تبریز- ایرنا - استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه ضریب نفوذ شبکه برق در روستاهای بالای ۱۰ خانوار استان، ۱۰۰ درصد است، افزود: با اقدامات انجام شده برای بهینه‌سازی مصرف برق در استان، روزهای گرم تابستان را بدون قطعی برق در شبکه انشعاب خانگی تجربه کردیم.

محمدرضا پورمحمدی روز سه شنبه در آیین افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌های صنعت برق استان، با تبریک هفته دولت و گرامی‌داشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر، گفت: آذربایجان شرقی یکی از مهم‌ترین استان‌های صنعتی کشور است و با توسعه زیرساخت‌های صنعت برق در سال‌های اخیر توانسته نیاز بیش از پنج هزار واحد تولیدی و ۱۱ هزار بنگاه اقتصادی را تأمین کند.
 
وی با قدردانی از توجه وزارت نیرو به توسعه زیرساخت‌های برق در استان، اظهار داشت: پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، اقدامات بسیار خوبی در حوزه برق و آب انجام شده که از آن میان می‌توان به افتتاح فاز اول نیروگاه سیکل ترکیبی شهرستان هریس اشاره کرد.

پورمحمدی خاطرنشان کرد: اقدامات لازم برای تکمیل فازهای توسعه این نیروگاه انجام شده و فاز دوم آن در آینده نزدیک، به بهره‌برداری می‌رسد.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین با قدردانی از اقدامات انجام شده در صنعت آب استان، گفت: افزایش میزان مصرف نسبت به تولید آب در تابستان امسال با توجه به شیوع کرونا باعث شد که  برای چند روز شاهد قطعی آب در تبریز باشیم.

پورمحمدی با اشاره به رفع مشکل قطعی آب در تبریز با انتقال آب از سد نهند و قلعه‌چای به تبریز، اظهار داشت: خوشبختانه در حال حاضر هیچ مشکلی از بابت دسترسی شهروندان به آب نداریم.
 
وی انتقال آب ارس به تبریز را موثرترین راهکار تأمین آب شرب این شهر برشمرد و افزود: ۳۵ کیلومتر از این پروژه با تخصیص اعتبار از محل آب‌های مرزی مورد بهره‌برداری قرار گرفته و باقی‌مانده پروژه به دلیل مشکلات ناشی از تحریم و عدم توانایی در جذب فاینانس خارجی، نیمه‌تمام مانده است.

وی ادامه داد: امیدواریم وزارت نیرو با امکان استفاده و تکمیل این طرح از محل ماده ۵۶ و جذب منابع داخلی، موافقت کند و شاهد تسریع در اجرای این پروژه باشیم.
 

امروز همزمان با هفته دولت و در قالب پویش بزرگ مردمی هر هفته- الف- ب- ایران وزارت نیرو تعداد ۹۲۰ پروژه برق رسانی از سوی شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان شرقی به بهره برداری رسید.
اکبر فرج نیا مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان شرقی اعلام کرد: برای احداث و اجرای این پروژه ها افزون بر ۸۰۶ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
 وی همچنین از برقرسانی به ۱۰ روستای بدون برق (همگی زیر ۱۰ خانوار) در شهرستان‌های مختلف استان اشاره کرد و گفت: علاوه بر کار برق رسانی به روستاهای مذکور که بالغ بر ۴۱ میلیارد ریال هزینه داشته است، در دهها روستای برقدار در سطح استان نیز کار بهسازی و نوسازی شبکه، تقویت ظرفیت ترانسفورماتور و افزایش تعداد ترانسفورماتورها نیز انجام شده است که به طور همزمان باسراسر کشور به صورت ویدئو کنفرانس به دستور دکتر اردکانیان وزیر نیرو بهره برداری می شود.

در این مراسم همچنین پروژه‌های شرکت توزیع نیروی برق تبریز در محدوده شهرستان‌های تبریز، اسکو و آذرشهر با اعتباری بالغ بر ۷۰۰ میلیون ریال به بهره‌برداری رسید.

یک هزار و ۹۳ پروژه در محدوده شهرستان تبریز، ۸۷ پروژه در محدوده شهرستان آذرشهر و ۸۶ پروژه نیز در محدوده شهرستان اسکو با هدف توسعه برق‌رسانی اجرا شده است.

امروز با دستور وزیر نیرو 2 هزار و 230 طرح در استان های اصفهان، البرز ، چهار محال و بختیاری ، قم ، قزوین ، تهران ، ایلام ، کردستان ، آذربایجان شرقی و غربی و سیستان و بلوچستان بهره برداری شد.