گروه‌های خونی به ویژه‌ گروه‌های خونی A  و O نیاز است و تزریق خون فقط برای بیماران اورژانس انجام می‌شود.

پایگاه‌های کانکسی فعلاً تعطیل است

ترابی اظهار کرد: با توجه به سنت پسندیده نذر خون در شب‌های ماه محرم، مرکز انتقال خون شیراز واقع در آسیب‌قوامی خیابان قصردشت تا ساعت ۱۹ و ۳۰ و پایگاه انتقال خون نمازی جنب درمانگاه امام رضا (ع) نیز تا ساعت ۱۹ پذیرای متدینان است.

مدیر کل انتقال خون فارس بیان کرد: پایگاه کانکسی میدان ولیعصر شیراز به دلیل وضعیت همه‌گیری بیماری کرونا تا اطلاع ثانوی تعطیل خواهد بود.

وی با اشاره به برخی نگرانی‌ها درباره شیوع بیماری کرونا ابراز داشت: مراکز انتقال خون با همه‌گیری بیماری کرونا پیرو دستورالعمل‌های جلوگیری از شیوع ویروس، همه تدابیر بهداشتی لازم را پیش‌بینی کرده‌اند.

مدیرکل انتقال خون فارس در همین زمینه ادامه داد: انتقال خون براساس فرآیندهای پیشگیرانه صورت می‌گیرد؛ به‌گونه‌ای که اهداکنندگان بدون هیچ‌گونه تجمع و معطلی و در اسرع وقت می‌توانند خون اهدا کنند.

ترابی با بیان اینکه اهداکنندگان پیش از اهدای خون به دقت معاینه می‌شوند، اظهار کرد: همه فاکتورهای خطر احتمالی که ممکن است در فرد اهداکننده وجود داشته باشد، بررسی می‌شود؛ در عین حال به اهداکننده نیز تذکر داده می‌شود در صورت بروز هر نوع علائم بیماری پس از اهدا، موارد را حتما به سازمان انتقال خون اعلام کند تا خون فرد از چرخه مصرف خارج شود.

وی بیان کرد: این موضوع به هیچ وجه به معنای درگیر شدن اهداکننده به ویروس کرونا به دلیل اهدای خون نیست.

بهبودیافتگان کرونا برای اهدای پلاسما اقدام کنند

این مقام مسوول همچنین از بهبودیافتگان بیماری کرونا درخواست کرد برای اهدای پلاسما پیشقدم شوند و عنوان داشت: بیماران مبتلا به کرونا که یک ماه کامل از بهبودی آنها گذشته است، می‌توانند با مراجعه به ساختمان قدیم نمازی بخش آفرزیس ۲ به‌منظور کمک در بهبود سایر بیماران کرونایی پلاسما اهدا کنند.

مدیرکل انتقال خون فارس همچنین ابراز کرد: برای ادارات و سازمان‌هایی که تمایل به اهدای خون به‌صورت گروهی دارند پایگاه‌های سیار تا یک ماه آینده در ادارات حضور خواهد یافت.