به گزارش ایرنا؛ اعضای شورای اسلامی شهر تهران روز سه شنبه در دویست و سی و سومین جلسه شورای شهر تهران میزبان دبیر شورایاری منطقه ۱۸ شهرداری تهران بودند.
«عبدالله لطفی» رابط هیات رئیسه شورایاران منطقه ۱۸ با حضور در صحن شورای اسلامی شهر تهران گزارشی از تهدیدات و فرصتهای پیش روی توسعه منطقه در ابعاد مختلف اجتماعی و فرهنگی ارائه کرد.
وی با اشاره به مشکلات محلات این منطقه به تفکیک هر محله گفت: وجود شرکتهای شیمیایی تولید دارو در داخل بافت مسکونی محله تولید دارو، وجود بساط گستران در محله فردوس، اجرای طرح تفصیلی جهت تملک شش پلاک خیابان سپیده شمالی در محله ولیعصرشمالی، از جمله مشکلات این منطقه است.
لطفی افزود: همچنین محله بهداشت، نیاز به تخصیص بودجه جهت سرپوشیده کردن استخر روباز ایستگاه ۳۸ دارد و محله ولیعصر جنوبی نیازمند بازآفرینی زمین چمن بوستان ورزش در خیابان میرزایی است.
به گفته وی، ضرورت زیرزمینی کردن خط راه آهن تهران اهواز در مجاورت بافت مسکونی در محله صادقیه وجود داشته و محله یافت آباد شمالی نیز نیاز به احداث سالن ورزشی چنده منظوره دارد.
لطفی ادامه داد: ایجاد پارکینگ طبقاتی در محله یافت آباد جنوبی، تعیین تکلیف ۵۰۰ پلاک خیابان آرامیده در محله صاحب الزمان، تعیین تکلیف دو پلاک در طرح تعریض خیابان نامدار در محله رجایی، ضرورت تعریض بلوار ۱۷ شهریور در محله ۱۷ شهریور، از جمله درخواست های اهالی در این منطقه است.
در ادامه گزارش شورایاری منطقه ۱۸ شهرداری تهران اعضای شورای شهر نکاتی را تذکر دادند.
گلایه از عدم تکمیل بزرگراه شهید بروجردی و طرح نیلوفری
«محسن هاشمی» رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: از ابتدای فعالیت شورای شهر پنجم تکمیل این بزرگراه جزو پروژههای اولویت دار بود و باید هر چه زودتر با تملک زمینها این پروژه تکمیل شود.
وی با بیان اینکه به نظر میرسد که نسبت به این مهم اهتمام کافی نشده، گفت: بهتر است جدیت به خرج دهید تا امسال حتما این پروژه افتتاح شود.
هاشمی با بیان این که شهردار منطقه ۱۸ در زمانی که من در مترو بودم مدیر عامل سازمان مجتمعهای ایستگاهی بود و از پیشتازان مترو محسوب میشود، گفت: اما جالب است که در منطقه ۱۸ حتی یک ایستگاه مترو نداریم.
وی ادامه داد: حدود دو هزار میلیارد تومان پروانه مجتمعهای ایستگاهی صادر شد و این پول اساس احداث خط ۳ و ۴ مترو شد، اما اکنون که استفاده از مجتمعهای ایستگاهی یک سیاست کلی است و شهردار هم دستور داده اتفاقی نمیافتد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: اگر نتوانیم از ظرفیت زمینهای منطقه ۱۸ برای احداث مترو استفاده کنیم از بی عرضگی منطقه است.
وی افزود: یکی از مشکلات منطقه ۱۷ و ۱۸ محور ۹ کیلومتری نیلوفری است، که قرار است مسابقه طراحی آن برگزار شود که به نظر میرسد میتواند چیزی شبیه پلازای امیرکبیر ساخته شود.
خطر فرونشست در منطقه ۱۸
«زهرا صدراعظم نوری» رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران همچنین با اشاره به ساخت بلوار بهار در منطقه گفت: ادامه بلوار بهار ۷۰ درصد پیشرفت داشته است و تقریبا ۱۵۰ متر آن باقی مانده است. آنطور که گفته شده اتمام این پروژه حدود۲۰ میلیارد بودجه نیاز دارد که انتظار میرود یک تزریق بودجه به آن انجام و به پایان برسد.
وی با اشاره به معادن شن و ماسه منطقه گفت: معادن شن و ماشه ضمن اینکه یک ظرفیت هستند یک تهدید نیز هستند چرا که معادنی که این همه عمیق شدهاند اگر به آنها پرداخته نشود، فروریزش و فرونشست را در پی دارد و انتظار داریم مساله آن حل شود.
کمبود ایستگاه مترو
«شهربانو امانی» عضو کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر تهران گفت: منطقه ۱۸ از حیث حملونقل عمومی سرانه بسیار پایینی دارد و سرانه منطقه ۶ درصد است، در صورتی که سرانه کل تهران ۳۲ درصد است و این نشان میدهد که فاصله متوسط و امکاناتی که در منطقه وجود دارد مناسب نیست.
وی ادامه داد: تنها دو ایستگاه مترو در منطقه ۱۸ به بهرهبرداری رسیده است و برای اینکه این منطقه بتواند به سرانه متوسط برسد، تاسیس خط ۸ و ۱۱ مترو میتواند منطقه را به سرانه متوسط برساند.
امانی گفت: منطقه ۱۸ میتواند یکی از مناطق پیش رو باشد، زیرا سرانه حملونقل عمومی آن محدود است و همه میدانیم که یکی از زیرساختهای توسعه در هر منطقهای توسعه حملونقل عمومی است.
دو درصد بافت فرسوده در منطقه ۱۸
«زهرا نژادبهرام» عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: دو درصد منطقه ۱۸ را بافت فرسوده تشکیل میدهد و از این دو درصد یکی از پیچیدگیهای جدی در بافت فرسوده، موضوع ریزدانگی بافت است.
وی افزود: حدود هزار واحد مسکن بوده که از ۴۰ تا ۹۰ درصد حجم ساخت و ساز صورت گرفته است، سه سال است که پیگیریم، اما برای بدهی های شهرداری در اختیار بانک شهر قرار گرفت.
نژادبهرام ادامه داد: برای بدهی های شهرداری به بانک شهر ارائه شده و تاکنون موفق به تملک نشدیم در حالی که مساله جدی برای گشایش های منطقه ۱۸ است.
ضرورت توسعه بازار شادآباد
«ناهید خداکرمی» رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران، گفت: در مناطقی مانند منطقه ۱۸ که کانون تجاری مثل شادآباد در آن مستقر است، شهرداران مناطق میتوانند از این پتانسیل برای توسعه و پیشرفت این مناطق استفاده کنند.
وی ادامه داد: پیشنهاد من این است که شورایاران، کارگروه توسعه منطقه در بازار شادآباد را با کسبه و تجار شادآباد که عموما جزو افراد برخوردار محسوب میشوند تشکیل دهند و برای تصمیمسازی و حل مشکلات از مردم و کاسبان محله استفاده کنید.
تهران تنها مناطق شمال شهر نیست
«محمود میرلوحی» عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران افزود: زمانی که اعلام میشود بازار آهن از منطقه۱۸ جمع آوری شود شاید بتوان آن را در ادامه بررسی کرد اما باید گفت در تقسیم کار شهر هر منطقه مسئولیتی دارد و تهران به بازار آهن نیز احتیاج دارد و باید گفت پایتخت تنها مناطق شمال شهر نیست.
وی گفت: این منطقه میتواند یکی از مناطق پرظرفیت، فعال و موثر باشد و شاخصهای توسعه آن مانند سایر مناطق باشد.
به گفته وی، با توجه به برنامههای سوم توسعه میتوان این شاخصهای توسعه را پررنگ کرد و تفکر شمال و جنوب را از بین برد و فاصلهها را از بین برد.
منطقه ۱۸ شهرداری جنوب غربی تهران واقع شده است؛ این منطقه از خیابانها و محلات خلیج فارس شمالی و جنوبی، نوروزآباد، شادآباد، کوی ۱۷ شهریور (کوی مهرزاد یا کوی ۲۵ شهریور سابق)، سعیدآباد، شمسآباد، تولیددارو، شهرک ولیعصر شمالی و جنوبی (شهرک ولیعهد سابق)، یافت آباد شمالی و جنوبی (تهرانیه)، ابراهیمآباد، ارشد آباد، ترک آباد، عرب آباد، شهرک قائم، شهرک صادقیه، شهرک صاحب الزمان، شهرک مسلمین، بهداشت، شهرک امام خمینی، بازار آهن، گلدسته، شهرک دانش و کوی فردوس تشکیل شدهاست.