رییس جمهوری روز چهارشنبه، امنیت عراق را امنیت ایران دانست و تصریح کرد که ثبات و امنیت عراق برای ایران بسیار حائز اهمیت است.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی که در نشست خبری مشترک با رییس جمهوری عراق صحبت می کرد، گفت: ایران آماده است در راستای حفظ ثبات، امنیت و مقابله با تروریسم، هر مساعدتی را که دولت عراق بخواهد، انجام دهد.
رییس جمهوری با بیان اینکه ما با عراق به عنوان کشور همسایه و برادر، در بسیاری از مسائل مربوط به دو کشور، دارای نظرات نزدیک و مشترک هستیم، افزود: ثبات و امنیت عراق برای جمهوری اسلامی ایران بسیار حائز اهمیت است و در مذاکرات مشترک در زمینه ثبات و امنیت عراق گفت گو کردیم و ایران در ماه های گذشته نیز با همکاری های خود این مهم را در عمل به اثبات رسانده است.
دکتر روحانی با بیان اینکه ملت بزرگ عراق اجازه نخواهد داد که ملت های دیگر برای تجزیه یا اختلاف در این کشور سخنی بگویند یا تصمیمی اتخاذ کنند، اظهار داشت: عراق، کشوری واحد و متحد است و به همه کشورهایی که در آن سوی دنیا برای آینده عراق خواب های آشفته می بینند، اعلام می کنیم که ملت عراق، ملتی واحد است و برای ثبات و انسجام خود به عنوان یک ملت بزرگ برنامه دارد.
رییس جمهوری روابط اقتصادی دو کشور را خوب و مناسب توصیف کرد و افزود: ما امروز برای همکاری های بیشتر و اتصال راه آهن و بزرگراه ها و تردد مسافرین و حمل و نقل کالا و همچنین همکاری های بیشتر در زمینه های انرژی، کشاورزی، صنعت و نفت و گاز گفتگو کردیم.
دکتر روحانی خواستار آتش بس واقعی در یمن شد و با تاکید بر اینکه ندای مظلومیت مردم یمن باید به گوش همه انسان دوستان در سرتاسر جهان برسد، گفت: در جلسه مشترک دو کشور در خصوص مسائل مهم منطقه ای از جمله مسئله امنیت سوریه و مسائل مهمی که در منطقه در حال رخ دادن است و همچنین شرایط بسیار وخیم یمن و کمکی که باید به مردم یمن صورت بگیرد و همفکری و همکاری هایی که باید انجام شود، گفت و گو کردیم.
رییس جمهوری تصریح کرد: مردم یمن امروز نیازمند تیم های پزشکی، مواد غذایی و دارو هستند و در حال حاضر مسئله یمن دیگر یک مسئله منطقه ای و سیاسی نیست بلکه یک مسئله انسانی برای همه کشورهای منطقه و جهان است.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه در مذاکرات خود در زمینه خطر تروریزم در کل منطقه از جمله عراق و دیگر کشورها گفتگو کردیم، اظهار داشت: دو کشور اتفاق نظر دارند که باید در کل منطقه با پدیده تروریزم مبارزه کرد چراکه اگر تروریست ها از عراق اخراج بشوند و در سوریه یک بار دیگر تجمع پیدا کنند بازهم خطر مجددی برای عراق و دیگر کشورها خواهند بود و آنهایی که فکر می کنند گروه های تروریستی ابزاری به نفع سیاست های آنها در منطقه هستند، اشتباه می کنند. همه کشورهای منطقه برای مبارزه واحد و متحد علیه تروریزم باید دست به دست هم بدهند.
دکتر روحانی در ادامه به اهمیت حفظ محیط زیست برای منطقه اشاره کرد و گفت: در این مذاکرات، درباره مسائل زیست محیطی و پدیده ریزگردها که امروز مشکلی برای دو کشور و کل منطقه ایجاد کرده، گفتگو کردیم.
رییس جمهوری افزود: دو طرف تاکید داشتند که راه‌حل این معضل، کمک، اتحاد و همکاری بین همه کشورهای منطقه است و در همین ارتباط درباره اقداماتی که کل کشورهای منطقه باید برای این معضل انجام دهند، گفتگو کردیم.
آقای فواد معصوم رییس جمهوری عراق نیز در این کنفرانس خبری ضمن تشکر از مهمان‌نوازی و استقبال گرم جمهوری اسلامی ایران از وی و هیات همراهش اظهار داشت: خیلی خوشحالم که توانستیم بدون اینکه در هیچ زمینه‌ای احساس تنگنا کنیم در همه موضوعات مورد علاقه وارد گفتگو و مذاکره شویم و از این بابت نیز تشکر می‌کنم.
رییس جمهوری عراق با قدردانی از جمهوری اسلامی ایران برای کمک‌های ارزشمندی که از همان روز اول برای مبارزه با داعش به عراق ارائه کرد، افزود: ایران ضمن کمک به آوارگان، ارتش و ملت عراق را در مبارزه با داعش یاری رساند که ما از این بابت سپاسگزاریم.
وی با اشاره به اینکه داعش نه تنها برای ملت عراق بلکه برای کل ملت‌های منطقه دشمن به حساب می‌آید، اظهار داشت: امروز نه تنها ارتش عراق بلکه نیروهای بسیج مردمی و داوطلبان و پیش‌مرگه‌ها همه با یک روحیه واحد با داعش در حال نبرد هستند. مجددا از جمهوری اسلامی ایران و همه طرف‌هایی که در مبارزه با داعش از عراق حمایت کردند، تشکر می‌کنم.
فواد معصوم در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ایران تجربیات گسترده و گرانسنگی در زمینه‌های مختلف از جمله کشاورزی، صنایع، احداث راه‌ها و خدمات درمانی دارد که تلاش خواهیم کرد از این تجربیات در زمینه‌های مذکور استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: موضوع بیابان‌زایی در جنوب عراق و به موازات آن در ایران و همچنین در عربستان نیاز به تلاش و همکاری گسترده همه کشورهای منطقه برای جلوگیری از پیشروی بیابان‌ها دارد.
رییس جمهوری عراق با اشاره به تمایل کشورش برای گفتگو و همکاری میان دو کشور در زمینه برداشتن پسماندهای اروند رود، گفت: همچنین در مذاکراتی که امروز انجام شد درباره خطوط انتقال نفت و گاز از ایران به سوی عراق و موضوع اتصال و توسعه راه‌آهن میان دو کشور و احداث بزرگ‌راه‌ها برای تسهیل تجارت و همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور و جابجایی هر چه روان‌تر بار و مسافر نیز گفتگوهای خوبی داشتیم و ان‌شاالله به زودی شاهد ارتباط خط‌آهن میان دو کشور خواهیم بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره موضوعات سیاسی اظهار داشت: درباره مسائل سیاسی طرفین در بسیاری از موارد اتفاق‌نظر دارند و در برخی موارد هم دیدگاه‌ها نزدیک است. معتقدم دو کشور درباره ضرورت حفظ دو کشور و کشورهای منطقه در برابر دخالت‌های خارجی اتفاق نظر داشته و خواهند داشت.
فواد معصوم با اشاره به اینکه در مورد سوریه نمی‌توان موضوع را به این واگذار کرد که تروریست‌ها سرانجام بتوانند در سوریه حاکمیت و تحکم داشته باشند، تصریح کرد: همانطور که ما در حال حاضر علیه تروریسم در عراق می‌جنگیم اولویت اول در سوریه جنگ علیه تروریسم می‌باشد.
رییس جمهوری عراق با بیان اینکه درباره یمن نیز از همان روز اول نظرمان بر آن بوده است که دخالت نظامی نباید در این کشور صورت گیرد، خاطرنشان ساخت: در یمن باید روی گفتگو میان طرف‌های سیاسی تمرکز کرد چرا که جنگ در این کشور به ایجاد شکاف میان اقشار ملت یمن منجر خواهد شد.
فواد معصوم با اعلام حمایت از مذاکرات هسته‌ای میان ایران و ۱+۵ گفت: معتقدیم وقتی این مذاکرات به موفقیت برسد به نفع کشورهای منطقه و دوستداران صلح و امینت در منطقه و جهان خواهد بود و قطعا هیچ دلیلی وجود ندارد که هیچ کشوری از این توافقنامه احساس ترس کند.
رییس جمهوری عراق در پایان سخنان خود مجددا از دولت و ملت ایران که در همه شرایط کنار ملت عراق ایستاده‌اند، تشکر و تمجید کرد.