مهدی علومی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اوج مصرف برق در ایران در تابستان و روزهای گرم سال به دلیل افزایش مصرف وسایل سرمایشی و باری که به شبکه اضافه میکنند رخ میدهد.
وی ادامه داد: از ۱۰ روز قبل از اوج بار مصرف برق در خراسان عبور کردیم و خوشبختانه در تابستان امسال خاموشی از قبل برنامه ریزی شدهای به مردم این منطقه داده نشد.
معاون برنامهریزی و تحقیقات شرکت برق منطقهای خراسان گفت: پارسال اوج مصرف برق در منطقه خراسان به میزان چهار هزار و ۲۴۲ مگاوات در ۳۱ تیرماه به ثبت رسید اما امسال اوج مصرف برق خراسان به میزان چهار هزار و ۱۸۱ مگاوات در هفت مرداد ماه ثبت شد.
علومی افزود: یک درصد کاهش در اوج مصرف برق به دلیل اجرای طرحهای مدیریت مصرف بار بوده که با مشارکت صنایع بزرگ خراسان انجام گرفته است.
وی ادامه داد: این طرحها شامل ذخیره عملیاتی، قطع و کاهش برنامهریزی شده برق صنایع و استفاده از مولدهای اضطراری میشود.
معاون برنامهریزی و تحقیقات شرکت برق منطقهای خراسان گفت: در طرح ذخیره عملیاتی، طی تفاهمنامهای که با صاحبان صنایع بزرگ خراسان منعقد شد مقرر گردید در ساعاتی که از سوی شرکت برق منطقهای خراسان اعلام میشود آنان مصرف برق خود را کاهش دهند و به ازای آن تخفیفاتی در هزینه برقشان اعمال شود.
علومی افزود: در طرح "قطع و کاهش برنامهریزی شده برق صنایع" صاحبان صنایع به شرکت برق پیشنهاد میدهند که در روزهای اوج بار، مصرف برق خود را کاهش دهند و در ازای آن کاهش هزینه برق در قبوضشان اعمال شود.
وی اضافه کرد:در طرح استفاده از مولدهای اضطراری، صنایعی که صاحب دیزل یا نیروگاه هستند در زمان اوج بار، نیروگاه یا دیزل خود را روشن کرده و با این اقدام به تامین برق شبکه کمک میکنند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خراسان گفت: شرکت برق منطقهای خراسان با ۳۲ واحد از صنایع بزرگ استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی در مدیریت مصرف برق همکاری دارد.
علومی افزود: استانداری خراسان رضوی با عقب کشیدن ساعات اداری سازمانها و بانکها در تابستان امسال، کمک زیادی به کاهش اوج مصرف کرد و بار این مراکز را تا ۵۰ درصد معادل ۱۳۰ مگاوات کاهش داد.
شرکت برق منطقهای خراسان مدیریت تامین و مصرف برق استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی را برعهده دارد. ظرفیت نصب شده نیروگاههای خراسان پنج هزار و ۶۲۳ مگاوات و تولید سالانه برق آنها ۲۱ هزار و ۴۰۰ میلیون کیلووات ساعت است.
طول خطوط شبکه برق منطقه خراسان ۱۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر مدار است که از این مقدار سه هزار کیلومتر مدار خطوط انتقال و ۹ هزار و ۲۰۰ کیلومترمدار خطوط فوق توزیع است.
ظرفیت نصب شده پستهای برق در خراسان ۱۶ هزار و ۷۰۰ مگاولت آمپر است که از این مقدار هفت هزار و ۲۰۰ مگاولت آمپر مربوط به حوزه پستهای انتقال و ۹ هزار و ۵۰۰ مگاولت آمپر مربوط به حوزه پستهای فوق توزیع است.
تعداد مشترکان برق منطقه خراسان سه میلیون و ۶۵۵ هزار مشترک و اوج بار در آن چهار هزار و ۲۴۲ مگاوات است.