خرم آباد- ایرنا - نظام جمهوری اسلامی در طول بیش از چهار دهه توجه ویژه‌ای به توسعه روستاها داشته و بدون شک بهره‌مندی مناطق محروم و دورافتاده از گرمای شعله‌های گاز یکی از برجسته‌ترین خدمات در این سالها بوده که لرستان نیز با وجود محرومیت‌ها، اما از قافله گازرسانی عقب نمانده است.

به گزارش ایرنا ، شهرهای لرستان یکی پس از دیگری از نعمت گاز بهره مند شده اند و با وجود شرایط سخت گذر و کوهستانی حاکم بر این استان در حال حاضر تنها شهر شول آباد الیگودرز گازرسانی نشده که البته ایجاد این خدمت در این شهر با روند قابل قبولی در دست اقدام است.

۷۰ درصد جغرافیای لرستان در موقعیت کوهستانی واقع شده و همین هم نیز خدمات رسانی در حوزه های زیرساختی همچون گاز را با سختی هایی مواجه کرده که سخت گذر بودن راههای روستایی و البته پراکندگی روستاهای لرستان به ویژه در مناطقی همچون الیگودرز و دلفان، سختی خدمت به این مناطق را دوچندان کرده اما با این وجود گازرسانی به روستاهای محروم لرستان در چهار دهه یک اولویت بوده و همچنان ادامه دارد.

امروزه کمتر روستای واجد شرایط گازرسانی در لرستان وجود دارد که از این نعمت محروم باشد و یا در حال تامین زیرساخت های لازم برای این مهم نباشد، روستاهایی که سرمای زمستانشان را با شعله های گرم و امید بخش خدمات نظام جمهوری اسلامی و دولت سپری می کنند.

توسعه لرستان در مسیر سبز خطوط گازرسانی شتاب گرفته و گرمای این خدمت دل مردم لرستان را به نظام گرم کرده است.

گازرسانی به ۱۴۳۴ روستا طی ۸ سال دولت تدبیر

مدیرعامل شرکت گاز لرستان گفت: تعداد روستاهای گازرسانی شده استان تا سال ۹۲ معادل ۲۹۳ روستا بوده که در طول ۲ دوره دولت تدبیر و امید یکهزار و ۴۳۴ روستای واجد شرایط، به این تعداد اضافه شده است.

کرم گودرزی افزود: این خدمت با رشد ۴۹۰ درصدی نسبت به سال ۹۲ یک اقدام بزرگ و اساسی برای تحول و توسعه روستاها محسوب می شود و اکنون تعداد روستاهای گازرسانی شده لرستان به یکهزار و ۷۲۷ مورد رسیده است.

وی ادامه داد: تعداد اشتراک روستایی گاز استان تا سال ۹۲ معادل ۵۹ هزار و ۳۱۷ مورد بوده که با اضافه شدن ۹۷ هزار و ۵۰۶ اشتراک جدید طی سال ۹۲ تا کنون به ۱۵۶ هزار و ۸۲۳ مورد افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت گازلرستان رشد تعداد مشترکان گاز روستایی ازسال ۹۲ تاکنون را ۵۴ درصد عنوان کرد و ادامه داد: ضریب گازرسانی روستایی استان تا قبل از دولت تدبیر و امید ۴۱ درصد بوده و در حال حاضر ۸۹ درصد می باشد.

گودرزی با اشاره به رتبه سوم استان از نظر تعداد روستاها در کشور تصریح کرد: گازرسانی به روستاها از عوامل بسیار مهم در توسعه رفاه، مهاجرت معکوس از شهر به روستا، ایجاد اشتغال و افزایش تولید است.

سال ۹۹ و گرمای شعله های گاز در ۳۰۱ روستا 

مدیرعامل شرکت گاز لرستان همچنین گفت: طرح گازرسانی به ۳۰۱ روستای استان در حال انجام است که از ابتدای امسال تاکنون طرح ۱۰۰ روستا افتتاح شده و پیش‌بینی می‌شود مابقی نیز تا پایان سال به بهره برداری برسد که با تحقق این مهم ضریب گازرسانی روستایی استان به ۹۱ درصد برسد.

کرم گودرزی افزود: برای این مهم ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه خواهد شد و با بهره برداری از طرح ها بیش از یکهزار و ۵۰۰ خانوار روستایی از نعمت گاز بهره مند می شوند.

وی با بیان اینکه بهره برداری از طرح گازرسانی ۳۰۱ روستا ضریب این خدمت را در لرستان به بیش از۹۱ درصد ارتقا می دهد تصریح کرد: بررسی و مطالعات گازرسانی به ۱۷۹ روستا نیز انجام و مقدمات پیمان سپاری آن انجام شده که با تحقق این برنامه ریزی در سال ۱۴۰۱ ضریب بهره مندی روستاهای استان به بیش از ۹۸ درصد ارتقا خواهد یافت.

گازرسانی به ۶ شهر لرستان از سال ۹۲ تا ۹۷

گودرزی در خصوص گازرسانی شهرهای استان نیز گفت: سال ۹۲ تعداد شهرهای بهره مند از خدمت گاز در لرستان ۲۰ مورد بوده که تا سال گذشته ۶ شهر به این تعداد افزوده شده و هم اکنون کار گازرسانی به شول آباد الیگودرز به عنوان آخرین شهر بدون گاز، در دست اقدام است.

وی ادامه داد: در این مدت تعداد اشتراک های شهری از ۲۹۴ هزار و ۱۱۳ مورد به ۳۸۷ هزار و ۷۹۷ مورد رسیده به این معنا که طی حدود هفت سال گذشته ۹۳ هزار و ۶۴۸ اشتراک جدید گاز در شهرهای استان ایجاد شد.

مدیرعامل شرکت گازلرستان تصریح کرد: ضریب نفوذ گازرسانی شهرهای استان در سال ۹۲ معادل ۹۷ درصد بوده که اکنون ۹۹.۸ درصد می باشد.

لرستان سبز با اتمام عملیات گازرسانی به "شول‌آباد" الیگودرز 

مدیرعامل شرکت گاز لرستان گفت: عملیات گازرسانی به "شول‌آباد" الیگودرز با پوشش جمعیت پنج هزار نفر در دست اقدام است که تلاش می‌شود این طرح تا پایان امسال تکمیل و بهره‌برداری شود.

گودرزی اظهار داشت: اتمام گازرسانی به شهر شول آباد و روستاهای اطراف از اولویتهای مهم شرکت گاز استان لرستان می باشد که باید با انجام دقیق توصیه های فنی و عملیاتی در راستای افزایش ایمنی و کیفیت  اجرایی شود.

وی با تاکید بر استفاده از تمام توان و ظرفیت لازم جهت اتمام پروژه و تزریق گاز تا انتهای سال جاری اظهار داشت : دستگاه نظارت، مشاور و پیمانکار باید با برنامه ریزی دقیق، مدیریت پروژه و افزایش گروههای اجرایی اهتمام ویژه ای برای افزایش سرعت عملیات اجرای خطوط در بخش خط تغذیه گاز محور شول آباد داشته باشند . 

 وی ادامه داد: این پروژه شامل ۴۰ کیلومتر خط تغذیه‌، ۱۰۰ کیلومتر خط توزیع و سه ایستگاه تقلیل فشار بوده که تا کنون هشت کیلومتر خط تغذیه، ۳۲ کیلومتر مسیر سازی خط تغذیه و ۶۵ کیلومتر خط توزیع انجام شده است.

گودرزی اضافه کرد: با بهره برداری از این پروژه  به ارزش ۳۳ میلیارد تومان پنج هزار خانوار شهری و روستایی از نعمت گاز طبیعی بر خوردار می شوند و شهر شول آباد به عنوان آخرین شهر فاقد گاز استان از این نعمت برخوردار خواهد شد. 

معرفی چگنی به عنوان شهر سبز مصرف گاز تا سال ۱۴۰۰

مدیرعامل شرکت گاز لرستان گفت: پیش بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۰ با گازرسانی به تمام روستاهای واجد شرایط شهرستان چگنی این منطقه به عنوان شهرستان سبز معرفی شود.

گودرزی افزود: در راستای گسترش عدالت اجتماعی و افزایش رفاه مردم، گازرسانی به ۶۳ روستای شهرستان چگنی با سرعت مطلوب در حال اجرا است.

وی ادامه داد: یکی از مهم ترین اولویت های شرکت گاز استان در سالجاری تسریع در گازرسانی روستایی بوده و با تکمیل این پروژه ها که عمدتا مربوط به بخش شاهیوند می باشند ضریب گازرسانی به جمعیت روستایی واجد شرایط شهرستان چگنی به عدد۹۶ درصد خواهد رسید و در صورت ادامه روند کنونی چگنی سال ۱۴۰۰ شهرستان سبز معرفی می شود.

وی همچنین با بیان اینکه پروژه های گازرسانی به ۸۷ روستای شهرستانهای خرم آباد و چگنی در دست اجرا است بیان کرد: تاکنون ۱۰۰درصد جمعیت شهری شهرستان خرم آباد از نعمت گاز طبیعی برخوردار شده و با تکمیل پروژه های در دست اجرای ۲۴ روستا، ضریب نفوذ گازرسانی به جمعیت روستای واجد شرایط شهرستان به ۹۷درصد خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت گاز لرستان با اشاره به اهمیت اجرای پروژه های بازسازی و مقاوم سازی جهت افزایش تاب آوری شبکه گاز افزود: پروژه بازسازی لوله انتقال گاز در محل عبور از عرض رودخانه چم دیوان که در سیل سال گذشته آسیب جدی دیده بود  به پایان رسیده و باعث تامین جریان گاز پایدار و ایمن به شهر دوره ، روستاها و صنایع این منطقه شده است. 

گودرزی اضافه کرد: با توجه به زیر ساختهای گازرسانی مناسب موجود در استان هیچ گونه محدودیتی برای استفاده صنایع از گاز طبیعی به عنوان سوختی پاک و ارزان وجود ندارد.

افزایش صنایع سبز لرستان از ۴۰۴ به یکهزار و ۴۳۳ واحد

گودرزی اضافه کرد: همچنین تعداد صنایع گازرسانی شده  لرستان در سال ۹۲ معادل ۴۰۴ واحد بوده که بااقدامات اساسی انجام شده در این سال ها به یکهزار و ۴۳۳ واحد رسیده که این رقم نقش بسیار مهمی در صرفه جویی مصرف و استفاده از انرژی پاک دارد.

وی اظهار داشت: همچنین میزان خطوط توزیع گاز استان از سه هزار و ۴۳ کیلومتر در سال ۹۲ با اجرای  چهار هزار و ۳۹۴ کیلومتر خط جدید، اکنون به هفت هزار و ۴۳۴ کیلومتر افزایش یافته است.

افتتاح ۴۱ میلیارد تومان طرح گازرسانی در هفته دولت

مدیرعامل شرکت گاز لرستان گفت: همچنین  همزمان با آغاز هفته دولت ۱۹۵ طرح ازجمله گازرسانی به ۶۶ روستای استان بهره برداری می شود.

گودرزی افزود: علاوه بر گازرسانی به این تعداد روستا، ۱۲۷ مشترک صنعتی و ۲ مکان ستادی شرکت از نعمت گاز بهره مند شده اند که در مجموع برای این پروژه ها ۴۱ میلیارد تومان تامین و هزینه شده است.

وی ادامه داد: از ابتدای سالجاری تاکنون گازرسانی به ۱۰۰ روستا و ۱۴۰ مشترک صنعتی از جمله نیروگاه خرم آباد، تلمبه خانه شهید سیفی آسار، شهرک صنعتی و مینی پالایشگاه پلدختر و چهار طرح مقاوم سازی سازی شبکه اجرا شده است.