ارومیه- ایرنا- رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی گفت: اعتبارات عمرانی استان که طی سال ۱۳۹۲ و پیش از استقرار دولت تدبیر و امید، حدود چهار هزار میلیارد ریال بود، در هفت  سال گذشته به چهار برابر افزایش یافته و در حال حاضر این اعتبارات افزون بر ۱۶ هزار میلیارد ریال است.

ناصر حضرتی روز سه شنبه در گفت و گو ی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: رشد قابل توجه اعتبارات استانی، ملی و ملی استانی شده طی سال های اخیر در آذربایجان غربی با نگاه ویژه دولت تدبیر و امید و تلاش روزافزون مسوولان استانی در پیگیری نیازهای اعتباری تحقق یافته است.

وی با اشاره به اینکه اعتبارات عمرانی در بخش های مختلف استانی، ملی و ویژه دستگاه های اجرایی در استان اختصاص می یابد، اضافه کرد: در سال جاری افزون بر ۱۳ هزار و ۹۲۰ میلیارد ریال اعتبار عمرانی به آذربایجان غربی اختصاص یافته که بیش از ۴.۵ درصد کل اعتبارات استانی استان های مختلف کشور است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه نگاه ویژه به محرومیت زدایی و ایجاد  توازن بین استان های مختلف موجب صعود رتبه استان در اختصاص اعتبارات استانی نسبت به دولت های گذشته شده است، بیان کرد: امسال برای حداقل چهارمین سال پیاپی، شاهد حضور استان در رده ششم یا هفتم جدول اعتبارات استان‌های مختلف بوده ایم.

وی ادامه داد: در سال جاری، آذربایجان غربی پس از استان های خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان و خراسان رضوی بیشترین اعتبار استانی را بین استان های مختلف کشور به خود اختصاص داده است.

حضرتی با اشاره به اینکه در دولت تدبیر و امید، نگاه بسیار مثبتی برای کاهش مشکلات توازن اعتباری بین استان های مختلف کشور وجود داشته، گفت: طی سال های اخیر، میزان اعتبار استانی در نظر گرفته شده برای این استان، از سهم جمعیتی نسبت به کل کشور بیشتر بوده و در حالی که سهم جمعیتی ما حدود ۴.۱ درصد کل کشور است، نزدیک به ۴.۶ درصد کل اعتبارات استانی در اختیار استان ما قرار داده شده است.

وی تاکید کرد: البته شکاف موجود بین آذربایجان غربی و استان‌های برخوردار کشور در خصوص شاخص های توسعه، بسیار زیاد بوده و به علت مشکلات پیش روی سرمایه گذاری در این استان طی سال های ابتدایی انقلاب و دفاع مقدس، باید اختصاص اعتبار ویژه و بیشتر به این استان تا سال های سال تداوم یابد تا این شکاف نزدیکتر شود.

وی میزان تخصیص اعتبارات عمرانی امسال تاکنون را ۲۸ درصد اعلام کرد و افزود: حمل و نقل، آموزش، بهداشت، آب و فاضلاب و کشاورزی از جمله بخش هایی هستند که بیشترین سهم را در ابلاغ های ابتدای سال به خود اختصاص داده اند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی اضافه کرد: این امر نیز به خاطر توجه به رشد شاخص های توسعه از جمله درآمد سرانه، سواد و سلامت است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته نیز ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار استانی به آذربایجان غربی اختصاص یافت، ادامه داد: میزان تخصیص این اعتبار نیز حدود ۴۸ درصد بود که رقمی قابل توجه به نظر می رسد، هرچند میزان تخصیص در بسیاری از بخش ها بالاتر از این رقم برآورد می شود.

حضرتی با بیان اینکه سال گذشته پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال نیز در خصوص اعتبارات هزینه ای به این استان اختصاص یافته بود، بیان کرد: میزان تخصیص این اعتبارات نظیر سال های گذشته ۱۰۰ درصد بود که با وجود تنگنای مالی، اقدامی ارزشمند از سوی دولت به شمار می رود.

وی، یکی از مهمترین دستاوردهای بنیادی در راستای توسعه همه جانبه استان را توجه همه مدیران حتی دهیاران به استفاده از عبارت های مبتنی بر وضعیت شاخص های منطقه مورد نظر دانست و اظهار کرد: در حال حاضر، همه با شاخص و اعداد و ارقام، وضعیت خود را در استان تبیین می کنند که این امر، نتیجه  تلاش قابل توجه چندساله با احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی در استان است.

آذربایجان غربی تا پیش از دولت تدبیر و امید، همواره در رده های میانی و رو به پایین اعتباری کشور قرار داشت ولی با رویکرد جدید و ارائه شاخص های استانی به مسوولان کشوری، این امر تغییر کرده و برای جبران نیازهای اعتباری، این استان همواره در بین استان های بالای جدول قرار گرفته است.

آذربایجان غربی بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که در ۱۷ شهرستان، ۴۶ شهر و بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ روستا زندگی می کنند.