به گزارش ایرنا، موضوع مذکور زمانی به سوژه داغ رسانهها بدل شد که صندوق ثروت ملی عربستان در سال جاری با پیشنهاد ۳۰۰ میلیون پوندی اقدام به خریداری باشگاه نیوکاسل انگلیس کرد.
البته سعودیها ماه گذشته از پیشنهاد خود انصراف داده و در نتیجه مذاکرات به بنبست خورد.
ائتلاف تحت رهبری سعودیها، طولانی شدن مدت ارزیابی لیگ جزیره از پیشنهاد مذکور را دلیل انصراف خود اعلام کرد؛ اتفاقی که در حالت عادی ظرف چند هفته انجام میشود.
بعد از آلسعود، نوبت به پیشنهاد گروه بلگراف نوآ، گروه مالی تحت حمایت دولت سنگاپور رسید.
این در حالی است که ماه گذشته، صندوق ثروت ملی بحرین، ۲۰درصد سهام باشگاه فرانسوی پاریس افسی حاضر در لیگ دسته دوم این کشور را خریداری کرد.
در این بین، «الکساندر چفرین» در پاسخ به اینکه آیا وی بابت ورود این صندوقها به فوتبال نگرانی دارد یا خیر، گفت: اگر در محدوده قوانین باشد، نگرانی ندارم. از آنجایی که حدود ۹۰درصد تمام درآمد ما به فدراسیونهای عضو و باشگاه ها میرسد، تمایل دارم که حتی منابع درآمدی بیشتری وارد شود چون این اتفاق برای پیشرفت فوتبال خوب است.
پاریسنژرمن که مالکیت آن را گروه سرمایه گذاری ورزشی قطر در اختیار دارد، فصل ۲۰۱۹ – ۲۰۲۰ لیگ قهرمانان را به عنوان نایب قهرمان به پایان رساند.
منچسترسیتی که تحت حمایت گروه ابوظبی یونایتد قرار دارد، پس از پشت سر گذاشتن فصلی سخت و غلبه بر رای یوفا مبنی بر محرومیت ۲ ساله، به مرحله یک چهارم لیگ قهرمانان راه یافتند و در لیگ جزیره نیز دوم شدند.
در حالی که هیچکدام از این دو باشگاه به طور مستقیم تحت مالکیت صندوق ثروت ملی یک کشور قرار ندارند اما ارتباط تنگاتنگ آنان با خانوادههای سلطنتی موجب انتقاداتی شده است.
چفرین گفته است که یوفا برای توزیع بودجه در سراسر قاره اروپا، به سرمایه گذاری در فوتبال وابسته است.
وی افزود: باید بدانید که بدون اینکه یوفا در بین ۵۵ عضو خود بودجه توزیع کند، ۵۰ عضو ورشکسته خواهند شد و سپس در آن کشورها بچه ها نمیتوانند فوتبال بازی کنند. بنابراین برای ما اهمیت زیادی دارد که سرمایه وارد فوتبال شود اما در محدوده قوانین و رعایت مقررات بازی جوانمردانه مالی و توازن رقابتی.