علی ناجی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با مرمت و بازسازی این مسیرها ۶ هزار و ٩٣٨ خانوار عشایری از آن بهرهمند شده اند.
وی اضافه کرد: بهبود وضعیت ایلراهها از جمله مهمترین برنامههای دولت و ادارهکل امور عشایر آذربایجانغربی است که با اهتمام ویژهای آن را دنبال میکنیم.
مدیرکل امور عشایری آذربایجانغربی ادامه داد: ساماندهی این مسیرها میتواند در کمک به عشایر برای کوچ آسانتر به ییلاق و قشلاق و محرومیتزدایی از این قشر مؤثر باشد.
ناجی گفت: همچنین در طول این مدت ١۵٠ کیلومتر مسیر آبرسانی و تامین آب شرب بهداشتی برای عشایر انجام و در نتیجه آن چهار هزار و ١٩۶ خانوار عشایری از آب شرب بهداشتی بهرهمند شده اند.
وی با اشاره به تجهیز مناطق عشایری این استان به حمام خورشیدی، گفت: با همت دولت تدبیر و امید ١۴ حمام خورشیدی برای ١٨٢ خانوار عشایر این منطقه توزیع و نصب شده است.
وی ادامه داد: توسعه استفاده از امکانات و دستگاههایی که با انرژی خورشیدی کار میکنند از مهمترین برنامههای اداره کل در راستای خدمت رسانی مناسب به عشایر است.
مدیرکل امور عشایری آذربایجانغربی گفت: بهسازی و احداث ٢١٧ مورد چشمه و آبشخور دامی، بهسازی هفت هزار مترمربع اماکن دامی، احداث سه هزار و ١٨۵ متر کانال انتقال آب کشاورزی، آبرسانی سالانه ٢٩ هزار مترمکعب آب به مناطق عشایری و مرمت و لایروبی ٢٠٠ متر قنات از دیگر خدماتی بوده که به همت دولت تدبیر و امید به عشایر آذربایجانغربی ارائه شده است.
ناجی بیان کرد: با اجرای این طرحهای عمرانی در مناطق عشایری ١۶ هزار و ٨۴٠ خانوار عشایری آذربایجانغربی از این خدمات بهرهمند شدهاند.
وی تاکید کرد: در مجموع برای این ١۵ طرح با همت دولت تدبیر و امید و توجه آن به بخش عشایر، ٧٩ میلیارد و ٩۴٨ میلیون ریال اعتبار تخصیص یافته است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس سرشماری سال ١٣٨٧ شمسی، ۱۵ هزار و ۵۹۹ خانوار عشایری در استان وجود دارد، بیان کرد: از این تعداد، ۶۰۰ خانوار به خارج از استان کوچ کردهاند و بقیه نیز در داخل استان و در شهرستانهای چالدران، خوی، پلدشت، ماکو، مهاباد، سلماس و شاهیندژ ییلاق و قشلاق میکنند.
وی با بیان اینکه بهبود معیشت خانوارهای عشایری دارای جایگاه خاصی در بخش کشاورزی است، افزود: هماکنون ظرفیتهای مطلوبی در بخش کشاورزی استان برای بهبود معیشت خانوادههای عشایری وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه رسیدگی به مشکلات بهداشتی و تامین نیازهای آنان در مناطق ییلاقی عشایر در اولویت است، گفت: در این راستا بازدیدهای میدانی از مناطق ییلاقی عشایرنشین صورت میگیرد تا مشکلات شناسایی و برطرف شود.
به گزارش ایرنا ۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با ۵۹ درصد تحت پوشش عشایر استان است؛ عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۳۳۶ روستای آذربایجان غربی نیز ویژه عشایر است.