به گزارش ایرنا، این نشست که دیروز با ریاست معاونان وزارت امور خارجه افغانستان و تاجیکستان و با مشارکت نمایندگان کشورهای عضو این روند و سازمان های بین المللی حامی آن از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شده بود همکاری و هماهنگی مشترک کشورهای عضو این روند را برای موفقیت روند صلح افغانستان و مباررزه با بیماری کووید ۱۹ مهم خواندند.
آنها ضمن تاکید بر اهمیت حمایت این کشورها از روند صلح افغانستان، در مورد تدابیر اعتمادسازی این روند نیز صحبت کرده و نیز بر اهمیت تدبیر اعتمادسازی و توانمندسازی زنان که تا کنون نهایی نشده است، تأکید کردند.
در ادامه این نشست شرکت کنندگان در ارتباط با برنامه نشست آینده وزرای امور خارجه قلب آسیا – روند استانبول، اهمیت حمایت کشور های منطقه و جهان، به ویژه کشورها و سازمان های عضو و حامی این روند از آغاز گفتوگوهای صلح به رهبری و مالکیت افغان ها، تقویت هرچه بیشتر اجماع منطقهای و جهانی برای حمایت از این روند، بحث و تبادل نظر کردند.
میرویس ناب، معاون اقتصادی وزارت خارجه افغانستان در این نشست با اشاره به مصوبات لویه جرگه مشورتی صلح پیرامون روند صلح افغانستان، آزادی زندانیان و آتش بس بشردوستانه، بر لزوم حمایت کشور های عضو قلب آسیا – روند استانبول و جامعه جهانی ازین روند و آغاز گفتوگوهای بین افغانستانی و طالبان تأکید کرد.
پس از آن «خسرو نظری» معاون وزارت امور خارجه تاجیکستان پیرامون اهمیت همکاری های مشترک کشورهای عضو قلب آسیا – روند استانبول در مبارزه با ویروس کرونا و کامیابی روند صلح و نقش کشورها و سازمان های حامی این روند سخن گفت و حمایت کشورهای حامی این روند را از روند صلح افغانستان و مبارزه با ویروس کرونا مهم و حیاتی دانست.
هشتمین دور نشست موسوم به قلب آسیا - روند استانبول درباره افغانستان سال گذشته در استانبول ترکیه برگزار شد.
روند قلب آسیا، استانبول که از سوی افغانستان و ترکیه ایجاد شدهاست اکنون ۱۵ کشور عضو، ۱۶ کشور پشتیبان و ۱۲ سازمان پشتیبان منطقه ای و بینالمللی دارد و تمرکز آن بر همگرایی و همکاریهای اقتصادی منطقهای است.
چهارده کشور منطقه از جمله ایران، پاکستان، هند، عربستان و چین عضو اصلی این نشست و ۱۷ کشور و ۱۴ سازمان منطقهای و فرامنطقهای هم اعضای ناظر این رویداد هستند.