بهمن مرادنیا روز دوشنبه در شورای آموزش و پرورش و شورای پشتیبانی سوادآموزی کردستان اظهار داشت: در صورت سفید بودن وضعیت ویروس کرونا بنا بر وضعیت زرد گذاشته شود تا پیشگیری بیشتری شود.
وی اضافه کرد: خانوادهها نگران هستند و این تهدید نمیتواند با سهلانگاری روبرو شود بنابراین فرمانداران و مدیران مربوطه حساس باشند
مرادنیا با اشاره به اینکه باید دید و نگاه به آموزش و پرورش با هر دستگاه دیگر متفاوت باشد افزود: همه پای کار باشند و امکانات لازم در اختیار آموزش و پرورش قرار گیرد و دریغ نشود.
استاندار کردستان با بیان اینکه با ایجاد اطمینان در خانوادهها شور و شوق برای حضور در مدارس همچون گذشته به وجود آید تاکید کرد: برای تامین لوازم بهداشتی مورد نیاز منتظر خانوادهها نباشیم شاید برای بعضی از آنها این امکانات فراهم نشود یا بی تفاوتی نشان دهند پس نباید دانشآموزی بدون ماسک بماند.
مرادنیا اظهار داشت: ماسکهای موجود نمیتواند مورد استفاده کودکان باشد و باید ماسکهایی در حد و اندازه آنها سفارش دهید و استانداری هم یک میلیارد تومان برای تهیه این اقلام بهداشتی هم کمک میکند.
وی با اشاره به اینکه اگر کار فرهنگی نشود تا یک دانشآموز برای انتخاب رشتههای مهارتی احساس نیاز کند نمیتوانیم تعداد دانشآموزان در این رشتهها را افزایش دهیم افزود: باید علاقه و رغبت در دانشآموزان برای انتخاب رشتههای فنی و حرفهای و مهارتی ایجاد شود.
مدیر کل آموزش و پرورش کردستان هم در این نشست با اشاره به اینکه ١۵ شهریور به طور قطع مدارس بازگشایی میشود اظهار داشت: ۱۰۰ درصد آمادگیهای لازم را برای بازگشایی مدارس داریم و در صورت قرمز بودن وضعیت، دانشآموزان در مدارس حضور پیدا نمیکنند و آموزش به صورت مجازی خواهد بود.
رشید قربانی گفت: با توجه به وضعیت سفید و زرد و پروتکلهای لازم بهداشتی از جمله حضور ۲ روز در هفته رعایت میشود و کلاسها با حضور محدودتر دانشآموزان تشکیل خواهد شد.
با بیان اینکه یک میلیارد تومان اعتبار برای تهیه امکانات بهداشتی در نظر گرفته شده است افزود: تاکید کرد: خانوادهها نگرانی نداشته باشند و فرزندان خود را برای حضور در مدارس توجیه کرده و آموزش دهند.
قربانی با اشاره به اینکه ۳۱۰ هزار دانشآموز در استان داریم که ۳۲ درصد آنها در روستاها تحصیل میکنند اظهار داشت: دانشآموزان برای تهیه کتاب تا ۱۰ شهریور مهلت دارند که تاکنون هم ۹۵ درصد ثبت نام کرده و کتاب دریافت کردهاند.
وی همچنین در حوزه سوادآموزی هم گفت: ۵۰ هزار نفر بیسواد در محدوده سنی ۱۰ تا ۵۰ ساله داریم که اولویت ما برای سوادآموزی این محدوده است.
معاون آموزش متوسطه اداره آموزش و پرورش کردستان هم گفت: ۲۶۵ هزار و ۸۷۲ دانشآموز روزانه دولتی در سه هزار و ۹۴۷ مدرسه به تحصیل میپردازند.
مهدی نامدار افزود: ۵۵ طرح امسال به بهره برداری میرسد و ۲۱۰ کلاس به کلاسهای استان کردستان افزوده میشود.
وی اضافه کرد: ۱۱۹ هزار هنرستان فنی و حرفهای و کاردانش در استان وجود دارد که ۱۹ هزار و ۳۱ دانش آموز در ۵۸ نوع رشته مهارتی تحصیل میکنند.
نامدار اظهار داشت: ۳۶.۵ درصد از دانشآموزان استان در رشتههای فنی و حرفهای و کاردانش و ۶۳.۵ درصد در رشتههای نظری تحصیل میکنند که باید این میزان به ۵۰ درصد در هر دو بخش برسد.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش هم گفت: فقط ۳۰ درصد از مخاطبین و سوادآموزان ما توانایی و امکان استفاده از گوشی هوشمند و تبلت دارند و ۷۰ درصد از این امکان بیبهره هستند.
رمضان یوسفی افزود: تلاش کردهایم به همین دلیل کلاسها را به صورت نوبتی و با رعایت پروتکلها برگزار کنیم.
وی اظهار داشت: رشد شاخص سواد از سال ۹۰ تا ۹۵ بر اساس سرشماری صورت گرفته چهار درصد بوده و در سالهای ۹۵ تا ۹۸ نیز این رشد ۳.۶۴ درصد است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در این شورا گفت: نرفتن کودکان به مدرسه آسیبهای بیشتری در آنها به وجود میآورد که شامل آسیبهای روحی به دلیل دور بودن از همسالان و کاهش قدرت آموزش خواهد بود.
ابراهیم قادری اظهار داشت: نگرانی کمتری در مورد بیماری کودکان وجود دارد و بیشترین نگرانی ما انتقال بیماری توسط کودکان به اهالی خانواده است.
وی افزود: باید مدارس به اندازهای ایمن و مطمئن شود که نگران افزایش موج بیماری در جامعه هم نباشیم.
قادری با بیان اینکه برگزاری چند آزمون که بسیاری خوب هم برگزار شد آمادگی مناسبی برای بازگشایی مدارس ایجاد کرد یادآور شد: برای اینکه کودکان از ماسک استفاده کنند باید ماسکهای رنگی پارچهای تولید شود که کوکان رغبت بیشتری برای استفاده از آن پیدا کنند.
وی پیشنهاد کرد: روز اول و دوم بازگشایی مدارس به آموزش بیماری و نحوه پیشگیری از آن اختصاص پیدا کند تا دانشآموزان آگهی بیشتری داشته باشند.