روح الله شیرازی، ضمن تاکید بر حفظ و نگهداری این میراث گران بها، سازههای آبی و بناهای مرتبط با آن را از نقطه نظر تکنولوژی ساخت و مهندسی سازه های آبی مربوط به دوران هخامنشی از ویژگیهای کم نظیر این منطقه باستانی برشمرد.
به گزارش پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری وی در ادامه ضمن بازدید از دشت و محوطه باستانی پاسارگاد، فعالیتهای باستان شناسی انجام شده در خصوص فعالیت های حفاظت و مرمت انجام شده و جاری، این اقدامات را مطلوب و قابل اهمیت دانست.
صیانت از آثار تاریخی از اصلی ترین وظایف است
محمد نصیری، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان پاسارگاد و مدیر داخلی پایگاه میراث جهانی پاسارگاد نیز در خصوص فعالیت آتی این مجموعه ها تصریح کرد: با توجه به این که اصلیترین وظیفه و رسالت مجموعه میراثفرهنگی، صیانت و حفاظت از آثار و محوطه های تاریخی است؛ در حال حاضر چندین پروژه در حوزه حفاظت و مرمت و ساماندهی در زمینه آثار و محوطه جهانی پاسارگاد در حال انجام است.
او گفت: از جمله اقدامات این پایگاه جهانی، حفاظت از ساختار خشتی استحکامات دفاعی تل تخت و اقدامات مربوط به ساماندهی و مرمت بنای برج سنگی و همچنین طراحی و نصب حفاظ شیشه ای پیرامون آرامگاه کوروش است.
کشف ۲ هزار اثر تاریخی
حمید رضا کرمی، کارشناس باستان شناسی پایگاه میراث جهانی پاسارگاد در روند این بازدید، ضمن اشاره به اهمیت فراوان این میراث ارزشمند نیاکان ما، بیان کرد: طبق مطالعات و بررسیهای انجام شده از محدوده شهرستان پاسارگاد و همچنین دشت مشهد مرغاب، تعدادی نزدیک به دو هزار اثر و محوطه تاریخی فرهنگی از دوران پارینه سنگی تا دوران معاصر شناسایی شد که در این میان آثار دوره هخامنشی بسیار شاخص و ارزشمند محسوب میشود.
کرمی ادامه داد: این آثار هخامنشی را میتوان به عنوان بخشی از زیرساختهای پایتخت هخامنشیان به شمار آورد که شامل مجموعه گستردهای از سدها، شبکه های آبرسانی، کارگاه های ذوب فلز، معدن سنگ ساختمان، معدن آهن، راه ها، پل ها، محوطه های مسکونی و است.
این کارشناس باستان شناس در پایان گفت: با توجه به اهمیت و جایگاه ویژه شهرستان پاسارگاد، برنامهریزی های دراز مدت جهت انجام پژوهش ها، مطالعات باستان شناسی، حفاظت و مرمت و همچنین بهره برداری از آثار شاخص این منطقه، در دستور کار پایگاه میراث جهانی پاسارگاد قرار گرفته است.