گناباد- ایرنا- فرماندار خواف گفت: با رویکرد و تلاشهای دولت دوازدهم این شهرستان در ریل پیشرفت و توسعه در بخشهای اقتصادی، زیربنایی، اشتغالزایی و اجتماعی و فرهنگی قرار گرفته و گامهای بلندی در این مسیر برداشته شده است.

حسین سنجرانی روز سه‌شنبه به مناسبت هفته دولت طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: استفاده از ظرفیتهای خیران و معینهای اقتصادی از جمله رویکردهای مورد توجه دولت و مسوولان ذیربط برای مشارکت در پیشرفت و آبادانی و توسعه شهرستان خواف به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: خیران طی یک سال گذشته ۲۰۰ میلیارد ریال در امور زیربنایی این شهرستان در بخش‌های گوناگون هزینه کرده‌اند و طی سالجاری نیز این مشارکت با قوت در مسیر توسعه منطقه ادامه دارد.

فرماندار خواف گفت: در این راستا ۳۰ تفاهمنامه با شرکتهای معدنی و سازمانهای مختلف با مبلغ ۳۵۰ میلیارد ریال طی یک سال گذشته به امضا رسیده است که بخشی از آنها عملیاتی شده و بقیه در دست اقدام است و امسال ۵۰۰ میلیارد ریال با مشارکت این بخشها در قالب مالیات بر ارزش افزوده در بخشهای اقتصادی، اجتماعی و زیربنایی شهرستان هزینه می‌شود و سال گذشته هم تعداد بسیاری از طرحهای در دست اقدام خواف با مشارکت آنها از این محل تامین شد.

وی افزود: در این راستا قرار شد به مدت پنج سال و هر سال سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال توسط این شرکتها و بخشها به صورت ودیعه پرداخت شود تا به صورت تسهیلات قرض الحسنه با سود ۲ تا سه درصد به متقاضیان دارای شرایط پرداخت شود.

سنجرانی ادامه داد: از این محل ۲۰۰ میلیارد ریال به حساب دهیاریها و ۲۴۰ میلیارد ریال برای شهرداریهای شهرستان خواف واریز شده که صرف عمران و آبادانی منطقه می‌شود.

وی گفت: با اقدامات شاخص دولت تدبیر و امید و طرح مثلت توسعه اقتصادی و با اجرای منویات رهبر معظم انقلاب برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، امید و نشاط بین مردم شهرستان خواف ایجاد شده و فعالیتهای موثری با همیاری شرکتهای معدنی به عنوان معین اقتصادی شهرستان انجام یا در دست اقدام است که در این میان نقش شرکت فولاد سنگان خواف بسیار در خور توجه می‌باشد.

فرماندار خواف افزود: با استفاده از ظرفیت معین‌های اقتصادی و به خصوص شرکت فولاد سنگان خواف و طبق تفاهمنامه‌ای با دانشگاه تهران سند توسعه و اشتغال ۸۳ روستا و پنج شهر این شهرستان تدوین و آماده استخراج  و بهره برداری است.

وی ادامه داد: از مجموع ۸۳ روستای دارای شورای اسلامی در خواف صندوقهای توسعه روستایی در ۸۱ روستا شکل گرفته و در این راستا روستاییان یارانه ماهانه خود را در این صندوقها واریز می‌کنند تا در زمینه فعالیتهای خرد و عمران و رونق مناطق خودشان هزینه شود.

سنجرانی گفت: تاکنون در بیش از ۱۰ صندوق بالغ بر سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال توسط مردم واریز شده و از ایده‌های آنان برای توسعه کسب و کارهای خرد و عمران در بخشهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در منطقه استفاده می‌شود که تاکنون بالغ بر ۲۵۰ ایده دریافت شده است.

وی افزود: در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی خواف در ابتدا شرکتهای فولاد سنگان و شرکت معدنی دولتی سنگان به عنوان معین اقتصادی این شهرستان انتخاب شدند که شرکت معدنی سنگان تاکنون به تعهدات خود عمل نکرده و فولاد سنگان خواف مشارکت خوبی در راستای تفاهمنامه داشته است و تعداد دیگری از شرکتهای معدنی مانند اپال پارسیان و احیای سپاهان در بخشهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مشارکت دارند.

فرماندار خواف ادامه داد: به دنبال شیوع ویروس کرونا ۲۴  هزار و ۵۰۰ سبد کمک معیشتی طی پنج ماه گذشته در قالب سه مرحله رزمایش مواسات و همدلی با مشارکت خیران و شرکتهای معدنی در شهرستان تهیه و بین آسیب دیدگان ناشی از این ویروس توزیع شده است.

طی هفته دولت نیز ۴۷ طرح با هزینه ۴۵۰ میلیارد ریال در شهرستان مرزی خواف به بهره برداری می رسد.

شهرستان ۱۵۰ هزار نفری خواف با چهار بخش مرکزی، سنگان، جلگه زوزن، و سلامی و ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.

معادن سنگ آهن سنگان خواف در مجموع با ذخیره یک میلیارد تن، یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ آهن جهان است که تامین کننده خوراک اولیه تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ آهن است.
مجموعه کانسارهای سنگ آهن سنگان در وسعتی به طول تقریبی ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.