شیراز- ایرنا- مروری بر آمار روستاها، شهرها و واحدهای صنعتی تولیدی برخوردار شده از گاز طبیعی در هفت سال گذشته نشان از فعالیت مستمر دولت تدبیر و امید در این عرصه دارد تا جایی که آمارها از رشد بیش از ۲ برابری شمار روستاهای بهره‌مند از گاز طی این مدت حکایت دارد.

مدیرعامل شرکت گاز استان فارس در این باره به ایرنا گفت که قبل از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در سال ۹۲ ، شمار روستاهای برخوردار از گاز در این استان ۶۷۷ روستا بود که این آمار در هفت سال فعالیت این دولت رشد افزون بر ۲ برابر داشته و گویای عملیاتی شدن نهضت گازرسانی است.
غلامعباس حسینی افزود: طی هفت سال گذشته، یک هزار و ۴۳۹ روستا در استان فارس از مزایای گاز طبیعی برخوردار شده‌اند و بدین ترتیب، شمار روستاهای برخوردار فارس از این مزیت، به ۲ هزار و ۱۱۶ روستا رسیده است.
مدیر عامل شرکت گاز فارس با بیان این که توسعه‌ گازرسانی به نقاط روستایی و شهری با هدف اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، محرومیت زدایی و گسترش عدالت اجتماعی در مناطق کمتر توسعه یافته یکی از اهداف دولت یازدهم و دوازدهم بوده است، افزود: در راستای این هدف تاکنون افزون بر ۸۸.۲ درصد جمعیت روستایی استان فارس از گاز طبیعی بهره مند شده اند.
انرژی یکی از مهمترین ارکان اساسی چرخه اقتصادی است و در این میان گاز از جمله تاثیر گذارترین حامل های انرژی است که نه تنها در تحول جامعه صنعتی نقش اساسی دارد، بلکه به لحاظ زیست محیطی نیز حائز اهمیت است. این موضوع به طور مشخص در مناطق کوهستانی استان فارس همچون کامفیروز در شهرستان مرودشت جلوه می ‌نماید، جایی که گازرسانی به این منطقه، نیاز مردم به استفاده از نفت و نیز استفاده از چوب درختان جنگل‌های منطقه برای گرمایش و پخت و پز را برطرف کرد و گام مهمی در نجات جنگل و کاستن از آلودگی های زیست‌محیطی بود.
بدین ترتیب، توسعه گازرسانی به ویژه به روستاها و مناطق محروم استان فارس در سال های گذشته و امسال افق جدیدی در بهره‌مندی شهروندان و روستاییان این استان در برخورداری از این نعمت گشوده است .
از سوی دیگر، آمارها گویای آن است که گازرسانی به صنایع استان فارس نیز روندی پرشتاب دارد.

رشد ۲۸ درصدی گازرسانی به شهرهای فارس
مدیرعامل شرکت گاز استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بهره‌مندی ۹۸.۹ درصدی خانوارهای شهری فارس از گاز طبیعی گفت: با تلاش بی‌وقفه جهادگران شرکت گاز فارس در بخش گازرسانی شهری نیز تحولی بزرگ صورت گرفته و رشد ۲۸ درصدی گازرسانی به شهرهای استان طی هفت سال گذشته، گام بلند دولت تدبیر و امید در صنعت گازرسانی است.
به گفته وی، از ۱۱۰ شهر استان فارس تاکنون ۱۰۲ شهر از این موهبت خدادادی بهره مند و گاز، گرمابخش خانه‌های یک میلیون و ۵۳۱ هزار مشترک فارسی شده است.
حسینی تاکید کرد: با اتمام طرح های در دست اجرا در فارس تا سال ۱۴۰۰، ضریب گازرسانی شهری در استان به ۱۰۰ درصد ارتقا می یابد.
وی یادآور شد: در هفت سال اخیر، ۲۹ هزار کیلومتر شبکه گذاری، اضافه شدن بیش از ۵۷۳ هزار مشترک جدید و نصب ۸۲۹ هزار و ۸۰۰ علمک گاز، از دستاوردهای شرکت گاز فارس بوده که به ترتیب نمایانگر رشد ۹۳  درصدی، ۶۰ درصدی  و ۳۹درصدی در شتاب بخشی و توسعه خدمات گازرسانی در استان در مقایسه با سال‌های قبل از دولت تدبیر و امید است .

فزونی ۸۵ درصدی گازرسانی به صنایع فارس
مدیر عامل شرکت گاز فارس در ادامه از افزایش ۸۵ درصدی گازرسانی به صنایع استان نیز خبر داد و گفت: درحالی‌که تا سال ۹۲ حدود چهار  هزار و ۴۲۰ واحد از صنایع استان از گاز طبیعی برخوردار بودند، هم‌اینک با تلاش‌های صنعتگران گاز فارس و حمایت های دولت تدبیر و امید، بیش از هشت هزار و ۱۸۶ واحد صنعتی از این نعمت ارزشمند بهره‌مند هستند.

 گازرسانی به طرح‌های کشاورزی صنعتی و صرفه‌جویی در مصرف سوخت مایع
شرکت گاز فارس با خدمات رسانی به بیش از ۱۵۰۰ واحد تولیدی، در رونق کشاورزی صنعتی سهم ایفا کرده است.
مدیرعامل شرکت گاز فارس با بیان این که گازرسانی به صنایع و واحدهای تولیدی بخش کشاورزی، گامی مهم در افزایش تولید و توسعه کشاورزی صنعتی است گفت: در استان فارس ۲ هزار و ۴۷۰ واحد تولیدی اعم از صنایع غذایی تبدیلی، کشاورزی، گلخانه ای، دام و طیور و آبزی پروری فعال است که از این تعداد به یک هزار و ۵۴۷ واحد با مصرف تقریبی ۱۳۳ هزار مترمکعب در ساعت گازرسانی شده است.
 حسینی افزود: تاکنون بستر لازم برای گازرسانی به ۱۳۶ واحد صنعتی کشاورزی نیز مهیا شده و عملیات لوله گذاری برای اتصال ۳۰۱ واحد دیگر نیز در حال اجراست که با تکمیل آن ها، گام مهمی در توسعه صنایع کشاورزی و جهش تولید و اشتغال در سطح استان برداشته خواهد شد.
به گفته مدیرعامل شرکت گاز فارس گازرسانی به صنایع کشاورزی، به طور میانگین صرفه جویی ۸۰ هزار لیتری سوخت‌ مایع را برای هر صنعت در سال به همراه داشته است.

مصوبه راهگشای سال ۹۵ شورای اقتصاد برای یاری صنایع در بهره‌مندی از گاز
مدیرعامل شرکت گاز استان فارس با اشاره به این که شرکت گاز فارس تمام تلاش خود را برای گازرسانی به صنایع براساس مصوبه شورای اقتصاد به کار بسته است، گفت: در قالب این طرح و بر اساس مصوبه سال ۹۵ شورای اقتصاد، شرکت ملی گاز ایران می‌تواند زیرساخت گازرسانی واحدهای صنعتی که سه سال از سوخت مایع استفاده کرده اند را به‌صورت رایگان فراهم کند.
بر این اساس، با تصویب هیات مدیره شرکت گاز استان فارس و با هدف حمایت از تولید داخلی، هزینه احداث خط اختصاصی برای صنایعی که فاصله آنها تا خط اصلی گاز کمتر از ۵۰۰ متر باشد، دریافت نمی شود.
حسینی با اشاره به این که گازرسانی به صنایع و واحدهای تولیدی اشتغالزا با هدف جایگزینی سوخت پاک و ارزان گاز
با دیگر سوخت های فسیلی، از مهم ترین رسالت های شرکت گاز استان فارس است، افزود: از هشت هزار و ۷۵۵ واحد صنعتی فعال در فارس، هشت  هزار و ۱۴ واحد صنعتی تاکنون گازدار شده‌اند و عملیات گازرسانی به ۲۹۸ واحد صنعتی نیز در دست اجراست و این صنایع هم به‌زودی از مزایای پایداری گاز طبیعی،کاهش هزینه ها، آلودگی کمتر و بازده بیشتر نسبت به سوخت مایع برخوردار می شوند.
به گفته وی گازرسانی به مراکز عمده کشاورزی، ضمن افزایش بهره‌وری و تقویت بخش صنعت و تولید، زمینه را برای گذر از کشاورزی سنتی به صنعتی و توسعه صنایع تبدیلی و جهش تولید و اشتغال فراهم می کند .
استان فارس به لحاظ تعداد واحد های صنایع تبدیلی، غذایی و کشاورزی در جایگاه دوم کشور قرار دارد .

کرونا و تداوم فعالیت های گازرسانی 
مدیر عامل شرکت گاز استان فارس همچنین از تلاش کارکنان گاز و تداوم عملیات گازرسانی به روستاها با وجود شیوع ویروس کرونا در استان فارس خبر داد.
وی با اشاره به تلاش برای گازرسانی به روستاها پیش از شروع فصل سرما گفت: عملیات اجرایی گازرسانی به شهرهای رستاق، دوبرجی، فدامی و ۲۷ روستای شهرستان داراب در دست اجراست.
اجرای ۱۷۱ کیلومتر شبکه فولادی و پلی اتیلن و خط تغذیه و نصب و راه اندازی سه ایستگاه تقلیل فشار و حفاظت کاتدیک از دیگر عملیاتی است که برای گازرسانی به این مناطق در حال اجرا است.
حسینی افزود: تاکنون بیش از ۳۸ کیلومتر از این طرح اجرا شده و با بهره‌برداری از آن تا چند ماه آینده حدود ۶ هزار
و ۸۰۰ خانوار شهری و روستایی شهرستان داراب از نعمت گاز طبیعی برخوردار می‌شوند.
به گفته وی، این طرح با هدف محرومیت زدایی در مناطق کمتر توسعه یافته جنوب فارس اجرا می شود .
مدیرعامل شرکت گاز استان فارس، ضمن قدردانی از تلاش پیمانکار پروژه در پیشبرد طرح گازرسانی و اجرای ۲۰ کیلومتر از پروژه در استان هرمزگان با رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی مقابله با کرونا، نسبت به لزوم همکاری در خصوص رفع معارضات محلی و اختصاص زمین به منظور احداث ایستگاه‌های گاز تاکید کرد.
بنا بر اعلام این مقام مسئول، هم اکنون، ضریب نفوذ گاز طبیعی در مناطق شهری داراب ۹۱  و مناطق روستایی ۶۷ درصد است که با اتمام این طرح ها، به ۱۰۰ درصد مناطق شهری و ۸۷ درصد روستاهای داراب، گازرسانی می‌شود.

تحقق ۹۵ درصدی طرح گازرسانی به خاش 
شرکت گاز استان فارس علاوه بر فعالیت گازرسانی در محدوده جغرافیایی این استان، طرح ضربتی گازرسانی به شهر خاش  را نیز با ۹۵ درصد پیشرفت در حال اجرا دارد.
مدیرعامل شرکت گاز استان فارس در این زمینه گفت: به همت متخصصان این شرکت، عملیات گازرسانی به خاش و کارخانه سیمان این شهر در استان سیستان و بلوچستان با ۳۰۰ کیلومتر شبکه گذاری، نصب چهار ایستگاه تقلیل فشار گاز و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار در مراحل پایانی است.
}ه گفته حسینی به زودی با افتتاح این طرح ۳۶ هزار مشترک در شهر سردسیری خاش از نعمت گاز طبیعی بهره مند می شوند .همچنین با اجرای کامل این فاز از گازرسانی و شبکه گذاری، کارخانه سیمان خاش به شبکه گاز شهری متصل و زمینه‌ پیشرفت این صنعت و دیگر صنایع موجود در شهر خاش فراهم می شود .
شرکت گاز استان فارس با توجه به توانمندی و دارا بودن کارکنان متخصص، به عنوان استان معین گازرسانی به بخشی از سیستان و بلوچستان معرفی شده است.
خاش از توابع سیستان و بلوچستان در ۱۸۵ کیلومتری زاهدان مرکز این استان و در مسیر ترانزیتی چابهار - میلک در مرزهای شرقی کشور واقع شده است.

 ۲۷ هزار کیلومتر نشت یابی خطوط تغذیه و شبکه توزیع
از جمله دستاوردهای مهم در صنعت گاز استان فارس توجه به حفظ ذخایر ارزشمند با عیب یابی و نشت یابی است. مدیرعامل شرکت گاز استان فارس به نشت یابی خطوط تغذیه و شبکه توزیع گاز در سطح استان اشاره کرد و گفت: تنها در سال ۹۸،  ۲۷ هزار کیلومتر از خطوط تغذیه و شبکه توزیع و ۷۴۶ هزار علمک گاز توسط این شرکت بازرسی شد.
وی افزود: علاوه بر نشت‌یابی خطوط و شبکه انشعابات شهری و روستایی، ۸۹۰ ایستگاه TBS  موجود در سطح استان نیز به صورت کامل مورد بازرسی و نشت‌یابی قرار گرفت.
 

حمایت از سازندگان داخلی در صنایع گاز 
مدیرعامل شرکت گاز فارس با بیان این که حمایت از سازندگان داخلی به ویژه در سال های رونق و جهش تولید، اولویت اصلی شرکت گاز استان بوده است، گفت : این شرکت به طورمیانگین سالانه حدود ۲ هزار قلم کالا و تجهیزات به ارزش ۲۰۰ میلیارد تومان بصورت مستقیم و از طریق پیمانکاران خود برای اجرای پروژه ها و تعمیرات و نگهداشت  تاسیسات خود از منابع تولید داخلی کشور  با اولویت سازندگان و تامین کنندگان مستقر در استان فارس خریداری و مصرف می کند.
حسینی افزود: تاکنون شرکت گاز فارس در راستای استفاده از قطعات، تجهیزات ، توان و ظرفیت های داخلی کشور گام‌های بسیار موثری برداشته و در سه سال اخیر ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای خرید لوله های فلزی، پلی اتیلن، ایستگاه های تقلیل فشار، رگولاتور گاز شهری، کنتورهای گازخانگی و دیگر قطعات، تجهیزات و اقلام گازرسانی از طریق سازندگان داخلی اختصاص داده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه استان فارس سهم قابل توجهی از فعالیت‌های گازی کشور و استان‌های همجوار را در خود جای داده و بیش از ۳۰ هزار کیلومتر شبکه گذاری  گازدارد، اولویت ما در خرید، حمایت از واحدهای تولیدی مستقر در استان فارس است که می بایست بخش عمده بازار کالا و تجهیزات صنعت گاز را نیز به خود اختصاص دهد و می توان این مهم را  با تکیه بر توان متخصصان بومی و همیاری و همکاری نزدیک با تولید کنندگان استانی و حمایت از سرمایه گذاری در این زمینه محقق ساخت .
 حسینی با بیان این که عمده لوله‌های پلی‌اتیلن با سایزهای مختلف درطرح های گازرسانی استان فارس و گازرسانی به بخشهایی از استان سیستان و بلوچستان، به همت صنعتگران استان تولید و تامین شده، گفت: در نتیجه اجرای سیاست‌های شرکت ملی گاز مبنی بر توجه به تولیدات داخل و همراهی با سازندگان و صنعتگران داخلی،  می توان گفت که تقریبا همه اقلام  قطعات و تجهیزات گازرسانی در داخل کشور تولید می شود.

فارس، رتبه نخست کشور در کنترل و نظارت بر مصرف بهینه گاز 
مدیرعامل شرکت گاز فارس از کسب رتبه نخست این استان در اجرای طرح کنترل و نظارت بر مصرف بهینه گاز برای دومین سال پیاپی در کشور خبر داد و گفت : تشکیل ستاد کنترل و نظارت بر مصرف بهینه گاز طبیعی،  پایش مصرف گاز ادارات و سازمان های استان و انجام بازرسی های دقیق، موجب کاهش قابل ملاحظه مصرف گاز در استان شده است.
حسینی گفت: طرح کنترل و نظارت بر مصرف بهینه گاز  با هدف پیگیری اجرای بخشنامه معاون اول رییس‌جمهور به وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، موسسه‌ها و شرکت‌های دولتی، نهادهای انقلاب اسلامی، نیروهای مسلح و استانداری‌ها مبنی بر لزوم رعایت مصرف بهینه و ایمن از گاز اجرا شده است.
در این طرح ضمن تشکیل جلسات مرتبط در استانداری فارس و ابلاغ بخشنامه به کلیه ادارات و نهادهای دولتی در جهت رعایت حداکثر صرفه جویی، با برنامه ریزی های دقیق کارشناسان ستاد کنترل و نظارت بر مصرف بهینه گاز طبیعی فارس، میزان مصرف گاز در ادارات و سازمان‌های دولتی استان، رصد و با اعزام گشت های پایش مصرف گاز، راهکارهای مصرف بهینه،  صرفه‌جویی و مدیریت انرژی ارائه شد .
مدیرعامل شرکت گاز فارس با بیان اینکه این گشت ها به صورت مستمر در ساعات کاری و نیز در تعطیلات پایان هفته، مصرف گاز و دمای رفاه ادارات و ساختمان‌های دولتی را پایش کردند، ادامه داد: پس از بازه زمانی معین، کارشناسان این شرکت در بازدید ادواری نسبت به تکمیل چک لیست مصرف انرژی اقدام و بر اساس آن، هزار و ۸۱۸ اخطار کتبی به ادارات متخلف ابلاغ کردند.
وی ادامه داد: در صورت رعایت نشدن اصول مصرف بهینه، لیست ادارات متخلف به استانداری اعلام و با هماهنگی دستگاه قضا، برابر قوانین و مقررات مربوطه ۱۱۸ مورد حکم قضایی برای آن ها صادر شد.
سرپرست عملیات ستاد کنترل و نظارت بر مصرف بهینه گاز طبیعی شرکت گاز فارس نیز با بیان این که در اجرای این طرح از از ظرفیت کانون فنی مهندسی شرکت گاز استان فارس بهره بردیم، انجام ۱۱ هزار و ۷۹۶ مورد بازرسی از ادارات و نهاد های دولتی، تجهیز تیم‌های بازرسی به دماسنج‌های دیجیتال برای افزایش دقت در نظارت، برگزاری دوره‌های آموزشی بهینه سازی و رعایت الگوی مصرف گاز، توزیع بروشور، پوستر و اعزام کارشناسان آموزشی ستاد به ادارات، مدارس، مصلی‌های جمعه و مراکز عمومی با هدف افزایش آگاهی مردم را از جمله اقدامات ستاد کنترل و نظارت بر مصرف بهینه گاز طبیعی در استان اعلام کرد.

۲۵۴ طرح گازرسانی در هفته دولت در فارس افتتاح می شود
مدیر عامل شرکت گاز فارس با بیان اینکه در هفته دولت امسال، ۲۵۴ طرح گازرسانی با ۲۳۷ میلیارد تومان اعتبار در نقاط مختلف استان به بهره برداری می رسد اظهار داشت: این طرح ها شامل گازرسانی به شهر چاهورز لامرد، ۱۱۸ روستا و ۱۳۵ واحد صنعتی و تولیدی استان فارس است.
با بهره برداری از این طرح ها و نصب ۱۰ هزار و ۱۵۰ علمک گاز علاوه بر بهره مندی ۱۹ هزار و ۶۰۰ خانوار فارسی از نعمت گاز طبیعی، گامی بلند در جهت ارائه خدمات متوازن گازرسانی، توسعه صنایع فارس و جهش تولید و اشتغال برداشته خواهد شد. 
حسینی در خصوص ۱۱۸ روستایی که در هفته دولت به شبکه سراسری گاز طبیعی متصل خواهند شد، توضیح داد: این روستاها در شهرستانهای نی ریز، جهرم، زرقان، لامرد، ممسنی، رستم، مرودشت، سروستان، کازرون، کوار و اقلید قرار دارند و با تکمیل گازرسانی به آنها ضریب نفوذ گازرسانی روستایی در فارس به ۸۸.۲ درصد می رسد.

نهایت اینکه بنا بر اعلام مسئولان شرکت گاز استان فارس، هم‌اینک ۱۰۲ شهر به همراه ۲ هزار و ۱۱۶ روستا در این استان گازرسانی شده‌اند؛‌ از یک میلیون و ۵۳۱ هزار مشترک گاز طبیعی در استان افزون بر ۶۰ درصد آنها طی هفت سال فعالیت دولت تدبیر و امید مشترک گاز طبیعی شده‌اند.